Kauno „Žalgiris“ nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“ 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ išvykoje žaidė pirmąsias 2005-2006 m. sezono LKL čempionato rungtynes prieš Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus. Rungtynes rezultatu 83:60 (21:12, 25:17, 18:7, 19:24) laimėjo Kauno „Žalgiris“

Kauno “Žalgirio“ vyr. treneris Antanas Sireika po rungtynių sakė, kad nors ir pergalė buvo užtikrinta, tačiau šiose rungtynėse buvo daug žaidybinio broko. „Mūsų žaidėjai yra gerokai meistriškesni, todėl ir pasiekėme tokią pergalę. Bet mes privalome būti ne tik stiprūs individualiai, tačiau ir būti vieninga komanda. Kol kas dar trūksta savitarpio supratimo, todėl laukia labai didelis darbas“.

„Neptūno“ strategas D. Muray‘us teigė, kad uostamiesčio klubas pirmoje rungtynių pusėje atrodė gana gerai ir sugebėjo palaikyti šiokią tokią intrigą šiame mače. Tačiau po didžiosios pertraukos viskas pasikeitė į blogąją pusę. „Mūsų žaidėjai nesugebėjo pataikyti, o „Žalgirio“ atakos baigdavosi sėkmingai, taip rezultatas didėjo mūsų nenaudai. Šiame mače buvo akivaizdu, kad „Žalgirio“ žaidėjų meistriškumas yra gerokai didesnis. Svečiai buvo pranašesni visais žaidybiniais aspektais: tiek puolėjai, tiek gynėjai demonstravo kokybiškesnį žaidimą“.

Rezultatyviausi Kauno „Žalgirio“ gretose buvo : T. Beard’as – 17 taškų (10 atkovotų kamuolių), D. Lavrinovičius 15 taškų (15 atkovotų kamuolių, 4 rez. perdavimai), J. Mačiulis 14 taškų (5 atkovoti kamuoliai, 2 rez. perdavimai), P. Jankūnas 10 taškų (5 atkovoti kamuoliai).

Šeimininkų ekipoje rezultatyviausi buvo: J. Coleman‘as 24 taškai (7 atkovoti kamuoliai, 3 rez. perdavimai), 16 taškų pridėjo V. Pečiukas. Šiame mače itin nesėkmingai pasirodė vienas „Neptūno“ lyderių, amerikietis M. Mazur’as, kuris pelnė vos 2 taškus. Pastarasis taip pat atkovojo 3 kamuolius.

Uostamiesčio klubas šiame sezone dar neiškovojo nei vienos pergalės. Klaipėdiečiai pirmame BBL mače savo aikštėje nusileido Rygos „Barons“ ekipai iš Latvijos. Antrose BBL rungtynėse vėl pranašesni buvo latviai – šįkart namuose žaidusi Valmieros „Lačleša Alus“ (Latvija). Klaipėdos „Neptūnas“ yra vienintelis Lietuvos klubas, kuris dar nepatyrė pergalės džiaugsmo. Iki rungtynių su „Žalgiriu“, rezultatyviausi uostamiesčio ekipos gretose buvo „Neptūno“ naujokai – amerikietis įžaidėjas Jerome Coleman’as ir jo tautietis, centro pozicijoje žaidžiantis, Marc’as Mazur’as. J.Coleman‘as vidutiniškai per rungtynes pelnė po 24 taškus, Mazur‘as – 19,5 taško bei atkovojo po 11,5 kamuolio.

Lietuvos čempionai laimėjo visas keturias žaistas rungtynes – namuose žalgiriečiai sutriuškino Valmieros „Lačleša Alus“ (Latvija) krepšininkus. Iš Estijos Kauno klubas atsivežė dar dvi pergales – prieš Tartu „Rock“ ir Talino „Kalev“ ekipas. Iki rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“, naudingiausiai “Žalgirio” gretose žaidė komandos kapitonas, amerikietis Tanoka Beard’as. Stabiliausiais Kauno “Žalgirio“ žaidėjas per rungtynes vidutiniškai pelnė po 19 taškų ir po krepšiais sugriebė 8,7 kamuolio.

Nuotrauka: zalgiris.lt

Komentarai