Tanoka Beard’as savo ateitį sieja su Lietuvos čempionais 0

Kauno “Žalgirio” ir amerikiečio Tanoka Beard’o tandemas nuo šiol bus dar stipresnis.

Kauno klubas su amerikiečiu pasirašė naują trejų metų kontraktą. Šis legionierius yra vienas iš sėkmingiausių “Žalgirio” pirkinių, Kaune pradėjęs žaisti nuo 2002-ųjų metų. Kartu su „Žalgiriu“ Tanoka Beard‘as tris kartus tapo Lietuvos čempionu. Praėjusiame LKL čempionato sezone amerikietis vidutiniškai pelnydavo po 19 taškų, pataikydavo 63,1% mestų dvitaškių atkovodavo daugiausiai lygoje, beveik po 11 kamuolių. Tanoka Beard’as buvo pripažintas naudingiausiu reguliaraus ir geriausiu praėjusio LKL sezono žaidėju, buvo naudingiausias “Žvaigždžių dienos” ir BBL finalinių rungtynių žaidėjas.

Tanoka savo meistriškumą įrodė ne tik LKL ir BBL rungtynių metu. Jis yra vienas iš geriausių vidurio puolėjų Eurolygoje. 2004 metais Kauno „Žalgiryje“ „centro“ pozicija jam teko dalintis su geriausiu visų laikų Lietuvos krepšininku Arvydu Saboniu. Nepaisant to, jo asmeniniai rodikliai buvo stabilūs. Tą sezoną jis vidutiniškai per rungtynes aikštelėje praleisdavo palyginus nedaug laiko – šiek tiek daugiau nei 25 minutes, tačiau per jas Tanoka pelnydavo po 14,5 taško ir atkovodavo po 7,6 kamuolio.

Sėkmingiausias savo Eurolygos rungtynes Lietuvos čempionų ekipoje T.Beard‘as sužaidė 2004 m. sausio mėn. Rungtynėse su Bolonijos „Skipper“ (Italija) jo efektyvumo rodiklis buvo 63 balai! Tai – Eurolygos rekordas. Tada jis pelnė 35 taškus, pramesdamas vos 3 metimus iš 14, atkovojo 19 kamuolių ir 11 kartų privertė varžovus prasižengti.

2004-2005 metų sezone, kai Kauno „Žalgiryje“ jau nežaidė Arvydas Sabonis, jis per kiekvienas Eurolygos rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 18 taškų (pirmas komandoje) ir atkovodavo po 10,6 kamuolio (pirmas komandoje), o jo vidutinis efektyvumo rodiklis buvo 21,9 balo (pirmas komandoje). Neveltui po tokio įspūdingo sezono Tanoka buvo išrinktas į naudingiausių Eurolygos sezono žaidėjų dešimtuką.

Nenuostabu, kad šią vasarą jis sulaukė daug pasiūlymų iš stipriausių Europos klubų, nors ankstesnis Beard‘o kontraktas su „Žalgiriu“ galiojo dar metus. Nepaisant to, Tanoka Beard‘as nusprendė likti „Žalgiryje“. Taigi dar mažiausiai tris metus Kaunas jam bus antrieji namai.

Nuotraukos: Light.lt ir Euroleague.net

Komentarai