G.Vainauskui A.Sabonis per didelis 0

Gediminas VALATKA, “RESPUBLIKA”

Antradienį Vilniaus apygardos teismo teisėja Rita Kisielienė nusprendė, kad dienraštis “Lietuvos rytas” ir jo vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas nepagrįstai tampė po teismus geriausią visų laikų krepšininką Arvydą Sabonį bei “Respublikos” dienraštį.

Dienraščių lyderio pozicijas jau senokai praradęs “Lietuvos rytas” ketino iš vieno turtingiausių šalies sportininkų A.Sabonio prisiteisti 110 tūkst. Litų, o G.Vainauskas asmeniškai – dar 10 tūkst. litų.

A.Sabonį bei interviu su juo praėjusių metų pradžioje išspausdinusią “Respubliką” “Lietuvos rytas” į teismą padavė už itin atvirus legendinio krepšininko žodžius apie problemas, užgulusias Lietuvos krepšinį.

“Terorizuojami rėmėjai. Terorizuojami teisėjai. Krepšinio Lietuvoje beveik nebeliko, viską užkulisiuose sprendžia Vainauskas (Gedvydas Vainauskas yra “Lietuvos ryto” vyr.redaktorius – red. past.), visi bijo “Lietuvos ryto”, – tuomet “Respublikai” sakė A.Sabonis.

Be kita ko, krepšininkas sakė, kad “…daugelis verslininkų bijo remti “Žalgirį”, nes juos viešai terorizuoja “Lietuvos rytas”, kuris jau seniai susišluoja milijoninius biudžetus. Anksčiau Vainauskas, remdamasis savo įtaka, spaudė tik valdiškas įmones, dabar jau ir privačius verslininkus”.

Šalies krepšinio problemas A.Sabonis atskleidė neatsitiktinai – “Lietuvos rytas” visokeriopai remia to paties pavadinimo krepšinio komandą, kuri su A.Saboniui priklausančiu Kauno “Žalgiriu” nuolat kaunasi dėl Lietuvos krepšinio lygos čempionų vardų.

Užvakar teisėja R.Kisielienė nusprendė, kad G.Vainausko ir jo vadovaujamo “Lietuvos ryto” ieškiniai atmesti dėl to, kad A.Sabonis “Respublikoje” išreiškė savo nuomonę, t.y. pasinaudojo kiekvienam piliečiui priklausančia konstitucine teise.

Teisėja nusprendė, kad legendinis krepšininkas neprivalo paneigti savo žodžių, o “Lietuvos ryto” vadovas G.Vainauskas yra viešas asmuo, kuris turi būti pakantus kitai nuomonei.

Komentarai