Kauno „Žalgiris“ nugalėjo „Bumerangs“ krepšininkus 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ sužaidė LKL/BBL čempionato rungtynes išvykoje, su Gulbenės „Bumerangs“ krepšininkais iš Latvijos. Lietuvos čempionai, jau iškovoję dvylika pergalių iš tiek pat galimų, yra šio turnyro lyderiai, tuo tarpu „Bumerangs“ ekipa BBL čempionato lentelėje yra penkiolikta.

Pirmajame kėlinuke kauniečiams teko susidurti su nemenku varžovų pasipriešinimu. Kova buvo apyligė, sužaidus 6 minutes, rungtynių rezultatas lygus – 10:10. Likus žaisti 2 minutėms, Kauno klubas atsilikinėjo minimaliu skirtumu – 15:14.

Pirmoji mačo dalis baigėsi 17:16 Gulbenės „Bumerangs“ krepšininkų persvara.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai taip pat rungtyniavo tarsi apsnūdę. Sužaidus dvi minutes, 25:18 pirmavo šeimininkai. Dar po dviejų minučių Gulbenės krepšininkai išlaikė tą pačią septynių taškų persvarą – 27:20. Likus žaisti 2 minutėms, žalgiriečiai sumažino atsilikimą iki 3 taškų – 33:30. Vis dėlto iki didžiosios pertraukos Kauno klubo krepšininkams nepavyko prisivyti varžovų. Po antrojo kėlinio rezultatu 36:32 pirmavo „Bumerangs“ krepšininkai.

J.Mačiulis žalgiriečiams pelnė 9 taškus ir atkovojo 3 kamuolius, 6 pridėjo P.Jankūnas, jis atkovojo 4 kamuolius. A.Aleksandrovas – 6, D.Lavrinovičius – 4, 7 atkovoti kamuoliai, E.Cota – 4, L.Ayuso – 3.

Trečiajame kėlinyje, sužaidus 2′ minutes, „Žalgiris“ įsiveržė į priekį – 39:40. Dar po dviejų minučių Lietuvos čempionai padidino savo persvarą iki 7 taškų – 39:46. Sužaidus aštuonias minutes, svečiai išlaikė persvarą savo rankose – 47:55. Sėkmingai sužaidę kėlinio pabaigą, žalgiriečiai padidino savo pranašumą iki devynių taškų.

Trečioji rungtynių dalis baigėsi rezultatu 50:59.

Ketvirtąjį kėlinį Kauno klubas pradėjo spurtu. „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą ir po dviejų minučių susikrovė 14 taškų persvarą – 52:66. Lietuvos čempionai ir toliau nemažino rungtynių tempo – sužaidus keturias minutes žalgiriečiai pradėjo triuškinti savo varžovus – 54:72. Po 8′ susitikimo minučių Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kontroliavo žaidimo eigą ir nebeleido suabejoti šių rungtynių sėkme – 58:78.

Mačas Gulbenės mieste baigėsi užtikrinta Lietuvos čempionų pergale rezultatu 66:79.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo D.Lavrinovičius, pelnęs 23 taškus ir atkovojęs 14 kamuolių. Jis taip pat atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 4 varžovų metimus. 16 pridėjo P.Jankūnas. Jis atkovojo 9 kamuolius. J.Mačiulis – 13 tš., 5 atk.kam., A.Aleksandrovas – 11.

Po mačo „Žalgirio“ treneris G.Krapikas sakė, kad per pirmuosius du kėlinius „Bumerangs“ krepšininkus lydėjo sėkmė, todėl iki didžiosios pertraukos šeimininkai dar sugebėjo palaikyti intrigą. Latviai pataikydavo iš neįtikėtinų padėčių, gerai atakavo iš tritaškio zonos. Tačiau per likusį rungtynių laiką Lietuvos čempionai įrodė, kad yra gerokai stipresni už savo varžovus ir iškovojo eilinę pergalę BBL čempionate.

Komentarai