Ginčas baigtas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 8:1 (3 dalis) 0

LKL lyderių dvikovos stenograma

Valdas KASPERAVIČIUS

Trečiosios reguliariojo sezono rungtynės Vilniuje:

„LIETUVOS RYTAS“ 75:81 „ŽALGIRIS“

Trečiasis LKL čempionų ir vicečempionų mačas vyko kur kas įdomiau ir atkakliau už du ankstesnius. Intriga išliko iki pat rungtynių pabaigos.

REKORDAS

„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynes pagal oficialų protokolą stebėjo 11000 žiūrovų. Tai – LKL lankomumo rekordas.

7

Tik tiek taškų siekė didžiausia „Žalgirio“ persvara. Varžybos vyko labai įtemptai ir permainingai, daugiau nei tris kėlinius nė viena komanda nebuvo įgijusi didesnės nei keturių taškų persvaros.

SPURTAS

Kauniečiai spurtavo ketvirto kėlinio viduryje, kai Dainius Šalenga blokavo varžovo metimą bei pats pataikė tritaškį, o du taškus pridėjo Paulius Jankūnas – 72:65.

CITATA

„Tai Eurolygos lygio rungtynės. Daugiau nei pusę mano matytų Eurolygos mačų nebuvo tokie geri kaip šis“, — „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Vlade Djurovičius liko sužavėtas abiejų komandų žaidimu.

LEGIONIERIAI

„Žalgirio“ legionieriai Robertas Packas, Tanoka Beardas, Ainaras Bagatskis kartu pelnė 27 taškus ir rezultatyvumu nusileido „Lietuvos ryto“ užsieniečiams Robertui Štelmaheriui, Hariui Mujezinovičiui, Tyrone‘ui Nesby, kurie surinko 41 tašką.

LIETUVIAI

Kauno komandos lietuviai įmetė 54 taškus ir buvo gerokai pranašesni už tautiečius iš sostinės, pelniusius tik 34 taškus.

„ŽALGIRIO“ PROBLEMA

LKL čempionų komandos taikliarankiui Ainarui Bagatskiui nepavyko pademonstruoti savo snaiperiškų sugebėjimų. Per 14 aikštėje praleistų minučių latvis taškų nepelnė. Du Ainaro bandymai įmesti iš toli buvo nesėkmingi. Dvitaškiai nekrito Tanokai Beardui, kuris pataikė vos 3 iš 10 metimų. Tuo galima paaiškinti ganėtinai nerezultatyvų (12 taškų) Tanokos žaidimą.

„LIETUVOS RYTO“ PROBLEMA

„Lietuvos rytas“ pirmąkart sezone per svarbias rungtynes vertėsi be sunkią traumą patyrusio komandos lyderio amerikiečio Frederico House‘o. „Be jo mes nebuvome tokie geri. F.House‘o niekas neatstos“, – tvirtino V.Djurovičius.

SVARSTYKLĖS

Prieš dvi dienas „Žalgiris“ žaidė Eurolygos rungtynes su „Barcelona“, todėl kauniečiai nebuvo spėję kaip reikiant pailsėti. Pirmoje mačo pusėje jautėsi, kad Dainius Šalenga pavargęs, todėl jis nepelnė nė taško. Bet po pertraukos Dainius pademonstravo didelį ryžtą, stiprią valią ir pradėjo sparčiai rinkti taškus. Svarbiais momentais jis pralauždavo varžovų gynybą. „D.Šalenga pakeitė mačo eigą“, – pripažino V.Djurovičius.

Nesėkmingai mačas susiklostė taiklią ranką turinčiam Simui Jasaičiui ir jo komandos draugui Andriui Šležui. S.Jasaitis per 11 minučių nepelnė nė taško (0/2 dvitaškių, 0/1 tritaškių), o A.Šležas per 18 minučių įmetė 4 taškus (1/4 dvitaškių, 0/1 tritaškių, 2/2 baudų), tačiau mačo pabaigoje laisvas nepataikė iš po krepšio. Jei vilnietis būtų įmetęs, skirtumas būtų sumažėjęs iki 2 taškų.

LEMIAMI VEIKSNIAI

Šios varžybos buvo vertos bet kurio turnyro finalo – reto atkaklumo, permainingos, iki pat pabaigos intriguojančios. LKL čempionams pergalę lėmė tai, kad komanda labiau užgrūdinta, turi daugiau aukšto lygio varžybų patirties, lemiamais momentais nedarė panašių klaidų kaip A.Šležas. „Žalgiris“ demonstravo komandinį krepšinį, todėl net šeši kauniečiai pelnė dviženklį taškų skaičių. Vilniečių gretose tokių žaidėjų buvo mažiau. Anot V.Djurovičiaus, trijų gerai sužaidusių krepšininkų pastangų neužteko.

Komentarai