Čempioniškas Kauno „Žalgirio“ startas 0

Vakar Kauno sporto halėje Lietuvos čempionai padovanojo krepšinio šventę visiems savo gerbėjams ir krepšinio mylėtojams. Pagaliau startavo naujasis Kauno „Žalgirio“ sezonas 2005/2006 LKL/BBL čempionte.

Renginio, kurį stebėjo 3000 žiūrovų, pradžioje buvo surengtas teatralizuotas pokalbis tarp senosios ir jaunosios kartos atstovų – suaugusio vyro ir mažo berniuko. Skirtingų kartų atstovai vieningai pareiškė, kad Kauno „Žalgiris“ yra nacionalinė Lietuvos vertybė.

Naujojo sezono atidarymo renginyje žalgiriečius taip pat pasveikino Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius. Laikinosios sostinės vadovas linkėjo Lietuvos čempionams daug pergalių.

Vėliau buvo pristatytos Valmieros „Valmiera“ ir Kauno „Žalgirio“ komandos. Kuomet į aikštę bėgo šeimininkų ekipos nariai, Kauno sporto halė pasitiko juos gausiais aplodismentais.

Su ugnies ir konfeti šou buvo pristatytas Lino Adomaičio sukurtas himnas “Žalgiriui” – “Mes ateinam nugalėti”. Kartu su Linu, dideliu “Žalgirio” aistruoliu, halėje šį himną atliko ir Kauno valstybinis choras. “Sukurti himną klubui, kurio krepšininkų žaidimų gėriuosi nuo vaikystės, man buvo didelė garbė. Muzikinę himno temą buvau sukūręs dar prieš dvejus metus ir iki šiol ją saugojau stalčiuje, vildamasis, kad ji bus panaudota kokiame nors didingame kūrinyje. Ir štai ta akimirka atėjo, – laukdamas himno pristatymo ir džiaugėsi, ir kiek jaudinosi Linas. – Kiekvienas himno žodis, kaip ir muzika, išplaukė iš jausmų: žodis po žodžio, sakinys po sakinio. Tai buvo ilgas, nelengvas, žiauriai atsakingas, bet kartu ir labai pakylėjantis darbas. Juk tai ne šiaip krepšinio sezono daina, o himnas visiems laikams”. Linas Adomaitis, talkinant geram savo bičiuliui Tanokai Beardui bei poetui Bjornui Hansenui, sukūrė ir oficialaus “Žalgirio” himno “Mes ateinam nugalėti” nuotaikingą, funk stiliaus radijo versiją. “Smagu dirbti su Tanoka – studijoje gurkšnojome “Sprite”, klausėmės jo iš Amerikos atsivežtų muzikos naujienų, o paskui kibome į darbą. Tanoka nebūtų Tanoka, jei nemėgintų “bajeruoti” – savo partiją jis mėgino repuoti kiek pakeldamas balsą, tačiau nusprendėme, kad bus kur kas geriau, jei repuotų sau įprastu, merginas iš proto vedančiu žemu, sodriu balsu”, – apie “Mes ateinam nugalėti” radijo versijos įrašinėjimo užkulisius pasakojo Linas Adomaitis. Beje, šioje dainoje juodaodis Kauno “Žalgirio” vidurio puolėjas kelias frazes surepavo ir lietuvių kalba Laikinosios sostinės gyventojai, išsiilgę savo numylėtinio, spalio 16-ąją, 15 valandą, Savanorių prospekte prie “McDonald’s” restorano galės išvysti ir išgirsti, kaip Tanoka kartu su Linu ir Simona gyvai atliks vieną didžiausių praėjusios vasaros hitų “I Love U”.

Pirmosios oficialios 2005/2006 m.LKL/BBL rungtynės žalgiriečiams taip pat susiklostė šventiškai. Lietuvos čempionai nuo pat pirmosios mačo minutės buvo pranašesni už savo priešininkus. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pranoko „Valmieros“ atstovus pagal visus žaidybinius komponentus. Nuo dviejų taškų zonos kauniečiai atakavo 51.4% taiklumu, kaip tuo tarpu “Valmiera” – 33.3%. Kiek panašesnis buvo tritaškių pataikymo rodiklis – žalgiriečių 33.3% tolimų šūvių buvo taiklūs, svečių -31.8%. Baudas beveik perpus taikliau metė šeimininkai. Finalinė šių varžybų sirena paskelbė triuškinančią Kauno „Žalgirio“ pergalę, rezultatu 89:51.

Puikiai oficialiose rungtynėse debiutavo „Žalgirio“ naujokas Reggie Freeman‘as, kuris buvo rezultatyviausias šiame mače, pelnęs 15 taškų. Amerikietis pataikė du tritaškius iš trijų, atliko du rezultatyvius perdavimus, išprovokavo keturias varžovų pražangas. 14 taškų įmetė „Žalgirio“ kapitonas Tanoka Beard‘as. Po 11 įmetė Darjušas Lavrinovičius ir Jonas Mačiulis, kuriam šios varžybos taip pat buvo debiutinės.

Valmieros klubo gretose išsiskyrė Aksels Vairogs, ir Maris Gulbis, kurie pelnė daugiau nei pusė savo komandos taškų. A.Vairogs įmetė 18, o M.Gulbis – 16.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje Valmieros klubo strategas sakė, kad “Žalgirio” ir “Valmieros” komandų nėra ko lyginti – nei pagal biudžetą, nei pagal komplektaciją. Gerokai skiriasi ir žaidėjų fizinis pasiruošimas. Tačiau treneris pripažino, kad yra didelė garbė žaisti prieš tokius tituluotus varžovus. “Tai bus gera pamoka mūsų jaunimui” – pridūrė jis.

Kauno “Žalgirio” strategas A.Sireika sakė, kad rungtynės klostėsi ne taip, kaip jis norėjo, todėl laukia dar daug darbo. Reikia lipdyti komandą – jaunus ir jau patyrusius. Tačiau treneris pasidžiaugė ne tik iškovota pergale, bet ir surengta krepšinio sezono atidarymo švente, kuri verčia didžiuotis krepšinio miestu – Kaunu.

Šiandien Kauno „Žalgiris“ išvyko į Estiją, kur sužais dvejas BBL čempionato rungtynes – penktadienį žalgiriečiai susitiks su Tartu „Rock“ krepšininkais, šeštadienį Lietuvos čempionų varžovais bus Talino „Kalev“ ekipa.

Taip pat informuojame, kad abonementų prekyba į Kauno „Žalgirio“ reguliaraus sezono rungtynes pratęsiama iki spalio 30d.

Komentarai