NBA klubai rungtyniaus Europoje 0

Oficialiame NBA ir Eurolygos vadovų susitikime, kuris įvyko šiandien Detroite (JAV), nuspręsta, kad keturios NBA komandos 2006 ir 2007 metų spalio mėnesiais atvyks į Europą ir dalyvaus ikisezoniniame turnyre, kurio metu bus pristatomas EA SPOSRTS paskutinis leidinys “NBA Europe Live”. Dviejų metų bendradarbiavimo susitarime tarp NBA, Eurolygos ir “Electronics Art” numatyta, kad keturi NBA klubai žais penkiose Europos valstybėse.
“Tai yra vienas iš ambicingiausių NBA turnyrų Europoje”, – sakė NBA komisaras David’as Stern’as. “Pristatydami “NBA Europe Live” parodysime kaip skirtingos sporto lygos gali dirbti kartu ir padėti viena kitai plėstis. Atsižvelgiant į tai, kad krepšinis vis labiau populiarėja visame pasaulyje, NBA ir EA SPORTS kuria bendrą viziją, kurios pagalba viso pasaulio krepšinio mėgėjams yra siūlomas krepšinis, pramogos, muzika ir technologijos.” Ne vienu prizu apdovanotas kompiuterinis žaidimas NBA LIVE itin populiarus visame pasaulyje ir yra unikalius kūrinys, kuriam neprilygsta niekas jau daugiau nei dešimtmetį. Naujausia žaidimo serija NBA LIVE 06 turėtų pasirodyti šių metų spalio mėnesį daugiau nei 100 valstybių bei šešiuose kontinentuose.
Pasinaudojant NBA lygos sėkme Europoje ir jos ryšiais su Eurolyga, 4 NBA klubai varžysis su stipriausiomis Eurolygos ekipomis ikisezoninėse rungtynėse. NBA Europe Live, kurį pristato EA SPORTS, finišuos finaliniu renginiu penktoje Europos šalyje . Jame dalyvaus 2 NBA komandos, Eurolygos čempionai ir antrosios vietos laimėtojai.
Pastovus ir pozityvus NBA bei Eurolygos bendradarbiavimas apėmė skirtingus sporto organizavimo aspektus ir jis toliau padės sėkmingai plėtoti krepšinį Europoje”, – sakė Eurolygos vykdantysis direktorius Jordi Bertomeu. “Šis bendradarbiavimas padės vystyti krepšinio tradicijas ir siekti dar geresnių rezultatų, suteiks teigiamą postūmį sporto vystymuisi ir, be abejonės, krepšinio gerbėjams Europoje suteiks dar vieną galimybę mėgautis aukščiausio lygio krepšiniu.”
Paskutinį kartą NBA komandos į Europą buvo atvykę 2003 metais. NBA Europe Games programoje dalyvavo tuometiniai NBA čempionai San Antonijaus “Spurs” ir Memfio “Grizzlies”, kurie sužaidė kelias ikisezonines rungtynes. “Spurs” krepšininkas Tony Parker’is atvyko į savo gimtąją Prancūziją ir Paryžiuje, “Bercy” sporto rūmuose, džiugino krepšinio sirgalius puikiu žaidimu. “Grizzlies” ekipa susitiko su 2003 metų Eurolygos čempionais “FC Barcelona” krepšininkais. “Palau San Jordi” arenoje, Barselonoje, susirinkę sirgaliai galėjo išvysti kaip rungtyniauja vienas Ispanijos rinktinės lyderių Pau Gasol’is, kuris prieš išvykdamas į JAV atstovavo būtent “FC Barcelona” klubui.

Komentarai