„Žalgirio“ egzaminai – aukščiausiais balais 0

Praėjusią savaitę stipriausių Europos klubinių komandų turnyro mūšiuose buvo užfiksuoti nauji rezultatai – vieni gana netikėti, kiti – laukti. „Žalgirio“ grupėje antrąją pergalę iš eilės iškovojo Liublijanos „Olimpija“. Pastaroji, senas tradicijas puoselėjanti ekipa, po prastos sezono pradžios pakeitusi trenerį, nesiruošia ir negali sau leisti likti turnyrinės lentelės autsaideriais. Pergalė prieš Bolonijos „Climamio“, būsimuosius „Žalgirio“ priešininkus, yra rimta paraiška nusikratyti nelaimėlio etiketės. Prieš Vitorijos „Tau Ceramica“ Eurolygos debiutantai „GHP Bamberg“ sugebėjo kaip lygus su lygiu kovoti tik pirmąsias dešimt mačo minučių. Fernando Buesa arenoje baskai labai retai išleidžia varžovus su pergale kišenėje.

Atėnų “AEK” po praėjusios savaitės dvikovos smuktelėjo į priešpaskutinę pogrupio poziciją. Graikijos vyrams nepadėjo ir olimpine dvasia persmelkti Galatsi Olympic rūmai, kurie buvo priversti pamatyti, kaip “AEK” kapituliavo prieš Trevizo “Benetton”.

Lietuvos čempionai trofėjų kolekcija po praėjusios savaitės pasipildė dar vienu, nauju eksponatu – juo tapo stipriausia Prancūzijos komanda.

Žalgiriečiai nuo pat dvikovos pradžios – po uraganinio spurto 14:0 nei karto neleido „Strasbourg“ krepšininkams pirmauti.Tą ketvirtadienį tik du elementai buvo ne tokie džiaugsmingi – P.Jankūno pergalei paaukotas dantis (norėtųsi, kad už tokią dovaną dantukų fėja Kauno klubui duotų neblogų dividendų) ir išbarstytas skirtumas.

„Žalgirio“ sėkmės garantas yra ne tik treneriai bei žaidėjai, tačiau ir tradiciškai pilnutėlė Kauno sporto halė, kuri toliau lepinama pergalėmis.

Lietuvos čempionai, be vis dar nerungtyniaujančio lyderio T.Beardo, gali pasigirti puikiu likusių priekinės linijos žaidėjų pasirodymu, kurių akcijos ir po šeštojo Eurolygos turo nei kiek nesusilpnėjo – žalgiriečiai antrą – trečią vietas dalinasi su karališkuoju Madrido „Real“ pagal blokuotus metimus ir yra antri atkovotų kamuolių statistikoje.

B grupėje „Barcelona“ gavo dar vieną antausį Eurolygos turnyre – katalonai, susidurę su mados tendencijomis niekad neprasilenkiančiu Armani Jeans klubu, išlygino pralaimėjimų ir pergalių skirtumą. Vargu, ar šis tituluotasis klubas, savo gretose turintis tiek žvaigdžių, pastaruoju metu gal kiek prigesusių, tikėjosi tokių rezultatų. Panašiai klostosi ir čempioniškojo Tel Avivo „Maccabi“ likimas. Netekęs „auksinio Lietuvos berniuko“, Izraelio klubas prarado geltonosios fortūnos šypsnį. „Maccabi“ jau anksčiau vietos žiniasklaidos buvo kritikuojama, kad komandoje nėra krepšininko, kuris tinkamai galėtų organizuoti žaidimą. Amerikietis W.Solomonas yra talentingas gynėjas, tačiau per didelis individualistas, nemėgstantis dalintis kamuoliu su ekipos draugais. Legionierius per kiekvienas rungtynes atlieka vos po du rezultatyvius perdavimus, tuo tarpu Š.Jasikevičius, su kuriuo neišvengiamai yra lyginamas W.Solomonas, tai darydavo gerokai dažniau. Panašu, kad tai yra vienas pagrindinių ir svarbiausių „Maccabi“ trūkumų. Krepšinio mėgėjai jau taip seniai nematė, kad Tel Avivo ekipa, vedina temperamentingojo Pinhi Gershono, stumdytųsi tik grupės viduryje.

C grupėje padėtį galima apibūdinti taip – daugiau taškų nei klaustukų. Išryškėjo takoskyra tarp šį sezoną „nevaisingų“ ir pergales skinančių ekipų. Pogrupio dugne kapstosi pilkasis trejetas – „Ulker“, „Partizan“ ir „Pau – Orthez“ – klubai, iškovoję vos po vieną pergalę. Likusios komandos turi visus, kur kas didesius šansus ir galimybes eiti pirmyn.

LKL čempionate šį savaitgalį žalgiriečiai viešėjo Šiauliuose ir mūsų šalies prizininkams leido spyriotis tik per du pirmuosius kėlinius, tačiau šeimininkų garvežys buvo priverstas sustoti. Kauno klubas stipriausios Lietuvos ekipos vardą įrodė su kaupu ir ambicinguosius priešininkus jų pačių aikštėje paliko su septyniolikos taškų deficitu. Kaip po rungtynių sakė G.Krapikas – įveikėme jų pačiu ginklu – tritaškiais metimais.

Kauno „Žalgirio“ rungtynių grafikas šio sezono LKL/BBL turnyre yra sudėliotas taip, kad kauniečiai namuose žaidė vos tris mačus iš penkiolikos. Kauno klubo pastangos nors šiek tiek pakoreguoti tvarkaraštį virto niekais – „Žalgiris“ dar prieš prasidedant naujajam sezonui pageidavo, jog pirmojo rato dvikova su „Lietuvos rytu“ būtų perkelta į sekmadienį, kad žalgiriečiai spėtų pailsėti ir nors kiek atgauti jėgas po ketvirtadienio Eurolygos dvikovos Italijoje su Bolonijos „Climamio“. Tačiau šis prašymas liko nepastebėtas. Reikia tikėtis, kad užgrūdintai Lietuvos čempionų ekipai šis sprendimas rezultatams lemiamos įtakos neturės.

Gerai, kad pats oranžinio žaidimo grožis išlieka tas pats – pasidalinkime juo su visais.

Komentarai