Trečioji Kauno „Žalgiris – A.Sabonio mokykla“ krepšininkų nesėkmė 0

Šiandien NKL čempionate susitiko du šio turnyro lyderiai – Kauno „Žalgiris – Sabonio mokykla“ savo aikštėje priėmė Klaipėdos „Nafta – Uni Laivitė“ krepšininkus. Abi komandos iki šio mačo buvo iškovojusios šešias pergales ir patyrusios du pralaimėjimus. Tai buvo jau antroji kauniečių ir svečių akistata – Kauno „Žalgiris – SM“ pirmoje dvikovoje įveikė savo varžovus, rezultatu 89:68. Tose rungtynėse Kauno klubo gretose naudingiausiai žaidė M.Kalnietis, pelnęs 28 taškus. Klaipėdiškių gretose išsiskyrė R.Kasparavičius, įmetęs 14.

Šios dienos rungtynes pradėjo tokie komandų startiniai penketai :

Kauno „Žalgiris – SM“ – M. Kalnietis, T. Barštys, V.Štimacas, A.Milaknis ir P. Butkevičius

„Nafta – Uni Laivitė“ – A.Viskontas, V.Valančius, M.Rumkauskas, R.Kasparavičius ir A.Kaubrys.

Pirmąjį kėlinį taikliu dvitaškiu metimu pradeda svečiai, pasižymėjo A.Kaubrys. „Žalgirio“ jaunimo komandai pirmuosius du taškus pelnė serbas V.Štimacas. Šioje rungtynių dalyje klaipėdiečiai agresyviau žaidė baudos aikštelėje, geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių, tačiau dažnai nepasinaudodavo vadinamaisiais „antraisiais šansais“. Todėl iki kėlinio pabaigos likus žaisti 1 minutę, šeimininkai pirmavo vienu tašku – 24:23. Paskutinę ataką rezultatyviai užbaigė „Nafta – Uni Laivite“ krepšininkai, du taškus pelnė M.Rumkauskas ir komandos skirstėsi ilsėtis – 27:29.

Antrajame kėlinyje šeimininkų žaidimas pradėjo strigti . Kauniečiai klydo gynyboje, metė daug skubotų ir neparuoštų metimų, todėl svečiai spurtavo ir pradėjo tolti nuo „Žalgiris – SM“ krepšininkų. „Nafta – Uni Laivitė“ žaidėjai pelnė daug lengvų taškų greitomis atakomis, likus žaisti 3 minutėms, svečiai jau turėjo 13 taškų pranašumą – 37:50. „Žalgirio – SM“ metimai – tiek iš tritaškio zonos, tiek iš artimų distancijų dažniausiai lėkė pro šalį. Šeimininkams krepšys buvo tarsi užrištas. Kėlinys baigėsi 59:42 Klaipėdos klubo naudai.

Po didžiosios pertraukos „Žalgiris – SM“ krepšininkai tarsi „pabudo“ ir pelnė 4 taškus iš eilės, bet vėliau vėl papuolė į duobę. Kauno klubo žaidėjai atrodė bejėgiškai baudos aikštelėje, o svečiai ten darė, ką norėjo. Dar keletas klaidų, netaiklių metimų, neatkovotų kamuolių ir „Nafta – Uni Laivitė“ išlaiko solidžią 15 taškų persvarą – 59:74. Trečiajame kėlinyje buvo visiškai „išjungtas“ legionierius V.Štimacas.

Paskutinę šių rungtynių dalį vėl sėkmingiau pradėjo šeimininkai – 6 taškus iš eilės tolimais metimais pelnė A.Milaknis. Tačiau ir toliau kauniečiai per daug laisvės baudos aikštelėje paliko Klaipėdos krepšininkams. Todėl po 5 minučių, svečiai vis dar turėjo 12 taškų pranašumą – 70:82. Po dar vienos minutės kauniečiai atsitokėjo ir pradėjo „kabintis už pergalės“ tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, gana pavėluotai. Šeimininkai per keturias likusias minutes pelno 16 taškų, kai tuo tarpu varžovai sugeba pelnyti tik 6, tačiau to neužteko. Likus žaisti 10.5 sekundės, 86:88 pirmavo Klaipėdos klubas, o M.Runkauskas stojo prie baudų metimo linijos. Abu „Nafta – Uni Laivite“ žaidėjo metimai buvo taiklūs, o paskutinė Kauno klubo ataka buvo netiksli. Klaipėdiečiai atsirevanšavo „Žalgiris – SM“ krepšininkams, rezultatu 90:86.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo šio mačo herojus M.Rankauskas, pelnęs 20 taškų. 19 pridėjo R.Kasparavičius. 15 įmetė ir 7 kamuolius atkovojo A.Kaubrys.

Kauno klube naudingiausiai žaidė V.Štimacas, kuris įmetė 29 taškus ir atkovojo 7 kamuolius. Dvigubą dublį šiame mače atliko P.Butkevičius, kuris pelnė 16 taškų ir atkovojo 15 kamuolių.

Komentarai