“Žalgiris” kovos už Lietuvos krepšinio ateitį 0

“Dovydo ir Galijoto” kova – taip galima pavadinti mūšį, kuris užvirs šį ketvirtadienį. Rytoj LKL klubai spręs, kiek užsienio žaidėjų leisti registruoti naujajame, spalio mėnesį prasidėsiančiame LKL čempionate.

LKL projekte numatyta, kad šalies čempionate Lietuvos klubai varžyboms galės registruoti po keturis legionierius, taip pat latvius ir estus, kuriems LKL čempionate nenumatytas legionieriaus statusas. Jeigu šis projektas bus patvirtintas, Lietuvos krepšinio lyga gali tapti užsieniečių akvariumu, o lygą tuomet būtų galima pavadinti UŽKL (Užsienio žaidėjų krepšinio lyga). Perspektyviam mūsų jaunimui, tokiu atveju, šiame akvariume reikės ieškoti “auksinės žuvelės”, kuri galėtų išpildyti norą žaisti krepšinį.

Lietuvos čempionas Kauno “Žalgiris” pasisako už keturių legionierių limitą, kuriame būtų įskaičiuoti latviai ir estai.

Pasak Arvydo Sabonio “Žalgirio” krepšinio centro valdybos pirmininko pavaduotojo G.Navikausko, net ir keturi legionieriai jau yra daug, tačiau, norint būti konkurencingiems Europoje, reikia ieškoti kompromisų.

Kauno “Žalgiris” sutinka, kad žaidėjai iš Latvijos ir Estijos “nelegionieriaus” statusą turėtų tik BBL rungtynėse.

Lietuva yra krepšinio šalis, todėl toks užsienio žaidėjų antplūdis, gali sukelti nemažą grėsmę. Lietuviškos krepšinio kalvės, tokios kaip “Arvydo Sabonio krepšinio mokykla”, išauginančios naujus krepšinio talentus, gali pasijusti niekam nebereikalingos, nes jaunų ir perspektyvių krepšininkų vietą krepšinio aikštelėje užims kaimyninių šalių žaidėjai.

Tokia situacija atsilieps ir Lietuvos rinktinei. Juk pajėgūs krepšininkai užauga tik stipriuose klubuose. Tuomet kas galėtų papildyti Lietuvos rinktinę, jei mūsų šalies komandose žais vien užsieniečiai? “Russkij standart” galėtų būti geriausias pavyzdys Lietuvos krepšinio lygai. Pasižiūrėkime, juk šios šalies žaidėjai vis rečiau gali prasibrauti į Super lygos klubus. Panašu, kad užsieniečiais perpildyta Rusijos krepšinio lyga nebegali išauginti savų talentų. Dėl to akivaizdžiai kenčia nacionalinė rinktinė, kuri, nors ir dažnai būna priskiriama prie favoričių, tačiau jau seniai neiškovoja didelių ir skambių pergalių.

Taigi, ne viskas auksas, kas auksu žiba.

Komentarai