Kauno „Žalgiris“ išvyko į Vokietiją 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ išvyko į Vokietiją, kur sužais penktąsias Eurolygos rungtynes. Lietuvos čempionų varžovais bus „GHP Bamberg“ krepšininkai. Mačą, kuris prasidės ketvirtadienį, 21:45 val., tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Šioje dvikovoje žalgiriečiams vis dar negalės padėti Kaune likęs ir kojos traumą besigydantis amerikietis Tanoka Beardas. Tačiau kartu su komanda išvyko S.Serapinas ir V.Ginevičius.

Kauno “Žalgirio” pažintis su “GHP Bamberg” klubu nebus lengva – sakė komandos treneris G.Krapikas. Būsimieji žalgiriečių varžovai yra labai atletiški, demonstruoja greitą žaidimą, komandoje gausu legionierių iš JAV, kurie yra pagrindiniai “GHP Bamberg” pergalių kalviai.

“Vokietijos klubo krepšininkai labai sėkmingai rungtyniauja namie, tai stiprioji šios ekipos pusė. Savo aikštėje jie yra itin pavojingi. Rytojaus dvikovoje žalgiriečių laukia didelis darbas, stabdant “GHP Bamberg” “mažuosius” žaidėjus, klubo snaiperius. Būtina apsiginti nuo tolimų metimų. Puikiai “GHP Bamberg” gretose rungtyniauja amerikietis S. Nelsonas, kuris aikštelėje gali viską – šis puolėjas labia gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių, rezultatyviai atakuoja – kiekvienose rungtynėse daro dvigubus dublius. Taip pat galima išskirti amerikietį gynėją D.Malletą bei Vokietijos rinktinės žaidėją R.Garrettą.” – sakė “Žalgirio” treneris.

Anot G.Krapiko, žalgiriečiai yra nusiteikę rimtai kovai, nes gavo gerą pamoką Atėnuose, kai “AEK” krepšininkai įrodė, kad krepšinį žaidžia ne pavardės. Kiekvienas Eurolygos mačas yra svarbus, kiekvienas priešininkas vienodai pavojingas.

Pasak P.Jankūno, Bambergo komanda yra pakankamai rimtas varžovas, visose pozicijose turintis pajėgių, talentingų krepšininkų. “Žalgirio” puolėjas taip pat minėjo, kad sunkiausia bus stabdyti “GHP Bamberg” legionierių S.Nelsoną, kuris yra Vokietijos klubo lyderis.

“Pagrindinė “Žalgirio” jėga rytojaus rungtynėse – komandinis žaidimas. Visų žaidėjų indėlis bus svarbus. Komanda yra nusiteikusi kovoti ir siekti pergalės.“ – sakė P.Jankūnas.

Nuotrauka: euroleague.net

Komentarai