„Žalgiris“ prieš „Benetton“ triumfavo įspūdingai 0

Pasibaigė Eurolygos rungtynės, kuriose Lietuvos čempionai žaidė su Trevizo „Benetton“ krepšininkais iš Italijos. Svečiai iki šio mačo buvo A grupės lyderiai, laimėję visas tris sužaistas rungtynes. Kauno „Žalgiris“ savo sąskaitoje turėjo dvi pergales ir vieną pralaimėjimą. Rungtynes, kurių stebėti susirinko pilnutėlė Kauno sporto halė, pradėjo tokie komandų startiniai penketai:

Šeimininkų ekipoje pirmieji į aikštę išbėgo – D.Lavrinovičius, E.Cota, L.Ayuso, P.Jankūnas ir R.Freemanas.

Trevizo „Benetton“ klube rungtynes pradėjo – M.Goree, M.Nicholas, N.Zisis, M.Soragna ir P.Popovičius.

Pirmuosius šio mačo taškus pelnė L.Aysuso, žalgiriečio tolimas metimas buvo taiklus. Sužaidus vieną minutę 8:2 pirmavo Kauno „Žalgiris“. Varžovų gretose sunkiai stabdomas pirmosiomis rungtynių minutėmis buvo P.Popovičius, kuris per keturias minutes pelnė savo komandai 7 taškus. Įpusėjus kėliniui Lietuvos čempionai išsaugojo savo pranašumą. Savų žiūrovų akivaizdoje šeimininkai žaidė efektingai ir pakiliai, visi startinio penketo žaidėjai pelnė taškus. Po pirmojo kėlinio rezultatu 25:19 pirmavo Kauno „Žalgiris“. Rezultatyviausi šeimininkų gretose po pirmojo kėlinio buvo trys krepšininkai – L.Ayuso, P.Jankūnas ir D.Lavrinovičius, pelnę po 6 taškus. „Benetton“ ekipoje 9 taškus įmetė P.Popovičius.

Antrajame kėlinyje šeimininkai nemažino rungtynių tempo. Trevizo krepšininkams nekrito tolimi metimai, sunkiai jiems sekėsi prasibrauti ir po krepšiu. Žalgireičiai rungtyniavo rezultatyviai bei privertė varžovus kelis kartus suklysti likus žaisti keturias minutes, po R.Freemano tritaškio metimo, šeimininkai pirmavo 37:27.

Likus žaisti kiek daugiau nei dvi minutes, D.Lavrinovičius, po E.Cota perdavimo, efektingu dėjimu užbaigė ataką, taip pradžiugindamas visus į Kauno sporto halę susirinkusius žiūrovus. Antrasis kėlinys baigėsi rezultatu 43:35 žalgiriečių naudai.

Rezultatyviausi kauniečių gretose iki didžiosios pertraukos buvo L.Ayuso, pelnęs 11 taškų, 10 pridėjo D.Lavrinovičius, 6 – P.Jankūnas.

Svečių gretose išsiskyrė P.Popovičius, kuris įmetė 11 taškų.

Trečiajame kėlinyje „Žalgirio“ krepšį pirmasis „atidarė“ L.Ayuso, pataikęs tritaškį metimą. Dar tris taškus pridėjo E.Cota ir šeimininkai susikrovė 14 taškų pranašumą. Po P.Jankūno dvitaškio – 51:35. Sužaidus dvi minutes, Lietuvos čempionai pradėjo triuškinti savo varžovus. Tačiau „Benetton“ nesiruošė nuleisti rankų ir likus žaisti kiek daugiau nei penkias minutes, sumažino skirtumą iki 11 taškų -53:42. Bet žalgiriečiai neleido įsibėgėti savo varžovams, Kauno klubo krepšininkai atsakė spurtu, gerai gynėsi ir trečiąją susitikimo dalį baigė, turėdami 18 taškų pranašumą – 66:48.

Rezultatyviausias po trečiojo kėlinio buvo L.Ayuso, kuris pelnė 16 taškų, 15 pridėjo R.Freemanas, 12 – D.Lavrinovičius.

Ketvirtajame kėlinyje žalgiriečiai toliau demonstravo gerą gynybą, sėkmingai kovojo dėl atšokusių kamuolių, naudingai į komandos žaidimą įsijungė J.Mačiulis, po varžovų krepšiu sunkiai sustabdomas buvo D.Lavrinovičius, taikliai iš toli atakavo „Žalgirio“ snaiperiai – LAyuso ir R.Freemanas. Įpusėjus kėliniui Lietuvos čempionai pirmavo rezultatu 79:60.

Likus žaisti dvi minutes, tritaškį metimą pataikė E.Cota, taip dar labiau užtvirtindamas „Žalgirio“ pergalę – 84:67. Likus žaisti pusei minutės, halėje susirinkę žmonės stovėdami dėkojo žalgiriečiams už tokias sėkmingas rungtynes. Finalinė sirena paskelbė įspūdingą šeimininkų triumfą rezultatu 88:70.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo L.Ayuso, kuris įmetė 19 taškų ir atkovojo keturis kamuolius. Po 18 pridėjo D.Lavrinovičius ir R.Freemanas. D.Lavrinovičius taip pat atkovojo 8 kamuolius. 12 taškų į savo sąskaitą įsirašė P.Jankūnas. 10 taškų pelnė ir 7 rezultatyvius perdavimus atliko E.Cota. Žalgiriečiai tritaškius metė 44% taiklumu, dvitaškius – 50%.

„Benettono“ ekipoje išsiskyrė P.Popovičius, kuris pelnė 16 taškų ir atkovojo ir atkovojo 4 kamuolius. Po 11 pridėjo U.Slokaras ir D.Nicholas. Kauno klubo krepšininkams pavyko pristabdyti Trevizo komandos lyderį M.Goree, kuris įmetė 8 taškus ir atkovojo 8 kamuolius.

„Benetton“ vyriausiasis treneris D.Blattas po rungtynių pasveikino „Žalgirį“ su puikia pergale ir sakė, kad Italijos klubo žadimas pradėjo byrėti nuo pat rungtynių pradžios. „Žalgiris“ pranoko Trevizo klubo pagal visus žaidybinius komponentus, tiek puolime, tiek gynyboje šeimininkai žaidė daug agresyviau. Kauno klubo vedlys šiame mače buvo E.Cota, kuris puikiai organizavo komandos žaidimą. D.Blattas taip pat pripažino, kad neįmanoma Eurolygoje laimėti visų rungtynių, tai įrodė dvikova su Kauno „Žalgiriu“.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris A.Sireika teigė, jog buvo patenkintas visais savo žaidėjais, kurie pasirodė aikštėje. „Mes žaidėme taip, kaip mums leido varžovai. Šį vakarą mūsų krepšininkams nestigo motivacijos, tuo šis mačas skiriasi nuo dvikovos su „AEK“ – sakė A.Sireika. Kauno klubo strategas taip pat pripažino, kad prie pergalės svariai prisidėjo ir sirgaliai, kurie ištikimai palaikė savo komandą net ir po praėjusios savaitės nesėkmingų rungtynių Graikijoje.

Po šios pergalės Lietuvos čempionai pakilo į antrąją A grupės poziciją.

Nuotraukos: euroleague.net

Komentarai