Rygoje įvyko SEB BBL valdybos posėdis 0

Šiandien Rygoje (Latvija) įvyko Baltijos krepšinio lygos valdybos posėdis, kuriame dalyvavo ir Kauno “Žalgirio” krepšinio klubo vadovai.

Posėdyje buvo sprendžiami šie klausimai:

Aptarti kitų trijų sezonų strateginiai ir rinkodaros planai, klausimai susiję su TV transliacijų teisėmis, rungtynių arenomis. Taip pat buvo suformuluoti principai lygos finalinio ketverto vietai parinkti. Nuspręsta, kad pirmiausia bus atsižvelgiama į pretendentų organizuoti finalinio ketverto varžybas pasiūlymų komercinį patrauklumą. Taip pat buvo aptarta sutartis su SEB grupės bankais. Nauju lygos valdybos pirmininku išrinktas Latvijos krepšinio asociacijos prezidentas Ojers Kehris. Lygos vykdančiojo direktoriaus pareigoms užimti paskirtas atstovas iš Lietuvos – Mindaugas Balčiūnas. Iki šiol jis dirbo Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos generaliniu sekretoriumi. Buvo aptarti bendri lygos nuostatai, kurias vadovaujantis bus vykdomos rungtynės. Išklausytos klubų atstovų pastabos ir pasiūlymai, atsižvelgiant į kuriuos per kitą lygos valdybos posėdį nuostatai bus galutinai patvirtinti. Iš visų aptartų punktų priimtas buvo tik vienas dėl legionierių skaičiaus komandose. Pagal susitarimą, kiekvienoje iš Baltijos krepšinio lygoje rungtyniausiančių komandų galės žaisti po 4 užsieniečius nepriklausomai nuo šalies. Žaidėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos nebus skaičiuojami kaip legionieriai. Taip pat buvo aptartas rungtynių tvarkaraštis. Jis galutinai bus patvirtintas kito posėdžio metu (06.27), kai paaiškės kiek ir kokie Latvijos ir Estijos klubai atstovaus savo šalims šiame turnyre. Baltijos lygoje žais 8 Lietuvos komandos – “Žalgiris”, “Lietuvos rytas”, “Šiauliai”, “Sakalai”, “Neptūnas”, “Alita”, “Panevėžys” ir “Nevėžis”.

Birželio mėnesio 15 dieną trijų Baltijos šalių gyventojams bus pristatomas antrasis Baltijos krepšinio lygos sezonas. Televizijos tiltu bus sujungtos Lietuvos, Latvijos ir Estijos sostinės.

Kitas Baltijos krepšinio lygos valdybos posėdis įvyks birželio 27 d.

Komentarai