Ginčas baigtas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 8:1 (7 dalis) 0

LKL lyderių dvikovos stenograma

Valdas KASPERAVIČIUS

Antrąsias LKL finalo rungtynes geriau pradėjo vilniečiai, bet tuoj po pertraukos „Žalgiris“ tvirtai perėmė iniciatyvą ir, surengęs įspūdingą spurtą, greitai atitrūko.

32Toks neįtikėtinai menkas buvo „Lietuvos ryto“ komandos dvitaškių pataikymo procentas. Dvitaškiai siaubingai nekrito Robertui Štelmaheriui (2/8), Simui Jasaičiui (1/6), Robertui Javtokui (1/5).

CITATA„Žalgiris“ iš pradžių apsimetė, kad miega ir taip apgavo „Lietuvos rytą“, – vaizdžiai rungtynes apibūdino buvęs žalgirietis, pasaulio čempionas Sergejus Jovaiša.

TRENERIŲ SPRENDIMAI„Žalgirio“ stratego Antano Sireikos sprendimas vienu metu laikyti aikštėje Tanoką Beardą ir Darjušą Lavrinovičių lėmė įspūdingą kauniečių spurtą trečiojo kėlinio viduryje. „Lietuvos ryto“ strategas Tomo Mahoričius laiku nesureagavo į A.Sireikos sprendimą ir aikštėje laikė tik vieną aukštaūgį. Už tai vilniečiams teko brangiai sumokėti.

SPURTASPo dviejų kėlinių sostinės krepšininkai pirmavo 30:27, bet „Žalgiris“ pirmąsias penkias minutes po pertraukos laimėjo 18:3 ir įgijo 12 taškų persvarą. Prie spurto daugiausia prisidėjo Ainaras Bagatskis ir Tanoka Beardas. Latvis pataikė du tritaškius, o amerikietis pelnė likusius 12 taškų.

KAMUOLIAIPirmą ir vienintelį kartą šį sezoną vilniečiai prieš LKL čempionus laimėjo „lentą“. Jie sugriebė 40 kamuolių, o kauniečiai atkovojo trimis mažiau.

LEGIONIERIAINugalėtojams liūto dalį taškų (49) pelnė legionieriai Tanoka Beardas, Robertas Packas ir Ainaras Bagatskis. Pralaimėjusiems užsieniečiai įmetė tik 23 taškus.

„ŽALGIRIO“ PROBLEMA13-ąją mačo minutę ketvirtą kartą prasižengė ir ant suolo turėjo atsisėsti „Žalgirio“ pagrindinis įžaidėjas Robertas Packas. Netrukus čiurną pasitempė ir žaisti negalėjo vienas iš Kauno ekipos lyderių Dainius Šalenga.

„LIETUVOS RYTO“ PROBLEMADidžiausia vilniečių problema – nesugebėjimas įmesti. „Lietuvos rytas“ puolė labai prastai, niekuo nepasižymėjo aikštės šeimininkų aukštaūgiai. Pagrindinis vidurio puolėjas Robertas Javtokas per 32 minutes sugebėjo pelnyti vos 2 taškus. Silpnai rungtyniavo ir Vilniaus ekipos įžaidėjas Robertas Štelmaheris.

RUNGTYNIŲ ŽAIDĖJASPagrindinis „Žalgirio“ pergalės kalvis buvo Tanoka Beardas. Kauno klubo vidurio puolėjas pelnė lygiai trečdalį (24) „Žalgirio“ taškų ir atkovojo 14 kamuolių. Amerikietis gniuždė sutrikusius varžovus. <BR

Komentarai