Kauno „Žalgiris“ pasirašė sutartį su Reggie Freeman 0

Kauno “Žalgiris” pasirašė sutartį su 197 cm ūgio, 30 metų amžiaus atakuojančio gynėjo ir lengvo krašto pozicijose galinčiu žaisti amerikiečiu Reggie Freeman. Šis krepšininkas buvo kandidatų sąraše ir prieš pasirašant sutartį su Ime Udoka, tačiau su pastaruoju tuo metu pavyko greičiau susitarti. Kai I. Udoka paliko komandą, pasinaudojęs sutartyje numatyta galimybe nutraukti sutartį, Kauno klubo vadovai pasitarę su treneriais nusprendė pakviesti Reggie Freeman.

Amerikietis yra geras kovotojas dėl atšokusių kamuolių, be to gali puikiai perduoti kamuolius komandos draugams. Itin sėkmingai krepšininkas žaidžia puolime vienas prieš vieną ir du prieš du.

Apie šį komandos žaidėjų pasikeitimą pasiteiravome “Žalgirio” trenerių.

A.Sireika: “Mes žinojome, kad sutartyje su Ime Udoka buvo numatyta galimybė nutraukti sutartį su mūsų klubu, jei jis nuspręstų žaisti “NBA”. Todėl su klubo vadovais ruošėme ir atsarginį variantą. Sužinoję, kad paskutinėje “NBA” stovykloje Ime neblogai pasirodė ir tikrai pasinaudos galimybe žaisti už Atlanto, iš kart susisiekėm su R. Freeman. Tai tikrai nėra atsitiktinis klubo pirkinys, žaidėjas mums gerai žinomas.”

G.Krapikas: “Pastaraisiais metais jis demonstravo pastovius ir vis gerėjančius rezultatus Adrijos lygoje, taip pat buvo vienas iš komandos lyderių ULEB taurės turnyre. Turint omenyje, kad jis tris metus atstovavo buvusios Jugoslavijos komandai ir gerai žaidė, rodo jo patikimumą. Jei gilias krepšinio tradicijas turinčios šalies komandoje žaidėjas stabiliai rungtyniauja kelis sezonus iš eilės ir ten yra vertinamas, tai šį tą pasako apie krepšininką.”

A.Sireika: “Šiam žaidėjui bus skiriama svarbi vieta mūsų ekipoje. Komandą palikus Mindaugui ir Dainiui, toks žaidėjas mums labai reikalingas. Jis yra stiprus ir agresyviai rungtyniauja, gali žaisti vienas prieš vieną, veržtis po krepšiu ir atakuoti iš toliau. Reggie Freeman atėjimas turėtų bent jau iš dalies kompensuoti lietuvių netektį.“

1997 metais R. Freeman baigė Teksaso universitetą (JAV), o pastaruosius du sezonus rungtyniavo Belgrado “Raflex” (Serbija ir Juodkalnija) komandoje.

2003-2004 m. sezone iš Belgrado “KK Crvena Zvezda” (Serbija ir Juodkalnija) perėjo į Belgrado “Reflex” (Serbija ir Juodkalnija) ir Adrijos lygoje sužaidė 14 rungtynių per kurias vidutiniškai pelnydavo 11,5 taškų, atkovodavo po 2,9 kamuolius.

2004-2005 m. sezone rungtyniaudamas Adrijos lygoje R. Freeman pagerino beveik visus savo statistinius rodiklius. Jis per vienerias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 13,2 taškų, atkovodavo po 4,7 kamuolius, atlikdavo po 2,6 rezultatyvius perdavimus ir perimdavo po 1,5 kamuolio.

2004-2005 metų ULEB taurės turnyre per 9 mačus jis vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 39,9 minutes (1-as komandoje), per kurias vidutiniškai pelnydavo po 15,6 taško (2-as komandoje), atkovodavo po 4,3 kamuolio (2-as komandoje), atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo (2-as komandoje), perimdavo po 2 kamuoliai (2-3-ias komandoje). Bendrai pagal naudingumą rungtynėse Reggie Freeman užėmė antrąją vietą savo komandoje – 13,9 efektyvumo balų.

Sėkmingiausias savo 2004-2005 m. ULEB taurės rungtynes R. Freeman sužeidė Maskvoje prieš vietos “Dinamo” komandą. Per jas amerikietis pelnė 25 taškus, 6 kartus atkovojo kamuolį, 3 kartus perėmė, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei net 9 kartus privertė varžovus prasižengti.

Per savo karjerą Reggie Freeman pavyko laimėti Prancūzijos čempiono titulą (2002 m.), Serbijos ir Juodkalnijos taurę (2003 m.) ir Adrijos lygos čempionatą (2004 m.).

Komentarai