„Žalgiris“ – eilinį kartą LKL čempionas! 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai 10-ąjį kartą iškovojo LKL čempionų vardus. Ketvirtosiose LKL superfinalo rungtynėse išvykoje žalgiriečiai 88:71 (24:22, 22:19, 17:13, 25:17) įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir vėl laimėjo finalinę seriją iki keturių pergalių sausu rezultatu 4-0.
„Žalgiriui“ Tanoka Beard pelnė 20 taškų (16 atkovotų ir 4 perimti kamuoliai), Robert Pack – 19 (4 rezultatyvūs perdavimai), Mindaugas Timinskas – 15 (7 atkovoti kamuoliai bei 4 rezultatyvūs perdavimai), Ainars Bagatskis ir Dainius Šalenga (4 perimti kamuoliai) – po 12, Vidas Ginevičius – 6, Paulius Jankūnas – 4 (7 atkovoti kamuoliai).
LKL vicečempionų komandoje Robertas Javtokas įmetė 14 taškų (11 atkovotų kamuolių), Tomas Delininkaitis – 13, Simas Jasaitis – 11, Andrius Šležas – 9, Tyrone Nesby ir Gintaras Einikis – po 8, Saulius Kuzminskas ir Rolandas Jarutis – po 4.

“Paskutinės rungtynės buvo sunkios, ypač psichologiškai. Galvojom, kad “Lietuvos rytas” savo arenoje bandys rimtai pasipriešinti. Prieš varžybas bandėme nuteikti žaidėjus, jog rezultatas yre ne 3-0, bet 3-3 ir šis susitikimas yra lemiamas. Džiaugiuosi, kad, nežiūrint į traumas, vyrai parodė kovingumą. Vėl pasiteisino posakis, kad “Žalgiriui” kuo sunkiau – tuo geriau. Mūsų komandai buvo draugiška, gerai pasiruošusi sunkoms rungtynės. Visi mačai nebuvo lengvi, bet mes buvome kovingesni, labiau užsigrūdinę. Tai ir padėjo mums laimėti 4-0. Šią sėkmę noriu skirti Gintautui Obelevičiui, kuris visa širdimi sirgo už “Žalgirį” ir mane, tad šiandien labai džiaugtusi”, – pasibaigus finaliniams mačams sakė “Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Mindaugo Kavaliausko nuotrauka
Light.lt

Komentarai