D.Blattas: „Kaune visuomet galima tikėtis labai sunkių rungtynių“ 0

Vakar per Frankfurtą į Vilnių atskrido Kauno „Žalgirio“ varžovai iš Italijos – Trevizo „Benetton“ . Svečiai į Kauną atvyko apie septintą valandą vakaro.

Apie artėjančias rungtynes kalbėjome su naujuoju Trevizo „Benetton“ vyriausiuoju treneriu Davidu Blattu.

„Kaune visuomet galima tikėtis labai sunkių rungtynių“ – sakė D.Blattas.

„Lietuva yra krepšinio šalis, esu ne kartą buvęs Kaune su Tel Avivo „Maccabi“ klubu, žinau čia sunku laimėti. „Žalgiris“ turi daug tokio lygio rungtynių patirties, žaidžia agresyviai. „Žalgiryje“ yra suburti labai pajėgūs žaidėjai, geri treneriai. Mūsų grupė yra labai sudėtinga, kiekvienas klubas gali pateikti staigmenų, kiekvienos rungtynės yra vis naujas išsūkis. „Žalgiris“ stiprus tuo, kad visada žino, ko nori. Tiek atakoje, tiek gynyboje mūsų varžovai turi aiškią filosofiją, talentingus žaidėjus. Žalgiriečiai visada gerai kovoja dėl kamuolių po varžovų krepšiu, galima pagirti jų gynybą. „Žalgiris“ labai efektingai žaidžiai namie, turi puikius sirgalius.

Galima sakyti, kad „Benetton“ yra nauja komanda, pasikeitusi iš pagrindų. Bet mes visais įmanomais būdais ieškome kelių į pergales, turime didelę motivaciją būti gera komanda. Nei viena komanda, kuri yra taip pasikeitusi, su tiek naujų žaidėjų, naujais treneriais, negali parodyti didelių stebuklų iš karto. Tačiau mes žengiame pirmuosius tvirtus žingsnius, mokomės. Mūsų komanda Kaune žais ne pilnos sudėties. Žinau, kad sunkumų dėl žaidėjų traumų turi ir “Žalgiris”.

R. Šiškauskas turi nugaros problemų, jis jau kelias savaites nerungtyniavo. Lietuvį taip pat labai sukrėtė šeimos tragedija – tėčio netektis. Dabar R.Šiskauskas yra Trevizo ligoninėje, kurioje jam atliekami tyrimai.Tikimės, kad jis galės padėti komandai po trijų – keturių savaičių. R.Šiškauskas yra svarbi „Benetton“ komandos dalis ir mums sunku bus žaisti be jo. Taip pat mūsų gretose nebus sunkiojo krašto puolėjo Andrea Bargnani.“

Marcus Goree: „ Tikiuosi sunkių rungtynių, mes gerbiame būsimuosius priešininkus. Stiprioji mūsų komandos pusė ta, kad mes žaidžiame agresyviai, propoguojame greitą krepšinį, pavojingi yra mūsų aukštaūgiai. „Žalgiris“ šiais metais yra labai stipri ekipa, galima išskirti Kauno klubo gynybą. Mūsų varžovai turi pavojingų atakuojančių krepšininkų.“

Nuotraukos: zalgiris.lt

Komentarai