Ginčas baigtas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 8:1 (8 dalis) 0

LKL lyderių dvikovos stenograma

Valdas KASPERAVIČIUS

Trečiųjų LKL finalo rungtynių pirmąjį kėlinį vilniečiai žaidė gerai, įgijo 10 taškų persvarą, tačiau vėliau nuleido rankas. „Svarbi rungtynių pabaiga, o ne pradžia“, – netiesiogiai varžovams priminė „Žalgirio“ strategas Antanas Sireika.

Trečiosios LKL finalo rungtynės Kaune: „ŽALGIRIS“ 91:78 „LIETUVOS RYTAS“

18Tokia taškų persvara „Žalgiris“ laimėjo antrąjį kėlinį (31:13). Šis kėlinys ir tapo lemtingu mačo momentu.

CITATA„Laimėjome ULEB taurę ir tuo sezonas mums baigėsi“, — „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Tomo Mahoričius apgailestavo, kad jo auklėtiniai LKL finale nesėkmingai kovoja su „Žalgiriu“.

EMOCIJOSAntrojo kėlinio viduryje Antano Sireikos asistentas Gintaras Krapikas įsivėlė į žodinį konfliktą su „Lietuvos ryto“ legionieriumi Hariu Mujezinovičiumi, kuris atėjo prie sekretoriato ir kažką aiškino G.Krapikui. Pastarasis taip pat netylėjo. Už tai abiejų komandų atsarginių žaidėjų suoleliai buvo nubausti techninėmis pražangomis.

BLOGA DIENA„Lietuvos ryto“ aukštaūgiui Gintarui Einikiui diena tikrai buvo bloga: per 20 minučių jis tepelnė 3 taškus, nors į krepšį svaidė dažnai. G.Einikis pataikė tik 1 iš 5 dvitaškių, prametė visus 3 tritaškius ir įmetė 1 iš 2 baudų. Nepavydėtini rodikliai.

„ŽALGIRIO“ PROBLEMAPo susidūrimo su vilniečių gynėju Rolandu Jaručiu „Žalgirio“ aukštaūgiui Darjušui Lavrinovičiui buvo sulaužyta nosis. Jis, aikštėje praleidęs tik 10 minučių, tęsti varžybų negalėjo. Dėl čiurnos patempimo Kauno komandai neatstovavo ir Dainius Šalenga. LKL čempionų komandos lyderis Tanoka Beardas pusę varžybų žaidė susiėmęs už skaudamo šono.

„LIETUVOS RYTO“ PROBLEMAVilniečių priekinė linija, akivaizdžiai nusileidžianti „Žalgiriui“, vėl turėjo verstis be sunkiojo krašto Hario Mujezinovičiaus, kuriam buvo atlikta kirkšnies operacija. Iš sostinės klubo aukštaūgių gerai žaidė tik Robertas Javtokas, pelnęs 20 taškų. Likę aukštaūgiai Gintaras Einikis, Povilas Čiukinas ir Saulius Kuzminskas kartu pelnė tik 5 taškus.

PERGALĖS KALVIAIJais, be jokios abejonės, reikėtų vadinti amerikiečius Robertą Packą ir Tanoką Beardą. Abu legionieriai pelnė daugiau nei pusę (53) „Žalgirio“ komandos taškų. „Visada darau tai, ko reikia. Šįkart reikėjo, kad žaisčiau rezultatyviai, todėl ėmiausi iniciatyvos ir puoliau agresyviai“, – paaiškino 32 taškus įmetęs R.Packas.

Komentarai