Kauno „Žalgiris – A.Sabonio mokykla“ iškovojo šeštąją pergalę 0

Šiandien NKL čempionate Kauno „Žalgiris – A.Sabonio“ mokykla savo aikštėje priėmė Šilutės „Šilutę“.

Rungtynes pradėjo tokie komandų startiniai penketai – kauniečių gretose pirmieji į aikštę išbėgo: M.Kalnietis, Tautvydas Barštys, Vladimiras Štimacas, A.Milaknis, P.Butkevičius. Šilutės komandoje A.Mazalas, A.Misius, E.Dimša, B.Woodson’as, S.Sukackas.

Pirmasis šių varžybų kėlinys prasidėjo nerezultatyviai, sužaidus beveik dvi minutes –  0:1 svečių naudai.  Abiejų komandų žaidime buvo nemažai žaidybinio broko. Per tris minutes ekipos spėjo prasižengti net septynis kartus. Pirmoje rungtynių dalyje išsiskyrė naujasis Kauno klubo žaidėjas V.Štimacas. Šilutiškiams šis serbas daug problemų pridarė baudos aikštelėje. Pirmojo kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė svečiai, kurie per 2 minutes pelnė penkis taškus, „Žalgirio – SM“  krepšininkai sugebėjo atsakyti vos vienu ir ši rungtynių dalis baigėsi rezultatu – 14:18 Šilutės klubo naudai.

Antrasis kėlinys prasidėjo netaiklia „Šilutės“ ataka. Tuomet prasidėjo „Žalgirio – SM“ žaidėjo A. .Milaknio šou – Kauno klubo puolėjas pataikė du tritaškius iš eilės ir išvedė savo komandą į priekį – 20:18. Iš viso A.Milaknis antrajame kėlinyje įmetė net keturis tolimus metimus iš penkių.

Ir toliau savo ir varžovų baudos aikštelėje šeimininkavo legionierius iš Serbijos ir Juodkalnijos – V.Štimacas. Vienas iš „Žalgiris – SM“  lyderių, sužaidus penkias minutes, pataikė gražų tritaškį, kurį, visi šias rungtynes stebėję žiūrovai palydėjo plojimais.

Kauniečiai tokiu spurtu atitolo nuo savo priešininkų  – antrasis kėlinys baigėsi rezultatu 43:33.

Po didžiosios pertraukos pirmieji savo sąskaitą atidarė kauniečiai – tritaškį metimą pataikė A.Milaknis. Iš viso šis puolėjas pelnė 24 taškus ir buvo antras pagal rezultatyvumą. Jis taip pat atkovojo du kamuolius ir atliko tris rezultatyvius perdavimus.  Sužaidus keturias minutes šioje rungtynių dalyje, ketvirtą pražangą gavo „Žalgiris – SM“  naujokas V.Štimacas. Tuo pasinaudoję svečiai pamažu perėmė iniciatyvą ir likus vienai minutei sumažino savo atsilikimą iki 2 taškų. Šiame kėlinyje labai naudingai šilutiškių gretose žaidė amerikietis Brian‘as Woodson‘as. Iš viso legionierius svečiams pelnė 20 taškų ir buvo vienas iš rezultatyviausių. Tiek pat įmetė iš „Šilutės“ kapitonas Aivaras Misius. Tačiau „Žalgiris – SM“ iki šio kėlinio pabaigos sugėbejo išlaikyti persvarą – jau skambant sirenai, 2 taškus pelnė J.Budnikas – 62:58.

Tik prasidėjus ketvirtajam kėliniui, ketvirtą pražangą puolime gavo kauniečių kapitonas M.Kalnietis. Tiesa, jam šios rungtynės susiklostė ne taip sėkmingai kaip įprastai – M.Kalnietis pelnė 11 taškų. Paskutinėje mačo dalyje per pirmąsias penkias minutes daug kartų keitėsi pirmaujanti komanda, „Šilutės“ arba „Žalgiris – SM“ ekipų pranašumas buvo 2-4 taškai.

Tačiau situacija pasikeitė, kai į aikštę nuo atsarginių žaidėjų suolelio sugrįžo V.Štimacas. Legionierius puikiai kovojo dėl kamuolių, atakavo ir, likus vienai minutei iki rungtynių pabaigos, kauniečiai jau turėjo 11 taškų pranašumą. Šį mačą dar bandė išgelbėti Šilutės klubo legionierius B.Woodson‘as, kuris dar pataikė du tolimus metimus, bet „Žalgiris – SM“  jau nebepaleido pergalės iš rankų. Daugiausia prie Kauno klubo triumfo prisidėjo V.Štimacas, kuris įmetė net 30 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir blokavo vieną varžovo metimą. Tai buvo tik antrosios šio legionieriaus rungtynės „Žalgiris – SM“  ekipos gretose. 13 taškų pelnė  ir 17 kamuolių atkovojo P.Butkevičius.

„Šilutės“ gretose, be jau minėtų B.Woodson‘o ir A.Misiaus,  18 taškų pelnė ir atkovojo 7 kamuolius E.Dimša.

 

Komentarai