Ginčas baigtas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 8:1 (9 dalis) 0

LKL lyderių dvikovos stenograma

Valdas KASPERAVIČIUS

„Žalgiris“ sezoną baigė įtikinama pergale svečiuose. LKL finalo seriją laimėję 4:0, žalgiriečiai apgynė čempionų vardus. Kauniečiams sėkmę lėmė kovingumas, patirtis, susitelkimas, troškimas laimėti.

Ketvirtosios LKL finalo rungtynės Vilniuje: „LIETUVOS RYTAS“ 71:88 „ŽALGIRIS“

ANTIREKORDASNeįtikėtina, bet per šias rungtynes „Lietuvos rytas“ perėmė tik vieną kamuolį. Tai padarė Andrius Šležas. Įspūdingas, sunkiai pakartojamas antirekordas.

CITATA„Visi esame apdaužyti – kovojome negailėdami jėgų. Todėl negaliu paaiškinti, kodėl LKL finalą pralaimėjome “sausai“, – savo komandos fiasko stebėjosi „Lietuvos ryto“ senbuvis Andrius Šležas.

LEGIONIERIŲ INDĖLIS„Žalgirio“ legionieriai žaidė puikiai ir savo komandai pelnė net 51 tašką bei atkovojo 18 kamuolių. „Lietuvos ryto“ užsieniečiai, įmetę vos 8 taškus ir atkovoję 5 kamuolius, nė iš tolo neprilygo varžovams iš Kauno.

ŠEŠĖLIAI„Lietuvos ryto“ legionieriai Robertas Štelmaheris ir Tyrone‘as Nesby atrodė labai blankiai ir buvo tik šešėliai tų žaidėjų, vedusių komandą į pergales per ULEB taurės varžybas. Latvis R.Štelmaheris per paskutinę LKL finalo dvikovą per 24 minutes nepelnė nė taško – prametė visus 3 tritaškius ir visus 3 tritaškius. T.Nesby ne tik prastai gynėsi, bet ir netaikliai atakavo (3/6 dvitaškių, 0/4 tritaškių).

TRITAŠKIŲ SERIJAAntrojo kėlinio pradžioje, esant lygiam rezultatui (26:26), vilniečius užgriuvo kauniečių tritaškių lavina: per keletą minučių iš toli du kartus pataikė Ainaras Bagatskis, po kartą Vidas Ginevičius bei Dainius Šalenga ir kauniečiai įgijo 12 taškų persvarą – 38:26.

„LIETUVOS RYTO“ PROBLEMAVilniaus komandos snaiperiai pamiršo, kad visai neseniai sugebėjo taikliai atakuoti iš toli. Per pirmuosius du kėlinius jie pataikė tik 1 tritaškį iš 11. Po pertraukos „Lietuvos ryto“ krepšininkai pagerino tritaškių taiklumą, bet tai įvyko tik vieno žaidėjo – Simo Jasaičio dėka. Per mačą jis pataikė 3 iš 4 tritaškių, o jo komandos draugai šaudė pro šalį. Iš toli netaikliai atakavo ne tik R.Štelmaheris ar T.Nesby, bet ir A.Šležas (1/4), T.Delininkaitis (1/4), R.Jarutis (0/3).

„ŽALGIRIO“ PROBLEMAKokios čia problemos, kai viskas einasi kaip iš pypkės.

RUNGTYNIŲ ŽAIDĖJAS„Žalgirio“ vidurio puolėjas Tanoka Beardas visus pranoko ir atakuodamas (20 taškų), ir grumdamasis po krepšiais (16 kamuolių). Tanokai, skirtingai nei jo tautiečiui iš „Lietuvos ryto“ T.Nesby, nepakenkė lankymasis muzikos įrašų studijoje.

ŠVENTIMASTuoj po laimėtų rungtynių žalgiriečiai apsivilko specialiai pergalei pasiūtus marškinėlius, į viršų pamėtė komandą į pergalę atvedusį vyriausiąjį trenerį Antaną Sireiką. Po to LKL čempionai atidarė didelį suvenyrinį „Gubernijos“ alaus butelį ir užsirūkė cigarus.

Komentarai