Vokietijoje „Žalgiris“ buvo vertas pergalės 0

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas: “Žalgiris” ir toliau palieka gerą įspūdį. Vakar dienos mače žalgiriečių gretose labai gerai sužaidė lietuviai, tačiau gana blankiai atrodė legionieriai, kurie buvo tarsi “neužsidegę”, nenusiteikę rimtai kovai. Baudos aikštelėje agresyviai ir naudingai žaidė Kauno klubo aukštaūgiai. “Žalgiris” demonstravo kokybišką gynybą, komandiniai veiksmai atvedė Lietuvis čempionus į dar vieną, jau ketvirtąją pergalę.

Dvikova su “GHP Bamberg” nebuvo lengva, tačiau svečiai įveikė nervinę įtampą. Treneriai reikiamu momentu atliko drąsius keitmus, kurie tikrai pasiteisino. “Žalgirio” pergalė šiame mače buvo pelnyta. Kauno klubo gretose išsiskyrė P.Jankūnas ir J.Mačiulis, pastarojo pasirodymas galėjo tapti nedidele staigmena Vokietijos klubui. Svarų indėlį į komandos pergalę įnešė ir toliau stabilų žaidimą demonstruojantis D.Lavrinovičius.

Žalgiriečiams pavyko pristabdyti “GHP Bamberg” klubo snaiperius, priešininkai žaidė taip, kaip leido Kauno klubo krepšininkai. Vokiečiai nieko ypatingo nenuveikė po krepšiu, “Žalgirio” žaidėjų meistriškumas šiame mače buvo aukštesnis.

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas: “”Žalgiris” pasiekė teigiamą rezultatą, tačiau žaidimas nebuvo gražus, jis strigo. Labai trūko legionierių indėlio. Nesisekė pataikyti L.Ayusui, iš žaidimo buvo “išjungtas” E.Cota, kuris padarė nemažai klaidų ir buvo ne tas Edas Cota, kuris rungtyniavo mače su “Benetton”.

Juos kompensavo naudingas P.Jankūno ir J.Mačiulio žaidimas. Norėjosi, kad daugiau laiko aikštelėje praleistų ir D.Šilinskis. Galima sakyti, kad pergalė pasiekta dviejų žalgiriečių – P.Jankūno ir D.Lavrinovičiaus pastangomis. Pastarasis labai efektingai žaidė ne tik puolime, bet ir gynyboje. “Žalgirio” varžovai demonstravo vidutinio lygio krepšinį, tačiau kiekviena Eurolygos komanda moka žaisti ir nori laimėti. Iki kitų rungtynių Kauno sporto halėje reikėtų padirbėti su žaidėjų psichologija. Krepšininkai neturėtų Eurolygos klubus skirstyti į lyderius ir autsaiderius. Tuomet ir žaidimas būtų kur kas stabilesnis.”

Buvęs žalgirietis Virginijus Jankauskas: “ Šios išvykos rungtynės buvo visiškai kitokios, nei su Atėnų “AEK” .

Nors mačas nuo pat pradžios klostėsi ne taip sklandžiai, žalgiriečių žaidimas svyravo ir privertė nerimauti visus Kauno klubo gerbėjus, tačiau žalgiriečiai nepasimetė ir pasiaukojamu komandiniu žaidimu iškovojo pergalę. Sunki rungtynių pabaiga neišmušė kauniečių iš vežių.

Vokietijos klubo stiprybė buvo žaidimas namuose, tačiau jie per daug pasikliovė tolimais metimais, kuriuos Lietuvos čempionams pavyko “uždaryti”.

Manau, kad ateinančiose Eurolygos rungtynėse su “Strasbourg” ekipa, daug aktyviau ir naudingiau žais “Žalgirio” legionieriai, kurie turėtų demonstruoti tokį žaidimą, kokį rodė dvikovose su “Tau Ceramica” ir “Benetton”. Jie stengsis padaryti ir kuo geresnį įspūdį visiems Kauno sporto halėje susirinkusiems žiūrovams, kurių palaikymas yra labai svarbus visai komandai.”

Statistikos grupės vadovas Valdemaras Tatarūnas: “Žalgiris” Vokietijoje rungtyniavo ne puikiai, tačiau patenkinamai. Žalgiriečiai žaidė protingai, o svarbiausiomis, lemiamomis akimirkomis drąsiai jautėsi aikštelėje.

Nors nesisekė Kauno klubo įžaidėjams ir atakuojanties gynėjams, turiu omeny, E.Cota ir L.Ayuso, tačiau net ir jie daug klaidų nepadarė, kamuoliais “maitino” “Žalgirio” aukštaūgius. Labai naudingai ir efektyviai žaidė Kauno klubo Pasaulio čempionai – P.Jankūnas ir J.Mačiulis, savo taškų kraitį surinko ir D.Lavrinovičius. To užteko “Žalgirio” pergalei prieš Vokietijos čempionus. “GHP Bamberg” krepšininkai daugiausiai pasikliovė tolimais metimais, tačiau šios rungtynės įrodė, kad vien tik tritaškiais metimais mačo laimėti negalima.

Prognozuoju, kad “Žalgiris”, kitos savaitės namų rungtynėse su Prancūzijos klubu, sužais užtikrintai, nepriklausomai nuo to, ar komandai galės ar negalės padėti amerikietis Tanoka Beardas.”

Komentarai