Prancūzijoje staigmenomis nuspalvintas pralaimėjimas 0

Kauno „Žalgiris“ pradėjo draugiškų rungtynių ciklą Prancūzijoje.

Šiandien komanda sulaukė pastiprinimo. Prie Nanto mieste jau besitreniruojančių žalgiriečių prisijungė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai: Vidas Ginevičius, Paulius Jankūnas, Simonas Serapinas, Darius Šilinskis ir komandos gydytojas Robertas Narkus, bei savaitgalį į Lietuvą atvykęs amerikietis įžaidėjas Ed‘as Cota. Kauniečių kelionė neapsiėjo be nuotykių. Atskridus lėktuvu į Prancūzijos sostinę, žaidėjai pasigedo savo lagaminų. Nesulaukus savo daiktų, jiems teko apsilankyti sportinių batelių parduotuvėje, o aprangas skolintis iš turnyro šeimininkų.

Šį vakarą Kauno “Žalgirio” komanda žaidė pirmąsias draugiškas rungtynes su Vilerbano “Asvel” (Prancūzija) ekipa. Rungtynes, tik po pratęsimo, rezultatu 90:91 (21:18; 16:18; 17:21; 27:24; 10:11) laimėjo aikštelės šeimininkai „Asvel“ krepšininkai.

Kauniečių gretose taškus pelnė: T. Beard – 23 taškai (20 atkovotų kam.), R. Freeman – 17 taškų (6 rez. perdavimai, 3 perimti kam.), S. Serapinas – 13 taškų, J. Mačiulis – 11 taškų (4 rez. perdavimai, 3 perimti kam.), E. Cota – 10 taškų (3 rez. perdavimai), V. Ginevičius, A. Aleksandrovas, D. Šilinskis ir M. Andriukaitis po 4 taškus. P. Jankūnas, V. Dilys ir Ž. Kelys rungtyniavo, tačiau taškų nepelnė.

Iš karto po rungtynių paprašėme komandos trenerio Gintaro Krapiko trumpai pakomentuoti rungtynes.

„Visada yra geriau vienu tašku laimėti nei pralaimėti. Įvertinant tai, kad komanda pilnos sudėties susirinko tik šiandien, o žaidėjų daiktai „atkeliavo“ į areną likus mažiau nei valandai iki rungtynių, sužaidėme tikrai neblogai. Rungtynės buvo įtemptos. Buvo momentų, kai varžovai nutolo 6-7 taškais, tačiau vyrai žaidė ramiai ir neleido jiems įgyti didelės persvaros. Laiku paimtų minutinių pertraukėlių metu žaidėjai nusiramindavo ir vėl sulygindavo žaidimą. Džiugino tai, jog įtikinamai laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių.“

Treneri, kaip vertinate Ed’o Cota žaidimą?

„Per beveik 18 minučių, praleistų aikštelėje, Ed’as pelnė 10 taškų ir atliko tris rezultatyvius perdavimus. Manau gerai. Per pastarąsias tris paras jis daugiau laiko praleido lėktuvuose, traukiniuose ir autobusuose, nei ant žemės. Tačiau išėjęs į aikštelę jis parodė, kad žaisti moka. Todėl tikimės, kad jo sportinė forma tik gerės.“

Norint naudoti pateiktą informaciją, būtina nuoroda zalgiris.lt.

Komentarai