Čempionų galerija pasipildė naujais eksponatais 0

Šią savaitę krepšinio mozaika buvo išties spalvinga.

Antradienį paaiškėjo, kad vieno krepšinio dėlionės paveikslėlio jau nebegalės pabaigti Šiaulių „Šiauliai“, kuriems Europos taurės varžybos baigėsi Kantu mieste. Italijoje šiauliečiai nesugebėjo sulaužyti namų komandos taisyklės ir kapituliavo prieš „Vertical Vision“ krepšininkus. Ši nesėkmė akimirksniu užvėrė visas duris į tolimesnį šio turnyro etapą, šis Lietuvos klubas buvo priverstas namo grįžti nuleista galva. Trys pergalės namų aikštėje neatsvėrė trijų pralaimėjimų išvykose, vieni iš jų buvo išties skaudūs.

Tačiau ko iš „Šiaulių“ klubo neatimsi – tai tarptautinių dvikovų patirties. Matyt, jos LKL prizininkams ir labiausiai trūko, todėl ši, kovingumu pasižyminti ekipa, rungtyniavo taip nestabiliai. Tačiau reikia tikėtis, kad savų vaisių ši praktika duos ateityje.

Likus vienai dienai iki kalendorinės žiemos pradžios, neatšalo ir Vilniaus „Lietuvos telekomo“ super noras laimėti. Lietuvos mergaitės kaip reikiant smogė varžovėms iš Slovakijos jų pačių aikštėje ir į namus grįžo su penktąja pergale Eurolygos turnyre.

„Lietuvos telekomas“ tapo savo grupės lyderiu, todėl galima spėti, kad šios ekipos krepšinio dėlionė ir šį sezoną bus išties šviesių spalvų ir su fortūnos atspalviais. Puošnia „Telekomo“ detale tapo J.Štreimykitės pripažinimas naudingiausia praėjusios moterų Eurolygos savaitės žaidėja.

Vyrų Eurolygoje, po penktosios savaitės mūšių, jau nebeliko nepralaimėjusių ir nei karto nelaimėjusių komandų. Suklupo „Efes Pilseno“ turkų būriai, krito ir graikų „Panathinaikos kariuomenė su Želko Obradovičiumi priešaky. Rusijos širdyje, spindinti Kremliaus žvaigždė apakino Karališkąjį Madrido „Realą“, kuris neatlaikė Maskvos kavalerijos šturmo.

Būtent šios keturios ekipos Eurolygos klubų reitingo lentelėje dalinasi pirmąsias vietas. Beje, galime didžiuotis, kad tarp šių Europos gigantų yra ir Kauno „Žalgiris“. Lietuvos čempionai užima ketvirtąją vietą, į priekį užleidę tik „Panathinaikos“, „Efes Pilsen“ ir „Real“ krepšininkus, tačiau sau už nugaros palikę „CSKA“, kurie liko penkti.

Net ir be Tanokos Beardo, net ir tuomet, kai legionieriams rankos yra tarsi užrištos, žalgiriečiai parodė, kad Kauno komandoje yra rezervų.

Nors „Žalgiris“ Vokietijoje nežaidė idealiai (tegu krepšinio pamokas išdėsto treneriai), o mes pasidžiaukime antrąja iškovota pergale varžovų aikštėje, kuri parodė, kad Atėnai tebuvo tik išimtis iš taisyklės.

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos turnyre (su Strazbūro klubu) pirmauja pagal atkovotus kamuolius (35,4), pagal blokuotus metimus (3,8) žalgiriečiai nusileidžia tik Madrido „Real“ aukštaūgiams.

Tačiau atskirų žaidėjų statistikoje, nepralenkiamas blokuotojas yra D.Lavrinovičius, kuris daugiausiai kartų tokiu būdu nuskriaudė savo priešininkus. „Brolis“ yra septintas pagal atkovotus kamuolius, vidutiniškai jų sugriebdamas po daugiau nei septynis. Dar pridėjus P.Jankūną, kuris pateko į naudingiausių penktosios savaitės žaidėjų penketuką, galima pastebėti, kad Lietuvos čempionų priekinė linija yra viena geriausių Eurolygoje.

Neveltui ir Vokietijos spauda, po “GHP Bambergo” ir “Žalgirio” akistatos, gyrė kauniečių aukštaūgius, kurie puikiai kovojo dėl atšokusių kamuolių, laimėję šią mikrodvikovą prieš vokiečius 41:31.

Taip pat sporto apžvalgininkai pastebėjo, kad Bambergo žaidėjai per paskutines dvi susitikimo minutes nepataikė svarbiausių pastarojo mačo metimų.

O iki dvikovos pabaigos likus žaisti 52 sekundes, 20-metis Jonas Mačiulis, iššovė tritaškę kulką ir taip galutinai išvaikė „GHP Bamberg“ pergalės šmėklas.

LKL/BBL čempionate paėjusią savaitę buvo užfiksuotas gana netikėtas rezultatas. Iš turnyrinės lentelės galo po truputį kylantis Klaipėdos “Neptūnas” namuose tarsi juoda katė perbėgo per Latvijos čempionų kelią ir atnešė trečiąją nesėkmę Venspilio miesto krepšininkams. Uostamiesčio klubas jau turi keturias pergales savo sąskaitoje ir pakilo į vienuoliktąją turnyro poziciją. Pasak Klaipėdos klubo vadovų, “Neptūno” ekipa turi potencialo, yra dar per daug klaustukų, tad galutinį tašką šio sezono uostamiesčio klubo istorijoje dėti dar ankstoka. Kauno “Žalgiris” mūsų šalies pirmenybėse gana sunkiai, bet “suvirškino” Kėdainių “Nevėžio” paruoštą sekmadienio vakarienę. Valgis strigo iki ketvirtojo kėlinio, tačiau iki rungtynių pabaigos žalgiriečiai atgavo apetitą ir į Kauną sugrįžo sotūs.

„Žaidimas šis pasiima protą mūsų ir jausmus / Drauge su savim, – tarsi nuneša vėjas

Jis leidžia save nugirsti ausim ir akim pamatyti / Paliest, paragauti ir užuosti. Jis glūdi ir prote žmogaus: kai jis ir džiaugiasi ir kenčia…“

Komentarai