Su „Climamio“ – senos sąskaitos 0

Kauno „Žalgiris“ šį ketvirtadienį žais paskutiniąsias pirmojo rato Eurolygos rungtynes. Lietuvos čempionams Land Rover arenoje iššūkį mes Bolonijos “Climamio” krepšininkai. Mačą, kuris prasidės 21:45 val., tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Praėjusio sezono stipriausia Italijos ekipa yra pavojingas ir galingas varžovas, su kuriuo visos „Žalgirio“ dvikovos buvo labai atkaklios ir intriguojančios. Verta prisiminti vien jau 2003/04 m. sezoną, kai žalgiriečiai po įspūdingo mūšio, rezultatu 117:107, nusileido aikštės šeimininkams “Climamio”, tačiau tame mače T.Beardas pelnęs 35 taškus ir atkovojęs 19 kamuolių su 63 naudingumo balais pagerinęs Eurolygos rekordą, pateko į šio turnyro istoriją.

Praėjusiame Eurolygos sezone Kauno klubo ir „Climamio“ keliai susikirto Top 16 varžybose. Žalgiriečiai tiek išvykoje, tiek namuose buvo priversti pripažinti italų pranašumą.

“Climamio”, kaip ir visos komandos, prieš prasidedant sezonui neišvengė pasikeitimų. Italijos ekipą paliko du pagrindiniai žaidėjai – serbas Milošas Vujaničius ir italas Gianluca Basile. Abu krepšininkai dabar gina “Barcelonos” garbę.

M.Vujaničius Bolonijos komandai praėjusiame sezone pelnydavo po 16.6 taško, atlikdavo 2.4 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo tris kamuolius. G.Basile pridėdavo dar po 12.6 taško ir beveik po tris kartus rezultatyviai perduodavo kamuolį komandos draugams.

Tačiau Italijos ekipa neleido laiko veltui – “Climamio” pasipildė talentingu slovėnu Sani Bečirovičiumi. 24-erių metų gynėjas yra vienas iš komandos lyderių. Per kiekvienas Eurolygos rungtynes jis pelno po 11.4 taško ir atlieka po tris rezultatyvius perdavimus. Visgi slovėnas turi ir vieną silpnąją pusę – jis kolkas gana prastai meta tritaškius metimus – tik 28.5% taiklumu.

S.Bečirovičiui neblogai talkina dar vienas “Climamio” naujokas, amerikietis Nate Greenas. Pastarasis gynėjas įmeta po 8.3 taško ir atlieka 2.6 rezultatyvaus perdavimo. Nemažiau sėkmingai rungtyniauja ir trečiasis JAV atstovas „Climamio“ klube. Puolėjas Travis Watsonas per kiekvienas varžybas pelno po 8.1 ir atkovoja po 5.3 kamuolio.

Dar naudingiau Italijos čempionų klube žaidžia kitas naujas „Climamio“ veidas – amerikietis Kiwane Garris. Patyręs 31-erių metų gynėjas prie Bolonijos klubo pergalių prisideda, per kiekvieną mačą pelnydamas po 10.8 taško ir atlikdamas po du rezultatyvius perdavimus. Jis puikiai atakuoja tiek nuo dviejų taškų zonos (53.3%), tiek nuo tolimesnių distancijų (60%).

Naudingiausiai “Climamio” gretose rungtyniauja pagaliau atsiskleidęs Marco Belinelli. Italų snaiperis per kiekvieną dvikovą pelno po 14.8 taško. Šį gynėją reikėtų akylai prižiūrėti ties tritaškio zona, nes M.Belinelli nuo šios distancijos atakuoja 62.5% taiklumu. Jis yra rezultatyviausias ir Italijos čempionate (LEGA), vidutiniškai pelnydamas po 11.9 taško ir atlikdamas po 1.2 rezultatyvaus perdavimo.

Neveltui Bolonijos “Climamio” ekipa tarp visų Eurolygoje rungtyniaujančių klubų, užima ketvirtą vietą pagal pelnomus taškus ir dvitaškių pataikymą, antrą poziciją pagal tritaškių pataikymą ir antrą – trečią vietas su “Barcelona” dalinasi pagal rezultatyvių perdavimų skaičių. Vienas “Climamio” statistinis rodiklis byloja “Žalgirio” naudai. Italijos klubas per kiekvienas rungtynes suklysta daugiau nei 11 kartų ir kartu su Stambulo “Ulker” pagal šią statiską dalinasi 2-3 vietas.

Bolonijos “Climamio” savo gretose išlaikė kelis svarbius krepšininkus. Vienas iš jų – Kroatijos aukštaūgis Daliboras Bagaričius, kuris per kiekvienas rungtynes pelno po 7.5 taško ir po krepšiais sugriebia 4.5 kamuolio. Pastarasis, kartu su patikimu ir galingu centro puolėju, slovėnu Erazemu Lorbeku, kuris per kiekvieną mačą sumeta po 9.1 taško ir 3.5 kamuolio, bandys kovoti su „Žalgirio“ priekinės linijos žaidėjais.

LEGA lygoje E.Lorbekas savo ekipai pelno po 10.9 taško ir atkovoja po 7.2 kamuolio.

Paskutiniame Eurolygos mače Bolonijos miesto komanda gana netikėtai išvykoje turėjo pripažinti Liublijanos „Olimpijos“ krepšininkų pranašumą. Iš viso būsimieji „Žalgirio“ varžovai po šešių turų savo sąskaitoje turi tris pergales ir A grupėje užima ketvirtą vietą. Italijos lygoje ši ekipa, po vienuolikos rungtynių, turi aštuonias pergales ir turnyrinėje lentelėje užima pirmąją poziciją.

Nuotraukos: euroleague.net

Komentarai