Kauno „Žalgiris“ kvietė sportuoti globos namų vaikus 0

Šiandien, Kauno „Žalgiris“ dalyvavo renginyje – „Kviečiu sportuoti“, kuris vyko Kauno apskrities ugdymo ir globos centre. Šia akcija žalgiriečiai norėjo paskatinti, kad globos įstaigų vaikai rinktųsi tinkamą laisvalaikio praleidimo būdą. Mat buvo pastebėta tokia tendencija, kad būtent tokie likimo nuskriausti vaikai dažniau nusikalsta. Todėl Kauno Žaliakalnio policijos komisariatas, vykdantis vaikų nusikalstamumo prevenciją, kurios metu didžiausias dėmesys yra skiriamas paauglių užimtumui, kartu su Kauno „Žalgiriu“ agitavo vaikus grįžti į sporto sales, populiarinti kūno kultūrą, atsikratyti žalingų įpročių ir elgtis dorai.

Renginys „Kviečiu sportuoti“, kurį organizavo Kauno Žaliakalnio policijos komisariatas ir viešoji įstaiga „Krepšinio perspektyvos“, prasidėjo 13:15 val., globos įstaigos „Saulutė“ ir Kauno apskrities ugdymo ir globos centro vaikų pažintimi su žalgiriečiais. Paaugliai uždavinėjo įvairiausiaus klausimus Lietuvos čempionams, pastarieji dalino vaikams autografus, kartu fotografavosi.

Su vaikais šnekėjosi ir jų problemas bei galimus sprendimo būdus aptarė Kauno „Žalgirio“ treneriai, policijos pareigūnai, globos namų vadovai.

Kiek vėliau buvo surengtos teatralizuotos sportinės rungtynės, kuriose žalgiriečiai kartu su globos namų vaikais turėjo atlikti pačias netikėčiausias užduotis – pastatyti „gyvą“ draugystės paminklą ar į krepšį įmušti teniso kamuoliuką. Po tokios mankštos žalgiriečiai apžiūrėjo piešinių parodą, teminiu pavadinimu – „Smurtui ne“. Dešimt geriausių piešinių buvo apdovanoti kvietimais į „Žalgirio“ rungtynes bei restorano „Mac Donald‘s“ prizais. Šauniausiai posirodę sportinėje rungtyje gavo Kauno „Žalgirio“ atributikos.

Komentarai