Stambule įvyko Eurolygos Generalinė Asamblėja 0

Pirmadienį, spalio 31 d., Stambule įvyko Eurolygos Generalinė asamblėja. Asamblėjos metu stipriausio Europos klubų turnyro vadovai džiaugėsi, kad šeštąjį sezoną startuosianti Eurolyga tobulėja daugelyje sričių.

ULEB Eurolygos vykdantysis direktorius Jordi Bertomeo informavo, kad bilietai į Eurolygos finalinio ketverto rungtynes, kurios įvyks Prahoje, bus pradėti pardavinėti jau nuo lapkričio 8 dienos. Iš visų 16500 vietų, esančių Čekijos sostinės “Sazka” arenoje, bilietus į 12400 vietų bus galima įsigyti kitą savaitę, Eurolygos interneto svetainėje.

Eurolygos vadovai toliau tęsia derybas dėl 2007 metų finalinio ketverto rungtynių vietos. Kol kas didžiausias galimybes surengti finalinį turnyrą turi Graikijos sostinė Atėnai, tačiau šios derybos dar nėra baigtos. J. Bertomeo taip pat paskelbė miestus, kurie pretenduoja surengti ateinančius Eurolygos finalinio ketverto turnyrus: Lisabona, Paryžius, Belgradas ir Stambulas.

Asamblėjos metu buvo pasidžiaugta, kad šį, 2005-2006 m. sezoną, itin padidėjo per televizijas transliuojamų rungtynių auditorija. Ypač reikšmingi nauji susitarimai su Turkijos ir Ispanijos televizijomis bei bendradarbiavimas su “Eurosport2” kanalu, kurio laidas mato apie 20 milijonų gyventojų 32-iejose šalyse.

Taip pat buvo patvirtintas licenzijų, kurios suteikia galimybę rungtyniauti Eurolygoje, išdavimo šalims planas. Anksčiau naudota sistema bus išlaikyta ir kitam trijų sezonų ciklui.

2006-09 m. ULEB Eurolygos turnyro dalyviai

Italija

4 Komandos

2 licenzijos klubams

2 licenzijos lygai

Ispanija

4 Komandos

2 licenzijos klubams

2 licenzijos lygai

Graikija

3 Komandos

2 licenzijos klubams

1 licenzija lygai

Prancūzija

2 Komandos

1 licenzija klubui

1 licenzija lygai

Turkija

2 Komandos

1 licenzija klubui

1 licenzija lygai

* žr. 1 punktą

Izraelis

1 Komanda

1 licenzija klubui

Kroatija

1 Komanda

1 licenzija klubui

Rusija

1 Komanda

1 licenzija klubui

Slovėnija

1 Komanda

1 licenzija klubui

Serbija & Juodkalnija

1 Komanda

1 licenzija lygai

* žr. 1 punktą

Lietuva

1 Komanda

1 licenzija klubui

Vokietija

1 Komanda

1 licenzija lygai

Lenkija

1 Komanda

1 licenzija lygai

ULEB Taurė

1 Komanda

1 licenzija praėjusį sezoną nugalėjusiai komandai, jei ji atitinka Eurolygos nuostatuose iškeltus reikalavimus.

Informacija, kuri anksčiau buvo pateikta oficialioje Eurolygos interneto svetainėje (http://www.euroleague.net/), buvo klaidinga. Lietuvai suteikiamos licenzijos, kuri leidžia rungtyniauti stipriausiame Europos turnyre, statusas nepasikeitė – trijų metų licenzija bus suteikiama Lietuvos klubui, o ne Lietuvos krepšinio lygai. Tai, kad interneto svetainėje įsivėlė klaida, patvirtino jos vyr. redaktorius Frank Lawlor bei kiti oficialūs Eurolygos asmenys. „Tai tik mūsų internetinės svetainės prižiūrėtojų klaida. Deja, aš neturėjau galimybės peržiūrėti tą tekstą, kurį mano kolegos įdėjo. Visuose oficialiuose dokumentuose, kuriuos turime mes ir kuriuos gavo asamblėjos dalyviai, nurodyta informacija yra teisinga. Labai atsiprašau už iškilusius nesusipratimus“ – sakė Frank Lawlor.

Generalinė asamblėjos metu buvo patvirtinta ir nauja Eurolygos valdybos sudėtis, sudaryta iš šalių lygų ir klubų atstovų. Naujoji valdyba susidės iš trijų nacionalinių lygų atstovų: Ispanijos (ACB), Italijos (LEGA), Graikijos (HEBA) ir 6 klubų atstovų iš: Trevizo “Benetton” (Italija), Tel Avivo “Maccabi” (Izraelis), “FC Barcelona” (Ispanija), Maskvos “CSKA” (Rusija) ir nuo šio sezono – Stambulo “Efes Pilsen” (Turkija) bei Atėnų “Panathinaikos” (Graikija). Tarp valdybos narių taip pat yra ULEB prezidentas Eduardo Portela ir Eurolygos vykdantysis direktorius Jordi Bertomeo.

Taip pat buvo patikslintos ir Eurolygos komisijų sudėtys. Į varžybų komisiją įtrauktas Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubas, o Kauno „Žalgiris“, kaip ir ankstesniais metais, liko marketingo komisijos nariu.

Komentarai