Ginčas baigtas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 8:1 (5 dalis) 0

LKL lyderių dvikovos stenograma

Valdas KASPERAVIČIUS

Penktoji 2004 – 2005 metų sezono dvikova tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ neįėjo į LKL įskaitą. Tai buvo varžybos dėl Baltijos krepšinio lygos (BBL) nugalėtojų vardo.

BBL finalo rungtynės Vilniuje: „LIETUVOS RYTAS“ 60:64 „ŽALGIRIS“

PREMIJOSUž Baltijos krepšinio lygos čempionų vardus žalgiriečiams atiteko 30 tūkstančių eurų premija. Finalą pralaimėjusiai sostinės komandai įteikta 22,5 tūkstančio eurų premija.

25 Tiek kamuolių atkovojo „Žalgirio“ vidurio puolėjas Tanoka Beardas, šeimininkavęs po abiem krepšiais. „Neatsimenu, kad kada nors kas nors būtų vienas sugriebęs tiek kamuolių“, — stebėjosi „Lietuvos ryto“ strategas Tomo Mahoričius.

TAIKLUMASBBL finalas įsiminė kieta gynyba ir netaikliais metimais. Statistiniai komandų rodikliai tikrai neįspūdingi. „Žalgiris“ pataikė vos 37,5 proc. dvitaškių, 25 proc. tritaškių ir 67 proc. baudų. Sostinės komanda atakavo dar prasčiau (37, 23 ir 62 proc.).

CITATA„Vilniečiai turės progą išanalizuoti savo klaidas ir, jei dvikova su Kozanio „Makedonikos“ klostysis lygiai, pabaigoje tų klaidų nebekartoti. Gal po rungtynių Šarlerua „Lietuvos rytas“ mums padėkos“, — „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika manė, kad kauniečiai padėjo vilniečiams pasirengti ULEB taurės finalui.

LŪŽISAntrojo kėlinio pradžioje „Lietuvos rytas“ pirmavo solidžia 13 taškų persvara – 21:8. Tuomet vilniečių treneris Tomo Mahoričius į aikštę įleido nemažai antrosios sudėties žaidėjų. Tai buvo jo klaida, kuria kauniečiai bematant pasinaudojo. Laimėję atkarpą 11:0, LKL čempionai beveik pavijo varžovus – 19:21.

„ŽALGIRIO“ PROBLEMA„Žalgiriui“ padėti galėjo tik aštuoni krepšininkai, nes traumas gydėsi Martynas Andriuškevičius ir Simonas Serapinas. Siaubingai nekrito įžaidėjui Robertui Packui, kuris pataikė vos 3 iš 13 dvitaškių, prametė abu tritaškius ir įmetė 3 iš 5 baudų.

„LIETUVOS RYTO“ PROBLEMAVilniečių po kelių dienų laukė labai svarbios ULEB taurės turnyro rungtynės su Kozanio „Makedonikos“. Ši aplinkybė komandai tikrai nepadėjo. Tačiau ne tai buvo svarbiausia. „Lietuvos rytas“ buvo nepasirengęs išspręsti Tanokos Beardo problemos. Amerikietis aikštėje darė, ką norėjo.

RUNGTYNIŲ ŽAIDĖJASBe jokios abejonės, geriausio varžybų žaidėjo titulo nusipelnė Tanoka Beardas. Amerikietis buvo pagrindinis komandos variklis puolant ir patikimas ramstis ginantis. Jis pelnė 19 taškų ir atkovojo 25 kamuolius. Galima teigti, kad „Lietuvos ryto“ priekinė linija prieš Tanoką buvo bejėgė. Keturi aikštėje pasirodę Vilniaus ekipos aukštaūgiai Robertas Javtokas, Gintaras Einikis, Saulius Kuzminskas ir Haris Mujezinovičius kartu įmetė vos 19 taškų ir sugriebė 12 kamuolių.

Komentarai