„Žalgirio“ treneriai Eurolygos burtais patenkinti 0

Valdas KASPERAVIČIUS

Kauno „Žalgirio“ komanda jau žino varžovus, su kuriais teks žaisti pirmajame 2005 – 2006 metų Eurolygos turnyro etape. Pasidomėjome, kaip Eurolygos burtus vertina LKL čempionų ekipos treneriai.

„Aš niekada nesiskundžiu burtais. Ir šį kartą galiu pasakyti, kad jie visai neblogi. Kita vertus, dabar sudėtinga kažką prognozuoti, skirstyti komandas į favoritus ir autsaiderius. Apie tai bus galima kalbėti tik tada, kai pamatysime tikrąsias ekipų sudėtis“, – teigė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika.
Anot A.Sireikos, apie „Žalgirio“ perspektyvas šioje grupėje kalbėti taip pat negalima, nes nežinia, kurie krepšininkai atstovaus stipriausiai Lietuvos ekipai.

„Manau, kad pajėgiausia yra C grupė. Į ją pateko keturių šalių čempionai, du šių metų Eurolygos finalinio ketverto dalyviai. A ir B grupes pavadinčiau panašaus pajėgumo. Žinoma, toks skirstymas yra sąlyginis, pagal pavadinimus, nes nežinia kaip pasikeis komandų sudėtys“, – sakė „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentas Gintaras Krapikas.
Jis nesiryžo įvardyti A grupės, kurioje rungtyniaus „Žalgiris“, favorito. „Juk su Vitorijos „Tau Ceramica“ atsisveikino vyriausiasis treneris Duško Ivanovičius, nežinia ar liks šios ekipos lyderiai“, — sakė treneris. Anot jo, silpniausios grupės komandos turėtų būti GHP „Bamberg“ (Vokietija) ir „Strasbourg“ (Prancūzija). „Tačiau nuvertinti negalima nė vieno varžovo“, – pridūrė G.Krapikas.
Jam buvo sunku vertinti „Žalgirio“ galimybes, nes komanda nesukomplektuota.“Mūsų klubo vadovai dirba, veda derybas su įvairiais krepšininkais. Tačiau „Žalgirio“ finansinės galimybės ribotos, todėl ne iš karto pavyksta pasirašyti sutartis. Vis dėlto manau, jog pavyks surinkti tokią komandą, kuri galės įgyvendinti bent vieną tikslą – patekti į šešioliktuką“, — vylėsi G.Krapikas.

Komentarai