Žalgiriečiams – keturiolika LKL aukso žiedų 0

Valdas KASPERAVIČIUS

Šiandien Vilniuje, „Reval hotel Lietuva“ viešbutyje, bus pagerbti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionai ir prizininkai. Stipriausiai Lietuvos komandai Kauno „Žalgiriui“ bus įteikti LKL aukso žiedai. Juos pagamino Kauno juvelyras Henrikas Bikinas.

Juvelyras nuo 2000 metų turi Valstybinio patentų biuro licenciją ir Lietuvoje vienintelis gali gaminti LKL žiedus. H.Bikinas sakė, kad šiemet „Žalgiriui“ nukalė 14 aukso žiedų – 10 žaidėjams, keturis treneriams ir komandos gydytojui. Vienas žiedas sveria apie 12 gramų. Apdovanojimai pagaminti iš 585 prabos aukso. Akyje – ąžuolo lapas, ant jo iškilusios raidės LKL, o šalia matyti krepšinio kamuolys.
Šiemet didžiausiu LKL čempiono žiedu (24 dydžio) džiaugsis „Žalgirio“ vidurio puolėjas Tanoka Beardas. Truputį mažesnis (23 dydžio) bus įteiktas Simonui Serapinui. Mindaugas Timinskas ir Vidas Ginevičius pageidavo 22 dydžio žiedų, Paulius Jankūnas, Ainaras Bagatskis, Darjušas Lavrinovičius, Martynas Andriuškevičius – 21-ojo, Robertas Packas – 20,5 dydžio. Mažiausias papuošalas (20) pagamintas Dainiui Šalengai. „Žalgirio“ vyriausiajam treneriui Antanui Sireikai ir jo asistentui Gintarui Krapikui juvelyras nukalė nedidelius žiedus (20,5). 
„Didžiausius žiedus (24,5) esu gaminęs pernai. Tokio dydžio papuošalų pageidavo treneris Antanas Sireika ir tada „Žalgiryje“ žaidęs puolėjas Artūras Javtokas“, – prisiminė H.Bikinas.
D.Šalenga iškovojo jau ketvirtąjį LKL aukso žiedą. Kiekvienais metais jis užsisako skirtingų dydžių papuošalą, kad galėtų užsimauti ant įvairių pirštų. T.Beardas, M.Timinskas ir V.Ginevičius savo kolekcijose turės po tris žiedus. Iš jų tik M.Timinskas visada pageidauja tokio pat – 22 dydžio papuošalo. P.Jankūnas, A.Bagatskis, S.Serapinas ir D.Lavrinovičius užsimaus po antrą čempionišką žiedą. Visi keturi žaidėjai šiemet paprašė kitokio dydžio žiedų nei pernai. R.Packas ir M.Andriuškevičius Kauno juvelyro gaminiais džiaugsis pirmą kartą.
Treneriai A.Sireika ir G.Krapikas po kiekvieno sezono taip pat pageidauja skirtingų dydžių žiedų. „Žalgirio“ strategas A.Sireika šiandien pasipuoš trečiuoju LKL nugalėtojo žiedu, o jo asistentas G.Krapikas – ketvirtuoju.

Mindaugo Kavaliausko nuotraukos
Light.lt

Komentarai