Žalgiriečai ruošiasi dvikovai su „AEK“ 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai paskutinį kartą repetuoja prieš trečiąsias Eurolygos rungtynes su Atėnų „AEK“ krepšininkais. Rytinė treniruotė prasidėjo 11 valandą. Kauno klubo žaidėjai buvo žvaliai nusiteikę ir, po sočių pusryčių, 10:30 val. autobusu išvyko į „Olympic“ areną.

Apie artėjančias rungtynes pakalbėjome su Kauno „Žalgirio“ treneriu Gintaru Krapiku

„Jeigu paimti pavardes, tai „AEK“ be abejones susilpnėjo ir radikaliai pasikeitė. Klubą paliko ne tik pavojingiausi žaidėjai, bet ir ekipos vyriausiasis treneris. Kiek teko girdėti iš spaudos, jie turėjo įsiskolinimų, kuriuos šiais ir ateinančiais metais planuoja likviduoti. Todėl graikų klubas atsisakė brangių žaidėjų, palikę tik tuos, kurie praėjusiame sezone buvo antrame plane. Tiesa, „AEK“ nusipirko ir naujų žaidėjų, kurie gali vesti komandą, kurie turi patirties Eurolygoje. Ryškiausias toks „AEK“ krepšininkas yra kroatas S.Rimacas.

Bet tai jie bando išnaudoti – psichologinę atsakomybę atiduodami kitiems. „AEK“ save laiko tik autsaideriais ir nesitiki šį sezoną nieko laimėti. Tačiau bet kuri Eurolygos komanda, ypač kai žaidžia namuose, prieš savo sirgalius, prieš savo rėmėjus, bandys pateikti siurprizą ir pasiekti kiekvieną pergalę, kurią tik įmanoma pasiekti.

Tą jie namuose padarė preiš prancūzus, tačiau išvykoje nusileido prieš „Climamio“, šiandien „AEK“ bandys įveikti žalgirį.

Graikų klubas nusipirko naują žaidėją, amerikietį Lionelį Chalmers’ą. Mes apie jį turime tik popierinę informaciją, neturime „AEK“ naujoko žaidimo vaizo įrašų. Tai mums apsunkina darbą. Atėjo įžaidėjas, kuris turi NBA patirties, vaidins didelę rolę Atėnų ekipoje. Aš įsivaizduoju, kad tokia padėtis daug pakeis „AEK“ žaidimą. Krepšininkas, kuris turi kamuolį ir daro sprendimus, įtakos mūsų varžovų komandinį žaidimą. Stiprioji Graikijos klubo pusė yra žaidimas namie, prie savos publikos. Nemanau, kad jie gali ką nors išgąsdinti išvykoje. Tačiau mes, išnaudodami sukauptą patirtį, sugebame laimėti, žaisti sunkias rungtynes. Tiek Slovėnijoje, tiek Kaune jau tai įrodėme. Prie komandos gerai prisijungė jauni žaidėjai, kurie kompensuoja Tanokos Beardo nebuvimą ir duoda „Žalgiriui“ gyvumo impulsą.“ – sakė G.Krapikas.

Komentarai