„Žalgiris“ iš Rygos išsivežė sunkią pergalę (papildyta) 0

Šį savaitgalį Kauno „Žalgiris“ sužais dvejas 2005/06 m.BBL čempionato rungtynes. Lietuvos čempionų varžovais bus du klubai iš Latvijos – Rygos „Barons“ ir Liepojos „Livu alus“.

Šiandien žalgiriečiai susitinka su tris lietuvius savo sudėtyje turinčia Rygos „Barons“ komanda, kuriai vadovauja žaidžiantysis treneris, buvęs žalgirietis Ainaras Bagatskis. Lietuvos čempionams šiose rungtynėse negalėjo padėti traumuotas komandos kapitonas T.Beardas. Kaune liko ir Žydrūnas Kelys, kuris taip pat gavo nedidelę kojos traumą.

Po pirmojo kėlinio Lietuvos čempionai pirmavo prieš šeimininkų ekipą – 20:24.

Antroje šių varžybų dalyje vyko atkakli kova, „Barons“ krepšininkai rungtyniavo gana sėkmingai ir sugebėjo pasivyti svečius – 39:39.

Rezultatyviausias Kauno „Žalgirio“ gretose po dviejų kėlinių buvo L.Ayuso, kuris įmetė 9 taškus (3/4 tritaškiai), P.Jankūnas – 8, D.Lavrinovičius – 5, V.Ginevičius – 4, E.Cota – 4, D.Šilinskis – 4, J.Mačiulis – 3, S.Serapinas- 2.

Varžovų gretose naudingiausiai žaidė G.Gustas, kuris per du kėlinius pelnė 11 taškų, 9 pridėjo Ž.Urbonas, F.Owen – 6, M.Anysimovas – 5.

Po didžiosios pertraukos šeimininkai ir toliau neleido atsipalaiduoti žalgiriečiams. Latviai buvo pasiryžę palaikyti intrigą šiame mače, trečiasis kėlinukas neišaiškino, kuri komanda yra stipresnė – 61:61.

Lemiamas buvo paskutinis kėlinukas, kuris taip pat gana sunkiai klostėsi kauniečiams. „Barons“ ekipa nei per žingsnį nesitraukė nuo Lietuvos čempionų. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje fortūna šypsojosi žalgiriečiams, kurie iškovojo pergalę paskutinėmis kėlinio sekundėmis, rezultatu 84:79.

Prie dešimtosios iš eilės „Žalgirio“ sėkmės LKL/BBL čempionate labiausiai prisidėjo E.Ayuso, kuris pelnė 18 taškų ir atkovojo du kamuolius. 16 pridėjo P.Jankūnas.Jis taip pat atkovojo 8 kamuolius. D.Lavrinovičius – 15 (4 atk.kam, 7 perd.), V.Ginevičius – 9, S.Serapinas – 8.

„Tęsiame tradiciją ir po Eurolygos rungtynių žaidžiame įtemptas rungtynes. Matyti, kad žaidėjai, rungtyniaudami BBL čempionate, neturi didesnės motyvacijos ir nusiteikimo. Nenorėčiau nieko išskirti, demonstravome komandinį krepšinį, atlikome tris kartus daugiau rezultatyvių perdavimų nei mūsų varžovai.“ – po dvikovos kalbėjo „Žalgirio“ treneris G.Krapikas.

Dvitaškius žalgiriečiai metė 57.1% taiklumu, tritašius – 50%. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai suklydo 13 kartų, „Barons“ – tik 7.Kauno klubas atliko 24 rezultatyvius perdavimus, šeimininkai – tik 7.

Rygos klubo gretose išsiskyrė visi trys lietuviai – G.Gustas, kuris pelnė net 27 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.Ž.Urbonas – 17, M.Anysimovas – 11.

„Barons“ vyr. treneris A.Bagatskis po mačo sakė, kad „Žalgiris“ yra labiau patyrusi ekipa, todėl geriau sužaidė lemiamomis akimirkomis ir iškovojo pelnytą pergalę.

Iki šio mačo „Barons“ buvo iškovojusi keturias pergales ir BBL čempionate ir užėmė šeštąją vietą. Paskutinėse varžybose „Barons“ namuose suriuškino Liepojos „Livu alus“ klubą – 87:67.

Rezultatyviausias tame mače buvo lietuvis G.Gustas, kuris įmetė 25 taškus. Jis yra ne tik vienas naudingiausių latvių klubo žaidėjų, bet pagal pelnomus taškus užima pirmąją vietą visame BBL čempionate. Per kiekvienas rungtynes G.Gustas vidutiniškai pelno po 20.20 taško ir atlieka po 3.4 rezultatyvaus perdavimo.

Tai pat rezultatyviai žaidžia ir dar vienas krepšininkas iš Lietuvos, Žydrūnas Urbonas. Per kiekvienas rungtynes jis surenka 15.33 taško ir atkovoja po 8.33 kamuolio.

Komentarai