Ginčas baigtas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 8:1 (1 dalis) 0

LKL lyderių dvikovų stenograma

Valdas KASPERAVIČIUS 

Neseniai pasibaigusiame sezone Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai jėgas išbandė devynis kartus. Vienerias rungtynes laimėjo vilniečiai, aštuonis kartus pajėgesni buvo kauniečiai. Zalgiris.lt pateiks visų LKL lyderių dvikovų stenogramą. Šiandien – pirmoji rašinių ciklo dalis. 

Pirmosios reguliariojo sezono rungtynės Vilniuje: „LIETUVOS RYTAS“ 74 – 59 „ŽALGIRIS“                  

ŽIŪROVAI

Pirmą kartą LKL istorijoje krepšinio rungtynes stebėjo tiek daug aistruolių. Anot „Lietuvos ryto“ dienraščio, į Vilniaus „Siemens“ areną susirinko 10500 žiūrovų (oficialiai tiek vietų arenoje nėra). 

30

Toks pataikymo procentas metant dvitaškius LKL čempionams visiškai nebūdingas. Tačiau kauniečiams neįprastoje „Siemens“ arenoje įkrito tik 14 iš 46 mestų dvitaškių (30 proc.).

CITATA

„Vilniečiai žaidė šiurkščiai. Nežinau, kodėl teisėjai leido taip rungtyniauti. Haris Mujezinovičius ir Frederickas House‘as keliskart atliko net ne regbio, o bokso veiksmus. Tai šlykštus, nešvarus, „jugoslavų“ krepšinis“, — „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika buvo nepatenkintas tuo, kad teisėjai leido žaisti labai kietai.

SPURTAS

22-ąją mačo minutę „Lietuvos rytas“ pirmavo tik vieno taško persvara (39:38), bet netrukus laimėjo atkarpą 9:0 ir atitrūko.  

„ŽALGIRIO“ PROBLEMA

Antanas Sireika turėjo verstis be trijų traumuotų žaidėjų. Darjušas Lavrinovičius, Ainaras Bagatskis ir Simonas Serapinas komandos draugų žaidimą stebėjo nuo atsarginių suolo. „Žalgiriui“ atstovavo tik septyni krepšininkai. Aštuntasis – Gediminas Navickas aikštėje išbuvo vos vieną minutę.

„LIETUVOS RYTO“ PROBLEMA

Vilniečiai iki šio mačo namų varžybas žaisdavo „Lietuvos ryto“ salėje, „Siemens“ arenoje jie treniravosi tik dvi dienas, todėl tai gerokai atsiliepė metimų taiklumui. Sostinės krepšininkai pataikė vos 44 proc. dvitaškių ir 23 proc. tritaškių. Tačiau šios problemos kaip ir neliko, nes žalgiriečiai atakavo dar prasčiau.

EMOCIJOS

Vilniaus klubo legionierius Frederickas House‘as ir „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas stojo vienas prieš kitą sugniaužę kumščius, kai kaunietis pabandė išplėšti kamuolį iš parkritusio amerikiečio rankų. Vėliau, jau aprimęs, F.House‘as pats puolė raminti „Žalgiryje“ rungtyniaujantį savo tautietį Robertą Pack’ą, kuris piktinosi „Lietuvos ryto“ puolėjo Hario Mujezinovičiaus pražanga.

SVARSTYKLĖS

Rezultatyvus ir naudingas F.House‘o žaidimas šiose nerezultatyviose rungtynėse buvo viena iš didžiausių „Lietuvos ryto“ sėkmės priežasčių. Amerikietis savo komandai pelnė ne tik daugiausia (20) taškų, bet ir sėkmingiausiai grūmėsi po krepšiais (8 atkovoti kamuoliai).

„Žalgirio“ kapitonas M.Timinskas aikštėje praleido 34 minutes ir pelnė 8 taškus. Tačiau jo netaiklūs metimai komandos gerbėjus varė į neviltį. Mindaugas pataikė vos 1 iš 7 dvitaškių, prametė visus keturis tritaškius ir beveik visus taškus surinko baudų metimais. 

DĖSNINGUMAI

„Lietuvos ryto“ pergalę galima vadinti dėsninga. Vilniečiai anksčiau sukomplektavo komandą, jau buvo spėję suderinti jos mechanizmą.  „Žalgiris“ tik spalio viduryje pasirašė sutartį su pagrindiniu įžaidėju Robertu Pack’u, todėl iš karto tapti žaidimo ašimi jam buvo sudėtinga, nes trūko susižaidimo, tarpusavio supratimo su komandos draugais. Nepaisant to, R.Pack’as savo komandai pelnė 19 taškų ir buvo rezultatyviausias žaidėjas.

Blankų kauniečių pasirodymą galima paaiškinti ir trijų krepšininkų traumomis. Norint geresnio žaidimo, rikiuotėje tiesiog privalo būti daugiau sveikų žaidėjų, nes be jų net per treniruotes neįmanomas visavertis darbas. 

Komentarai