E.Cota: “Čia aš jaučiuosi kaip namuose” 0

Kauno “Žalgirio” legionierius E.Cota, iš Niujorko sugrįžęs į laikinąją Lietuvos sostinę, nesijaučia naujoku. Amerikietis puikiai prisimena tuos du sezonus, praleistus Lietuvos čempionų ekipoje ir džiaugiasi vėl galėsiantis prisidėti prie žalgiriečių pergalių.

Ed’ai, papasakok kaip praleidai vasaros atostogas. Ką veikei?

“Truputį keliavau, daug ilsėjausi, vasaros pradžioje žaidžiau krepšinį “Washington Wizzards” stovykloje. Bet po ilgo ir sunkaus sezono norėjau tik atsipalaiduoti, daug laiko praleidau su draugais, su šeima.”

Sugrįžimas į “Žalgirį” tau buvo netikėtas?

“Aš turėjau grįžti į Rusiją, tačiau “Dinamo” atsisakė mano paslaugų. Todėl nepraleidau progos žaisti tokioje geroje komandoje kaip “Žalgiris”, o ir geresnių pasiūlymų nesulaukiau, nes vasarai pasibaigus, visos komandos buvo jau daugiau mažiau sukomplektuotos. Aš buvau labai nustebintas, kai “Dinamo” nutraukė sutartį, tačiau esu maloniai nustebintas, kad vėl esu čia”

Praleidai du sezonus “Žalgiryje”, vienerius metus Sankt Peterburgo “Dinamo” klube. Koks skirtumas tarp abiejų šių klubų?

“Didelio skirtumo nepajutau. Žaidybine prasme, “Dinamo” komanda buvo greitesnė, nes neturėjo daug aukštaūgių krepšininkų.”

Ko Lietuvoje pasiilgai labiausiai?

“Aš Lietuvoje palikau daug draugų, taigi jų labiausiai ir pasiilgau. Taip pat visų “Žalgirio” gerbėjų, Eurolygos, sėkmės, pergalių…Jaučiuosi tarsi sugrįžęs namo, tai beprotiška ar ne?” (juokiasi)

Kaip manai, koks “Žalgiris” bus naujame sezone?

“Iš tikrųjų, aš dar nežinau ko tikėtis. Laikas parodys, kokie bus rezultatai, tačiau aš pasiruošęs atlikti savo darbą ir padėti komandai siekti kuo daugiau pergalių.”

Kokia tavo fizinė savijauta?

“Man dar reikia grįžti į įprastas vėžes, bet per kelias savaites atgausiu sportinę formą.”

Ką žinai apie R.Freeman’ą?

“Jis yra iš Niujorko ir aš esu iš Niujorko. Aš jį labai gerai pažįstu. Kaip žaidėjas jis yra labai geras, nes supranta krepšinį, gali žaisti net trijose pozicijose, yra puikus metikas.”

Ed’ai, vis dėlto kur geriau buvo – “Žalgiryje” ar “Dinamo”?

“Man buvo geriau “Žalgiryje. Labiausiai todėl, kad čia kitokie santykiai tarp žmonių… Ir Rusijoje žiemos šaltesnės.” (juokiasi)

Nuotrauka: euroleague.net

Norint naudoti pateiktą informaciją, būtina nuoroda Zalgiris.lt

Komentarai