Lietuvos čempionų laukia rimtas iššūkis 0

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ žais ketvirtąsias 2005/06 m. sezono Eurolygos rungtynes ir savų žiūrovų akivaizdoje bandys reabilituotis po paskutinės nesėkmės Graikijoje. Lietuvos čempionai susitiks su Trevizo „Benetton“ krepšininkais iš Italijos, kuriems atstovauja ir lietuvis Ramūnas Šiškauskas. Trevizo „Benetton“ komandoje yra ir daugiau mūsų šalies atstovų – vienas iš klubo trenerių yra Kęstutis Kemzūra.

R.Šiškauskas dėl traumos nerungtyniavo paskutinėse Italijos čempionato varžybose, kurios buvo sužaistos šį sekmadienį. Veikiausiai lietuvis negalės pasirodyti ir ketvirtadienio mače su Kauno „Žalgiriu“. R.Šiškauskas  Eurolygos turnyre sužaidė tik vienerias rungtynes, per kurias pelnė 14 taškų.  Tačiau ir be R.Šiškausko, Trevizo klubas turi pajėgių ir labai pavojingų žaidėjų.

Nors  naujojo sezono „Benetton“ ekipopje liko tik penki senosios sudėties žaidėjai, tačiau būsimieji „Žalgirio“ varžovai tikrai nesusilpnėjo. Italijos klubas išlaikė svarbiausius savo žaidėjus – lietuvį R.Šiškauską ir amerikietį M.Goree. Legionierius iš Lietuvos praėjusiame sezone įmesdavo po 12.5 taško ir atkovodavo po 2.3 kamuolio. M.Goree pelnydavo po 11.8 taško ir atkovodavo po 5.9 kamuolio.

„Benetton“ Eurolygoje dar nepatyrė nei vieno pralaimėjimo ir A grupėje užima pirmąją vietą. Tai vienintelė šio pogrupio komanda, kuri kolkas dar nepajuto pralaimėjimo kartėlio. Pirmame naujojo sezono Eurolygos mače Trevizo klubas namie nugalėjo šio turnyro debiutantus „GHP Bamberg“ iš Vokietijos. Antrose, gana sunkiai, tik dviejų taškų skirtumu, svetimoje aikštėje įveikė Strazbūro „Strasbourg“ klubą. Paskutinėse rungtynėse namie, Palaverde arenoje, „Benetton“ nugalėjo Bolonijos „Climamio“.  Rezultatyviausiai „Benetton“ gretose šioje dvikovoje pasirodė trys klubo naujokai – amerikietis gynėjas D.Nicholas, kuris pelnė 26 taškus ir atkovojo 4 kamuolius. 15 pridėjo ir 5 kamuolius atkovojo serbas P.Popovičius, 13 į savo sąskaitą įsirašė graikas N.Zisis. Jis taip pat atkovojo 6 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Naudingiausiai Italijos klubo gretose iki šiol rungtyniavo amerikietis D.Nicholas, kuris per kiekvienas Eurolygos rungtynes vidutiniškai pelno po 16.3 taško, atkovojo po 2 kamuolius ir atlieka 1.6 rezultatyvaus perdavimo. Pastarajam puikiai talkina jo tautietis, centro puolėjo pozicijoje žaidžiantis  M.Goree, kuris įmeta po 13.3 taško, atkovoja 8.6 kamuolio ir atlieka po du rezultatyvius perdavimus.

Efektyviai „Benetton“ klubo gretose žaidžia ir kiti du legionieriai – N.Zisis ir P.Popovičius. Pirmasis vidutiniškai pelno po 12 taškų, atlieka penkis rezultatyvius perdavimus ir atkovoja po tris kamuolius. Serbas P.Popovičius į savo sąskaitą per kiekvienas rungtynes įsirašo po 11.6 taško ir atkovoja 3.6 kamuolio. Šie krepšininkai yra pagrindiniai „Benetton“ pergalių kalviai.

Italijos čempionate Trevizo „Benetton“ per devynerias sužaistas rungtynes iškovojo septynias pergales ir turnyrinėje lentelėje užima antrąją poziciją. Paskutiniame mače šis italų klubas nugalėjo „Bipop Carire RE“ rezultatu 85:75.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo A.Bargnani, kuris pelnė 20 taškų ir atkovojo 6 kamuolius. 12 taškų prie pergalės pridėjo komandos kapitonas M.Soragna, jis atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Po 10 taškų pelnė ir po 4 rezultatyvius perdavimus atliko N.Zisis ir M.Mordente.

Į Kauną Trevizo “Benetton” krepšininkai atvyks lapkričio 23 dieną, trečiadienį.

 Nuotrauka: euroleague.net

Komentarai