G.Krapikas: „Mūsų vienuma yra mūsų stiprumas.“ 0

„Žalgirio“ treneris G.Krapikas: „ Varžovas nėra visiškai nežinomas, visgi jau praėjo penkerios Eurolygos rungtynės, todėl informacijos apie „Strasbourg“ ekipą turime pakankamai. Išanalizavome bendrą jų žaidimo braižą. Kadangi varžovai savo gretose turi daug amerikiečių, propoguoja „amerikonišką“ krepšinio stilių. Daug kamuolių įveda didesniems žaidėjams arba tiems, kurie yra po krepšiu. Labai daug ir agresyviai veržiasi, ieško kontakto, nėra ta komanda, kuri mėto daug tritaškių ir jų pataiko. Pagrindinis uždavinys mums – uždaryti prieigas prie krepšio, neleisti jų galingiems aukštaūgiams karaliauti baudos aikštelėje. Dar vienas labai svarbus momentas – jie atkovoja labai daug kamuolių po varžovų krepšiu. Tai reiškia, kad mums reikės neduoti Prancūzijos krepšininkams to „antrojo šanso“. Po pirmojo pramesto metimo, stengsimės kamuolį paimti ir jį kontroliuoti.“Strasbourg“ ekipje galima išskirti brolius Greerus, K.Wessoną, A.Youngą. Tai bus Niujorko atstovų varžybos. Kadangi mes taip pat turime tris niujorkiečius, šis mačas išties bus amicingas.

Tačiau svarbu, kad tai neperaugtų į kažkokias asmenines lenktynes. Svarbiausia – komandiniai veiksmai ir komandinė pergalė.

Nuostabios publikos palaikomi, mes namuose dar nepralošėme nei vienų rungtynių, todėl norime, kad ši serija nenutrūktų.

Mūsų stiprioji pusė yra per tikrai trumpą laiką labai komandiškai žaidžianti ekipa. Juk sezono pradžioje prisijungė labai daug naujų žaidėjų. Manėme, kad tas procesas, vienas prie kito pripratimo, trenerių minčių įgyvendinimo užtruks ilgiau, bet džiaugiamės, kad šis periodas sutrumpėjo ir yra pergalingas. Mes neturime tokio žaidėjo, kuris gali vienas iškovoti pergalę. Be abejo, kiekviename mače atsiranda lyderis – ar tai būtų P.Jankūnas, ar vienas, ar kitas amerikietis, ar kaip praėjusiame mače juo tapo J.Mačiulis. Bet mūsų vienuma yra mūsų stiprumas.“

P.Jankūnas: „ Varžovai turi keturis pralaimėjimus, bet tai nereiškia, kad jie yra autsaideriai. Mūsų galimybės yra lygios. Mūsų pranašumas yra žaidimas namuose, nes Kauno sporto halėje atmosfera yra visuomet išskirtinė. Taip pat – komandinis žaidimas ir gera gynyba. Prieš rungtynes visuomet būna nulis – nulis, kieviename mače reikia įrodyti savo pranašumą.“

E.Cota: „ Niekada negalima nuspėti, kaip susiklostys rungtynės, tačiau mes negalvojame, kad susitinkame su autsaideriai, todėl tikimės sunkios ir atkaklios dvikovos. Jie yra labai stiprūs baudos aikštelėje, tačiau neturi daug gerų snaiperių. Aš pažįstu R.Greerą, A.Youngą. Mes žaisdavom kartu Niujorke. Taip pat žinau S.Jacksoną, esu žaidęs prieš jį. Jie yra geri žaidėjai, tačiau – Eurolygos naujokai, tai jiems yra didelis išbandymas. Stiprioji „Strasbourg“ pusė yra žaidimas vienas prieš vieną. Kiekvienas gali prasiveržti link krepšio ir atakuoti, prancūzijos klubo aukštaūgiai gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių.

Mes turime snaiperius, žmones, kurie gali kurti žaidimą. Mes turime daug gerų žaidėjų, tačiau žaidžiame kaip komanda.“

Komentarai