Atėnų AEK – įveikiama komanda 0

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį žais trečiąsias 2005/06 m. sezono rungtynes. Išvykoje Lietuvos čempionus priims Atėnų „AEK“ krepšininkai iš Graikijos.

Naujajame sezone „AEK“ ekipa yra gerokai atsinaujinusi. Graikijos klube liko tik šeši senosios sudėties žaidėjai, o ekipą paliko svarbiausieji komandos nariai ir pagrindiniai pergalių kalviai – graikai Nikos Zisis, kuris per kiekvienas Eurolygos rungtynes „AEK“ komandai pelnydavo po 11.6 taško ir atlikdavo 4.4 rezultatyvaus perdavimo, naudingiausias Atėnų ekipos žaidėjas Nikos Hatzis, kuris įmesdavo vidutiniškai po 13.4 taško ir kroatas Sandro Nisevičius, šis puolėjas pridėdavo dar po 12.5 taško ir atkovodavo po 5.2 kamuolio. Atėnų “AEK” pasipildė dviem krepšininkais iš Izraelio – A.Tamiru ir D.Hagagu, kroatu S.Rimacu ir graiku I.Kalampokiu, kuris atėjo iš Jono Kazlausko treniruojamos Pirėjo “Olympiacos”. Pastarieji krepšininkai labiausiai prisideda prie naujojo sezono “AEK” pergalių.

Atėnų klubas neapsiėjo ir be permainų trenerių stovykloje. Komandą paliko vyriausiasis treneris Fotis Katsikaris. Jį, mažiausiai dvejiems metams, pakeitė buvęs Salonikų “Iraklio” strategas Lefteris Kakiousis.

Tokios didelės permainos atsiliepė ir Atėnų “AEK” ekipos rezultatams. Graikijos klubas šiame sezone yra akivaizdžiai susilpnėjęs. Anot trenerio L.Kakiousio, komandai dar trūksta savitarpio supratimo. Dauguma “AEK” krepšininkų tik šiemet debiutavo Eurolygoje, todėl turnyro pradžia Atėnų klubui buvo sunki.

2005/06 m. Graikijos čempionate po ketverių sužaistų varžybų, Atėnų „AEK“ ekipa, praėjusio sezono finalininkė, kolkas užima tik šeštąją poziciją, iškovojusi dvi pergales ir patyrusi tiek pat pralaimėjimų. Paskutiniame mače „AEK“ sutriuškino Panionios „Forthn“ krepšininkus, rezultatu 82:59.

Rezultatyviausias toje dvikovoje buvo Slavenas Rimacas, kuris pelnė 17 taškų ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Po 11 įmetė Spiro Panteliadis ir Giannis Bouroussis. Hagagas Droras atliko aštonis rezultatyvius perdavimus. S.Rimacas yra naudingiausias Atėnų klubo žaidėjas, per kiekvienas rungtynes jis vidutiniškai pelno po 15.75 taško, atkovoja 2.5 kamuolio.

„AEK“ Graikijos čempionate dvitaškius mėto 53% taiklumu, tritaškius – 51%.

2005/06 m. sezono Eurolygoje Atėnų „AEK“ per dvejas jau sužaistas rungtynes, šventė vieną pergalę. Pirmame mače graikų klubas sunkiai įveikė lygos debiutantę Strazbūro „Strasbourg“ ekipą rezultatu 73:71.

Paskutinėse varžybose, išvykoje, „AEK“ turėjo pripažinti triuškinantį Bolonijos „Climamio“ krepšininkų pranašumą. Italai namų aikštėje įveikė Graikijos vicečempionus rezultatu 88:55.

I.Kalampokis, pelnęs 12 taškų ir atkovojęs 4 kamuolius, buvo rezultatyviausas to mačo žaidėjas Atėnų „AEK“ gretose. 11 taškų pridėjo ir tris rezultatyvius perdavimus atliko D.Hagagas. 9 į savo sąskaitą įsirašė S.Rimacas.

Dvikovoje su „Climamio“ graikai prastai metė dvitaškius ir tritaškius, pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių ir atliko vos septynis rezultatyvius perdavimus, kai tuo tarpu varžovai – 19.

Naudingiausiai Eurolygoje žaidžia I.Kalambokis, kuris per kiekvienas rungtynes pelno 13.5 taško, atlieka 2.5 rezultatyvaus perdavimo ir po krepšiais atkovoja po tris kamuolius. Po 10.5 taško prideda S.Rimacas, buvęs Kozanės „Makedonikos“ žaidėjas.

Komentarai