Vietoj tūkstančių – keli šimtai litų 0

Tomas JARUSEVIČIUS, „Kauno diena“

“Alitos krepšinio klubas” su D.Lavrinovičiumi kontraktą nutrauks, bet prašomų pinigų nemokės

Kauno “Žalgirio” ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas Darjušas Lavrinovičius, bandęs prisiteisti iš viešosios įstaigos “Alitos krepšinio klubas” teisėtai uždirbtus, tačiau iki šiol neišmokėtus pinigus, vietoje reikalautų daugiau nei 18 tūkst. litų, vakarykščia Kauno apygardos teismo nutartimi gaus tik kiek daugiau nei pusseptinto šimto.

Vakar Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija, išnagrinėjusi “Alitos krepšinio klubo” pateiktą apeliacinį skundą, paskelbė nutartį, kuria skundas buvo iš dalies patenkintas.

Teismas konstatavo, jog į visą ieškovo reikalautą pinigų sumą buvo įtraukti įvairūs piniginiai apdovanojimai, dienpinigiai ir kitos jam išmokėtos lėšos, todėl pastarąsias atėmus iš ieškinio sumos, beliko vos 660 litų. Be to, teisėjų kolegijos teigimu, ieškovo pageidavimas išmokėti ne tik atlygį, bet ir su juo susijusius delspinigius, taip pat buvo nepagrįstas. Teismas pastebėjo, kad krepšininkas dirbo ne pagal darbo teisėje numatytus principus, bet daugiau vadovavosi sporto įstatymu ir savo kontraktu, kur kompensacijos už vėluojančius atlygius nėra numatytos.

Tuo tarpu kitos ankstesnės teismo nutarties dalys nepasikeitė ir liko galioti toliau: D.Lavrinovičiaus prašymas nutraukti “Alitos krepšinio klubo” su juo pasirašytą kontraktą buvo patenkintas.

Priminsime, kad šių metų birželį Alytaus rajono apylinkės teismas nusprendė, jog viešoji įstaiga “Alitos krepšinio klubas” privalo sumokėti sportininkui kiek daugiau nei 18 tūkst. litų ir nutraukti su šiuo žaidėju anksčiau pasirašytą kontraktą. Toks vietos teismo verdiktas netenkino krepšinio klubo, todėl buvo nutarta jį apskųsti aukštesnės instancijos – Kauno apygardos teismui.

Komentarai