Ginčas baigtas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 8:1 (2 dalis) 0

LKL lyderių dvikovos stenograma

Valdas KASPERAVIČIUS

Antrosios reguliariojo sezono rungtynės Kaune:

„ŽALGIRIS“ 90:80 „LIETUVOS RYTAS“

Iki šio mačo vilniečiai 2004 – 2005 metų LKL čempionate žinojo tik pergalių skonį. „Žalgirio“ krepšininkai nutraukė 15 iš eilės „Lietuvos ryto“ pergalių seriją.

DOVANA

„Žalgirio“ pergalė buvo puiki dovana kitą dieną 40-metį šventusiam klubo prezidentui Arvydui Saboniui. Dar prieš rungtynes žaidėjai kalbėjo, kad tokia proga “Dziado” negalima nuvilti.

100

Toks įspūdingas buvo „Žalgirio“ vidurio puolėjo Tanokos Beardo dvitaškių pataikymo procentas. Kauno ekipos legionierius įmetė 9 iš 9 dvitaškių.

CITATA

„Tuo momentu Hariui Mujezinovičiui norėjau įkrėsti į kailį“, – taip į šiurkščią „Lietuvos ryto“ krepšininko pražangą prieš Paulių Jankūną sureagavo santūrusis „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika, neištvėręs ir įbėgęs į aikštę.

LŪŽIS

32-ąją minutę „Žalgirio“ persvara buvo vos du taškai (70:68). Tačiau netrukus kauniečiai varžovus nokautavo spurtu 10:0 ir nutolo.

STAIGMENA

Puikiu žaidimu nustebino jaunasis Kauno komandos milžinas Martynas Andriuškevičius, per 17 minučių pelnęs 9 taškus, atkovojęs 5 kamuolius ir blokavęs 2 metimus. „Puikus M.Andriuškevičiaus žaidimas buvo pagrindinė „Žalgirio“ pergalės priežastis“, – tikino „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Vlade Djurovičius.

„ŽALGIRIO“ PROBLEMA

A.Sireiką jaudintis vertė tik dažnos auklėtinių klaidos (žalgiriečiai suklydo net 20 kartų) ir šiurkštus H.Mujezinovičiaus žaidimas. Treneris nuogastavo, kad prie negalinčių rungtyniauti Darjušo Lavrinovičiaus ir Simono Serapino neprisidėtų dar kuris jo auklėtinis.

„LIETUVOS RYTO“ PROBLEMA

Antroji LKL lyderių dvikova aiškiai parodė, koks svarbus „Lietuvos rytui“ vidurio puolėjas Robertas Javtokas. Be jo vilniečių priekinė linija atrodė apgailėtinai. Sostinės ekipos aukštaūgiai Povilas Čiukinas, Saulius Kuzminskas ir Haris Mujezinovičius kartu pelnė tik 7 taškus, aiškiai pralaimėjo kovą po krepšiais. „Žalgirio“ aukštaūgiai Tanoka Beardas ir Martynas Andriuškevičius ryškiai pranoko oponentus.

SVARSTYKLĖS

Rezultatyvus, naudingas ir kovingas Mindaugo Timinsko ir Tanokos Beardo žaidimas vilniečius varė į neviltį. Šie du krepšininkai „Žalgiriui“ pelnė 52 taškus, atkovojo 19 kamuolių ir 4 kartus blokavo vilniečių metimus.

„Lietuvos ryto“ legionierius Haris Mujezinovičius Sporto halės žiūrovams įsiminė ne kaip geras krepšininkas, o kaip žmogus, nevengiantis nešvaraus, nevyriško žaidimo. Per 22 minutes jis nesugebėjo pelnyti nė taško – prametė abu dvitaškius ir tritaškius bei prasižengė 5 kartus.

DĖSNINGUMAI

Būtų keista, jei „Žalgiris“, jau spėjęs priprasti prie įžaidėjo Roberto Packo, savo aikštėje pralaimėtų be Roberto Javtoko rungtyniavusiam „Lietuvos rytui“. R.Javtokas – vienintelis iš Vilniaus komandos aukštaūgių, dar sugebantis pakovoti su „Žalgirio“ lyderiu Tanoka Beardu. Povilas Čiukinas ir Saulius Kuzminskas su T.Beardu kovoti negali ir dėl meistriškumo stokos, ir dėl psichologinio nepasirengimo. „Nemaniau, kad R.Javtoko mums taip smarkiai trūks“, — pripažino Vlade Djurovičius. Kadangi Vilniaus „bokštai“ prieš „Žalgirio“ aukštaūgius buvo bejėgiai, iniciatyvos ėmėsi mažesni „Lietuvos ryto“ žaidėjai. Iš jų geriausiai sekėsi 28 taškus pelniusiam Fredericui House‘ui.

Komentarai