V.Jankauskas: „Žalgiris yra taktiškai gerai paruošta komanda“ 0

Buvęs žalgirietis Mindaugas Arlauskas: „Vakar „Žalgiris“ šventė jau penktąją pergalę Eurolygos turnyre, panašu, kad komanda jau pamažu apsipranta be amerikiečio T.Beardo. Aišku, šio legionieriaus labai trūksta, galbūt todėl rungtynėse yra tokie svyravimai. Kova buvo rimta, kainavo dantį. „Strasbourg“ krepšininkus žalgiirečiai pribloškė įspūdinga pradžia, tik vėliau šeimininkai atsipalaidavo ir tai pasijautė žaidime, krepšinio elementuose. Prancūzai sugebėjo iki trijų taškų sumažinti solidų Lietuvos čempionų pranašumą. Tačiau pergalė yra pergalė, nesvarbu kokiu skirtumu yra iškovota. Tik persvarą būtų gerai įtvirtinti ir išlaikyti kuo didesnę. Iki pat dvikovos pabaigos svarbu išlaikyti atidumą, susikaupimą. Šiose rungtynėse gerą taiklumą pademonstravo L.Ayuso, kurio pirmieji tolimi metimai tinkamai nuteikė visą komandą, užvedė. Gal tik kiek blankiau atrodė E.Cota ir R.Freemanas. Ir toliau solidžiai ir patikimai žaidžia D.Lavrinovičius bei P.Jankūnas. Šiaip net sunku išskirti vieną krepšininką, nes „Žalgiris“ ir išsiskiria kaip stiprų komandinį žaidimą demonstruojanti ekipa. Varžovai nenustebino, tačiau manau, kad kauniečiams Prancūzijoje bus gerokai sunkiau nei namie, nes „Strasbourg“ klubas turi daug potencialo, tik gal dar negali ar nemoka visų savo privalumų išnaudoti.“

Buvęs žalgirietis Virginijus Jankauskas: „Vakarykštes varžybas galėčiau suskirstyti į dvi dalis – pirmasis ir trečiasis kėlinys bei antrasis bei ketvirtasis kėlinys.

Pirmajį kėlinį žalgiriečiai pradėjo tarsi ant sparnų, šeimininkai viską darė beveik idealiai. Sėkmingai atakavo tiek nuo tolimų distancijų, tiek nuo artimesnių, patikimai gynėsi. Antrajame kėlinyje žalgiriečiai tarsi sustojo, atsipalaidavo, o prancūzai tik ir laukė tos akimirkos ir stengėsi ja pasinaudoti .

Trečiajame kėlinyje vėl atsiskleidė tikrasis Kauno klubo krepšininkų kovingumas, „Žalgiris“ užspaudė varžovus gynybos gniaužtuose . Taip pat „Žalgiris“ pasirodė kaip taktiškai gerai paruošta komanda, buvo atliekami tinkami keitimai. Turiu prisipažinti, kad iš pradžiu truputį baiminausi dėl rungtynių eigos, nes „Strasbourg“ yra nenuspėjama komanda, tačiau vakar jiems iš tiesų buvo prasta diena. Prancūzijos klubo žaidėjai yra galingi fiziškai, tačiau kaip vėliau pasirodė – dar nelabai suvaldomi, matyti, kad prancūzams dar trūksta Eurolygos varžybų patirties. Nors „Žalgirio“ varžovai trečiajame kėlinyje ir buvo sumažinę skirtumą iki trijų taškų, tačiau Lietuvos čempionai parodė tvirtą charakterį ir neleido „Strasbourg“ ekipai perimti inciatyvos, laimėjo psichologinį mūšį. Rungtynės galėjo baigtis ir didesniu nei devynių taškų skirtumu, tačiau ketvirtojo kėlinio pabaigoje buvo keletas pernelyg skubotų, neparuoštų metimų, buvo spragų gynyboje ir tai leido svečiams sušvelninti rezultatą. Galėčiau išskirti visus krepšininkus, gal tik E.Cota nerado savo tikrojo žaidimo. Galėtų būti geresnis žalgirečių baudų pataikymas. D.Šilinskis vakar nebuvo toks naudingas, koks galėtų būti. Labai patiko J.Mačiulio žaidimas, jis gal ir nepelnė daug taškų, tačiau gerai gynėsi ir kovojo dėl kamuolių, tvirtėja J.Mačiulio akcijos Lietuvos čempionų ekipoje. D.Lavrinovičius kaip visada demonstravo kokybišką žaidimą.

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas: „Rungtynės kokybės požiūriu buvo tikrai neblogos, matyti kad „Žalgirio“ ekipoje tvyro draugiška atmosfera, geras psichologinis klimatas, nuotaika, tai taip pat prisideda prie pergalių.Treneriai lengvai randa bendrą kalbą su krepšininkais. Nors šiame mače žalgiriečiai ir buvo papuolę į duobę, tačiau taip gali nutikti bet kuriai ekipai, bet kuriose varžybose. Tuo nereikia stebėtis. Tačiau iš patirties galiu pasakyti, kad varžovams, kuriems tenka atsikovoti daug taškų, pritrūksta jėgų tokiu pat lygiu sužaisti iki pat mačo pabaigos. Šiuo atveju su tokiomis problemomis susidūrė prancūzai. Žalgiriečiai atvirkščiai, gavę mažą spyrį, jie greitai atsitokėjo ir neleido, kad įvyktų rungtynių persilaužimas ir varžovai pradėtų diktuoti žaidimo eigą.“

Komentarai