Ginčas baigtas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 8:1 (6 dalis) 0

LKL lyderių dvikovos stenograma

Valdas KASPERAVIČIUS

LKL finalą „Žalgiris“ pradėjo nesunkia pergale. Šiame sezone stipriausios Lietuvos komandos susigrūmė šeštą kartą, bet tokiu dideliu skirtumu „Lietuvos rytas“ kauniečiams pralaimėjo pirmąkart.

Pirmosios LKL finalo rungtynės Kaune: „ŽALGIRIS“ 93:78 „LIETUVOS RYTAS“

100Toks puikus buvo „Žalgirio“ krepšininko Dainiaus Šalengos dvitaškių pataikymo procentas. Kaunietis pataikė visus aštuonis dvitaškius.

AUKŠTAŪGIAIKeturi „Lietuvos ryto“ aukštaūgiai (Robertas Javtokas, Gintaras Einikis, Povilas Čiukinas, Saulius Kuzminskas) kartu pelnė tik 17 taškų ir gerokai nusileido oponentams. Trys Kauno ekipos aukštaūgiai Tanoka Beardas, Darjušas Lavrinovičius ir Paulius Jankūnas įmetė dvigubai daugiau taškų – 34.

KAMUOLIAI„Žalgiris“ labai ryškiai laimėjo kovą po krepšiais. LKL čempionai atkovojo net 41 kamuolį, vilniečiai – tik 28.

SPURTASPo trijų kėlinių aikštės šeimininkai pirmavo tik aštuonių taškų persvara 73:65. Tačiau ketvirtąjį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo tarsi uraganas ir lengvai nupūtė „Lietuvos ryto“ gynybą. Laimėję atkarpą 10:0, kauniečiai nutolo – 83:65 ir užgesino net mažiausią intrigos viltį.

CITATA„Vieni kitus taip gerai pažįstame, kad dviračio jau neišrasime“, – „Žalgirio“ kapitonui Mindaugui Timinskui neįtikinamai nuskambėjo „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio Tomo Mahoričiaus pažadas LKL finale pateikti siurprizų.

„ŽALGIRIO“ PROBLEMAGalima teigti, kad „Žalgiris“ per pirmąsias finalo rungtynes su didesnėmis problemomis nesusidūrė. Tiesa, per varžybas kelią susižeidė rezultatyviausias Kauno komandos žaidėjas D.Šalenga, bet vėliau paaiškėjo, kad trauma nėra rimta.

„LIETUVOS RYTO“ PROBLEMAVilniaus klubui dėl traumos negalėjo padėti sunkusis kraštas Haris Mujezinovičius, todėl „Žalgiriui“ gerokai nusileidžianti „Lietuvos ryto“ priekinė linija dar labiau susilpnėjo ir atrodė bejėgė prieš kauniečių aukštaūgius ir atakuodama, ir kovodama dėl kamuolių.

RUNGTYNIŲ ŽAIDĖJASDainius Šalenga visus pranoko ir rezultatyvumu, ir taiklumu. „Žalgirio“ puolėjas per 29 minutes pelnė 22 taškus ir prametė vos du kartus. Dainius pataikė 8 iš 8 dvitaškių, 2 iš 4 tritaškių.

Komentarai