T.Beardo sugrįžimas atidedamas 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

 Sveikų beveik nėra. Taip situaciją “Žalgirio” vyrų krepšinio komandoje apibūdino gydytojas Robertas Narkus.

Nebaigę išgyti į aikštę sugrįžo Vidas Ginevičius ir Simonas Serapinas, po Eurolygos rungtynių su Bambergo GHP sumušimus bei patempimus gydosi Paulius Jankūnas ir Reggie Freemanas.

Tanoka Beardas čiurnos traumą gydosi jau keturias savaites ir šį ketvirtadienį Eurolygos rungtynių su Strasbūro SIG (Prancūzija) dar nežais.

Gydymas užtruks dar dvi savaites

Ketvirtadienį, kai “Žalgirio” krepšininkai žaidė su Bambergo GHP, buvo atliktas T.Beardo čiurnos magnetinio rezonanso tyrimas, nes 34 metų 206 cm ūgio vidurio puolėjo traumos gydymas gerokai užsitęsė.

“Žalgirio” gydytojo R.Narkaus teigimu, tyrimas parodė, jog yra čiurnos uždegimas, todėl reikia dar bent dviejų savaičių, kol pėda visiškai sugis. Aišku, kad ketvirtadienio mačo su Strasbūro SIG T.Beardas nežais. Abejojama, ar jis galės rungtyniauti ir gruodžio 15 dieną Bolonijoje su “Climamio” (Italija).

Kodėl taip ilgai gyja amerikiečio koja? Pasak R.Narkaus, gydymo spartumui ir efektyvumui atsiliepia daugybė čiurnos traumų, kurias T.Beardas yra patyręs per savo karjerą, dėl jų susiformavusios sąaugos, taip pat – amžius ir nemažas kūno svoris.

T.Berdas šiuo metu mankština tik savo kūną, o nuo fizinio krūvio saugomai tramuotai kojai yra daromos įvairios procedūros.

Varžovų spyrius pajuto po mačo

Sunki pergalė Vokietijoje kovojant su GHP neapsiėjo be pasekmių. Dėl traumos aikštę kuriam laikui buvo palikęs Paulius Jankūnas – jis taip pat buvo susižeidęs čiurną. Bet trauma nepasirodė sunki ir puolėjas grįžo į aikštę. Jis jautė, kai per rungtynes kažkuris varžovas įspyrė jam ir į kelį, tačiau tuomet didelio skausmo nejautęs krepšininkas rungtyniavo toliau.

Kelio traumą P.Jankūnas pajuto jau tik po rungtynių, kai atvėso organizmas ir atsirado stiprus skausmas. Dėl to jis negalėjo žaisti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mačo su Kėdainių “Nevėžiu”.

Dėl tos pačios priežasties Kėdainiuose nežaidė ir R.Freemanas – Bamberge jam buvo sumušta kelio girnelė.

Ketvirtadienį trūks tik T.Berdo

Anksčiau vienas po kito čiurnos traumas patyrę S.Serapinas ir V.Ginevičius jau žaidė su GHP, tačiau jų sugrįžimas buvo skubinamas dėl to, kad “Žalgiriui” trūksta sveikų žaidėjų.

Abiejų krepšininkų čiurnos dar tinsta, joms reikia gydymo, bet gynėjai gydymą jau derina su varžybomis – sekmadienį mače su “Nevėžiu” aikštėje jie praleido daugiau kaip po 30 minučių.

R.Narkus visais įmanomais būdais stengiasi pastatyti traumuotus žaidėjus ant kojų iki Eurolygos rungtynių su SIG. Vakar komandai buvo laisva diena, nevyko treniruotės, tačiau daugelis žaidėjų atėjo į sporto salę dėl procedūrų.

“Kitos išeities nėra – visi jie, išskyrus T.Beardą, ketvirtadienį turės žaisti”, – sakė R.Narkus.

Visos sudėties “Žalgiris” šį sezoną žaidė tik pirmąsias Eurolygos rungtynes Slovėnijoje su Liublianos “Olimpija”. Vėliau komandai teko verstis be T.Beardo, o mače su Trevizo “Benetton” (Italija) – ir be V.Ginevičiaus bei S.Serapino. Tačiau kol kas žalgiriečiams sekėsi – jie patyrė tik vieną nesėkmę, išvykoje pralaimėję Atėnų AEK (Graikija).

Komentarai