Mūšis Graikijoje „Žalgiriui“ susiklostė labai nesėkmingai 0

Pasibaigė Eurolygos rungtynės, kuriose Kauno „Žalgiris“ susitinka su Atėnų „AEK“ krepšininkais. Mačą pradėjo tokie komandų startiniai penketai:

„Žalgirio“ komandoje pirmieji į aikštę išbėgo: L.Ayuso, D.Lavrinovičius, E.Cota, P.Jankūnas ir R.Freemanas. Varžovų gretose rungtynes pradėjo: D.Hagagas, S.Rimacas, I.Kalampokis, T.Coppenrathas ir I.Bourousis.

Pirmasis kėlinys prasidėjo dviem Kauno klubo klaidomis, tačiau varžovai nesugebėjo tinkamai jomis pasinaudoti. Pirmuosius du taškus šeimininkų ekipai pelnė T.Coppenrathas, tuo pačiu atsakė ir žalgirietis P.Jankūnas, dar tris taškus pridėjo D.Lavrinovičius ir svečiai įsiveržė į priekį rezultatu 2:5.

Tiek graikų klubas, tiek „Žalgiris“ žaidė gana nervingai ir darė kvailas klaidas. Kauniečiai taip pat prastai gynėsi baudos aikštelėje, tačiau pagirtinai kovojo dėl atšokusių kamuolių, taip susikurdami sau antruosius šansus, kurie baigdavosi varžovų pražangomis.

Pirmąjį kėlinį rezultatyviai užbaigė S.Serapinas, kuris pelnė du taškus – 19:23.

Antrajame kėlinyje pirmoji ataka baigėsi šeimininkų klaida. Pirmuosius taškus Lietuvos čempionams pelnė D.Šilinskis, po kurio metimo svečiai įsiveržė į priekį – 19:25. Tačiau žalgiriečiai kaip ir pirmoje rungtynių dalyje, darė nemažai klaidų, metė neparuoštus metimus, kurie dažnai būdavo netikslūs. Per daug laisvės “Žalgirio” baudos aikštelėje gaudavo “AEK” žaidėjas T.Coppenrathui. Įpusėjus kėliniui, graikai įgavo vis didesnį pagreitį ir likus žaisti kiek daugiau nei dvi minutes, jau pirmavo penkių taškų skirtumu – 37:32.

Visdėlto, iki didžiosios pertraukos, žalgiriečiams pavyko sumažinti atsilikimą. Po R.Freemano taiklaus dvitaškio metimo rezultats tapo 38:36 šeimininkų naudai. „AEK“ savo atakai dar turėjo penkias sekundes, tačiau paskutinis tolimas Atėnų klubo metimas buvo netikslus.

Trečiajį kėlinuką sėkmingiau pradėjo „AEK“ krepšininkai, kurie pelnė septynis taškus iš eilės ir įsiveržė į priekį rezultatu 45:36. Žalgiriečiams varžovų krepšys buvo tarsi užkeiktas. Graikijos klubo krepšininkai taip pat kur kas agresyviau žaidė ir baudos aikštelėje. Įpusėjus kėliniui jau 11 taškų skirtumu pirmavo Atėnų „AEK“.

Per likusias penkias minutes „Žalgiris“ suaktyvino gynybą ir, nors vis dar sunkiai sekėsi atakuoti, tačiau pamažu artėjo prie varžovų. Likus žaisti kiek daugiau nei trims minutėms, graikai pirmavo 51:47. Likus žaisti 17 sekunžių, D.Šilinskis realizavo vieną baudos metimą – 58:52. Apskritai, Kauno klubas didžiąją dalį taškų pelnė baudų metimais.

Trečioji rungtynių dalis baigėsi „AEK“ persvara rezultatu 60:52.

Lemiamas buvo ketvirtasis kėlinukas, kuriame sužaidus minutę, žalgiriečiai sumažino atsilikimą iki trijų taškų. Tačiau Atėnų “AEK” nesiruošė pasiduoti. Sužaidus tris minutes, tritaškį metimą pataikė kroatas S.Rimacas ir padidino savo ekipos pranašumą iki penkių taškų. Vėliau tas pats graikų klubo legionierius pridėjo dar du taškus su bauda ir sugrąžino šeimininkams pavojingą aštuonių taškų persvarą. Žalgiriečiams nekrito tolimi metimai, sunkiai sekėsi atakuoti ir nuo dvitaškio zonos, strigo pozicinis žaidimas.

Tačiau “Žalgiris” vis dar mėgino kabintis į pergalę, bet klaidos trukdė priartėti prie varžovų. Likus žaisti 1 minutę, „AEK“ pirmavo jau 13 taškų skirtumu.

Finalinė šių rungtynių sirena paskelbė pirmąją Kauno „Žalgirio“ nesėkmę šiame sezone. Lietuvos čempionai kiek nelauktai turėjo pripažinti Atėnų „AEK“ krepšininkų pranašumą rezultatu 80:65.

Rezultatyviausias žalgiriečių gretose buvo L.Ayuso, kuris pelnė 13 taškų ir atkovojo tris kamuolius, 11 pridėjo D.Lavrinovičius, jis atkovojo 6 kamuolius. 10 taškų įmetė ir tiek pat kamuolių atkovojo D.Šilinskis. 9 taškus į savo sąskaitą įsirašė P.Jankūnas. Kauno klubo krepšininkai pataikė tik tris tolimus metimus iš 21.

Nugalėtojų ekipoje naudingiausiai žaidė T.Coppenrathas, kuris pelnė 21 tašką ir atkovojo 7 kamuolius. 14 pridėjo S.Rimacas, 11 – M.Pelekanosas.

Po rungtynių Kauno „Žalgirio“ vyr.treneris A.Sireika pasveikino „AEK“ su pergale ir teigė, jog ši graikų ekipa, nepaisant didelių pasikeitimų, yra tikrai pajėgi ir tą šiandien puikiai įrodė. Treneris taip pat pažymėjo, kad „Žalgiris“ būtų buvęs daug geresnis, jei komandoje būtų galėjęs žaisti komandos kapitonas T.Beardas, kuris galėtų neutralizuoti „AEK“ aukštaūgius Bourousį ir Coppenrathą.

„AEK“ strategas L.Kakiousis sakė, kad jo komanda puikiai sužaidėme gynyboje. „Išskyrus pirmąjį kėlinuką, mes buvome pranašesni ir puolime, žaidėme puikiai ir esame verti pergalės. Sveikinu savo vaikinus. Tikiuosi, kad kitose rungtynėse mums dar labiau padės ir sirgaliai“ – pridūrė L.Kakiousis.

„Mes norėjome sugrįžti į pergalių kelią po praėjusios savaitės nesėkmės. Mes kiekvienose namų rungtynėse turime save atiduoti visu šimtu procentų. Šiandien mes tai padarėme“ – sakė „AEK“ puolėjas I.Bourousis.

Komentarai