„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ LKL finalui pasirengę skirtingai 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai puikiai pasirengė LKL finalui ir demonstruoja gerą žaidimą. Vilniaus „Lietuvos rytas“ svarbiausiose sezono dvikovose atrodo blankiai, žaidžia kur kas prasčiau nei ULEB taurės turnyre. Taip mano zalgiris.lt kalbinti krepšinio specialistai, komentavę trečiąsias LKL finalo rungtynes tarp dviejų stipriausių Lietuvos komandų, kurias 91:78 laimėjo „Žalgiris“.
Tuo tarpu zalgiris.lt tinklalapis nori priminti, jog jeigu “Žalgiris” laimės šį LKL čempionatą, tokiu atveju žalgiriečiai užsitikrins teisę dar tris sezonus rungtyniauti Eurolygos turnyre. 2006-2007 metų sezone Eurolygoje Lietuvai atstovaus komanda, parodžiusi geriausius rezultatus LKL varžybose 2003-2004 m., 2004-2005 m. ir 2005-2006 m. čempionatuose.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Žalgiriečiams pradžioje gal trūko geresnio nusiteikimo, todėl į priekį išsiveržė vilniečiai. Tačiau varžybas galima pradėti silpniau, kur kas svarbiau jas baigti galingai. Tą „Žalgiris“ ir padarė. Išskyrus mačo pradžią, kauniečiai rungtyniavo gerai ir solidžiai.
Atrodo, kad „Lietuvos ryto“ krepšininkai nenusiteikę žaisti iš visų jėgų. Laimėję ULEB taurę, jie įsivaizduoja, kad pagrindinę sezono užduotį jau atliko. Vilniaus ekipos legionieriai Tyronas Nesby, Robertas Štelmaheris jau galvoja apie namus ir nori, kad finalo serija kuo greičiau pasibaigtų. Ir užsienietis „Lietuvos ryto“ treneris turbūt nesupranta principinės LKL finalo reikšmės, nemato didelės būtinybės laimėti. Gal todėl sostinės komanda atrodo taip blankiai. O „Žalgiris“ nori garbingai baigti sezoną ir deda maksimalias pastangas, kad apgintų stipriausios Lietuvos komandos vardą.
Garsiosios „Lietuvos ryto“ gynybos nematome, nes komandinė gynyba išyra, jei iš visų jėgų nesistengia bent vienas iš penkių žaidėjų. „Žalgirio“ stovykloje vyrauja visai kitokios nuotaikos. Komanda susitelkusi, kovinga, nors iš rikiuotės iškritę Martynas Andriuškevičius, Dainius Šalenga, o vakar dėl sulaužytos nosies aikštelę turėjo palikti ir Darjušas Lavrinovičius. Kai per antrąsias rungtynes Vilniuje susižeidė D.Šalenga, buvo neramu, bet „Žalgiris“ sugebėjo užpildyti šią spragą.
Vakar maloniai nustebino Kauno ekipos įžaidėjas Robertas Packas. Amerikietis yra geras krepšininkas, bet kartais jis nesuderina savo savybių su komandos interesais. Būtų gerai, jei R.Packas sugebėtų rasti aukso vidurį.
Jei „Žalgiris“ LKL finalą laimės 4:0, nublanks „Lietuvos ryto“ iškovota ULEB taurė. Nesiryžtu prognozuoti ketvirtųjų rungtynių baigties. Tikriausiai su komanda, jos treneriais kalbėsis klubo savininkai. Gal po pokalbio „Lietuvos ryto“ žaidime atsiras teigiamų poslinkių. Vilniaus krepšininkai turėtų kautis, savo žiūrovų akivaizdoje nesileisti trypiami. Jei „Lietuvos rytas“ pralaimės „Žalgiriui“ 0:4, pažemins ir save, ir savo žiūrovus. Kol kas vilniečių žaidimas neprimena to, kurį jie demonstravo kovodami dėl ULEB taurės“.

Modestas Paulauskas, olimpinis čempionas: „Visas finalo rungtynes žalgiriečiai pradeda sunkiai, nes vilniečiai varžybų pradžioje dar bando kovoti. Tačiau matyti, kad „Lietuvos rytas“ LKL finalui nepasirengęs. O „Žalgiris“ pasirengęs gerai ir siekia, kad finalo serija būtų kuo trumpesnė. Labai gerai rungtyniauja „Žalgirio“ amerikiečiai Tanoka Beardas ir Robertas Packas. Akivaizdu, kad Eurolyga ir ULEB taurė – skirtingo lygio turnyrai. „Lietuvos ryto“ strategas Tomo Mahoričius bėgioja, mosuoja rankomis, bet žaidėjai nieko nepadaro. Robertas Javtokas dar bando kažką daryti. Nežinau, kokį stebuklą turėtų sukurti vilniečiai, kad sugebėtų pakreipti finalo serijos eigą.
„Žalgiryje“ netrūksta traumuotų krepšininkų, tačiau juos sėkmingai pakeičia kiti. Atsigauna Paulius Jankūnas, visi vyrai labai stengiasi ir nori kuo greičiau išeiti atostogų. Jei „Žalgiris“ įveiks „Lietuvos rytą“ 4:0, parodys savo tikrąjį veidą“.

Alvydas Šidlauskas, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas: „Kai mačo pradžioje vilniečiai įgijo nemažą persvarą, negalvojau, kad jie gali laimėti ir sušvelninti serijos santykį. Kodėl? Todėl, kad kartojosi prieš tai vykusių varžybų scenarijus. „Žalgiris“ sunkiai įsibėgėjo. Kol kauniečiai suderino žaidimą, varžovai turėjo galimybių pirmauti. Vėliau „Lietuvos ryto“ krepšininkai pavargo fiziškai, jie nespėjo paskui „Žalgirio“ legionierių Robertą Packą, kuris rungtyniavo labai aštriai.
„Lietuvos rytas“ žaidė šiurkštokai, šiek tiek paleido vadžias ir teisėjai. Tačiau rungtynės buvo gero lygio, jos man patiko. Dar kartą įsitikinome, kad „Žalgirio“ krepšininkai meistriškumu lenkia ULEB taurės laimėtojus. Manęs visiškai nenustebino puikus R.Packo žaidimas. Kai jis užsidega, gali pademonstruoti aukšto lygio krepšinį. Vakar amerikietis rungtyniavo idealiai, kai kitiems nelabai sekėsi, ėmėsi iniciatyvos.
Nežinau, ar ketvirtosios varžybos bus ir paskutinės. Tačiau aš nematau „Lietuvos ryto“ potencialo. Sostinės ekipoje yra keli krepšininkai, kurie gali sužaisti gerai, bet dauguma lyderiams padeda mažai“.

Komentarai