NBA keliauja į Europą 0

2006 metų rudenį keturi stipriausios pasaulio krepšinio lygos klubai atvyks į Europą ir sužais draugiškas rungtynes su senojo žemyno klubas. Šiuo turnyru Eurolyga pradeda bendradarbiavimą su NBA.

Europoje svečiuosis NBA čempionai San Antonijo „Spurs“, Filadelfijos 76’ers, Los Andželo “Clippers” ir Fynikso “Suns”. Europos garbę gins 2004/05 m. sezono Eurolygos nugalėtojai Tel Avivo “Maccabi iš Izraelio, Vilerbano “Asvel” iš Prancūzijos, Barselonos “Barcelona” iš Ispanijos, Rusijos atstovai Maskvos “CSKA”, Kazanės “Unics” ir italų Romos “Lottomatica”. Šios komandos pasirinktos neatsitiktinai, jos turi vienokias ar kitokias sąsajas su tas ekipas priimančiais miestais. Pavyzdžiui, „Suns“ vyriausiasis treneris Mike D‘Antoni kurį laiką gyveno ir žaidė Italijoje bei treniravo šios šalies klubus, „Spurs“ įžaidėjas Tonis Parkeris yra prancūzas, „Clippers“ šiame sezone į savo gretas priėmė rusą Jaroslavą Koroliovą. 2006 metų spalio 5 d. Vilerbane (Prancūzija) „Asvel“ susikaus su „Spurs“, spalio 6 – 8d. Maskvoje (Rusija) “Clippers” susitiks su “CSKA” ir “Unics”, spalio 6d. Romoje (Italija) “Lottomatica” išbandys savo jėgas su „Suns“, spalio 8d. Paryžiuje (Prancūzija) „Spurs“ iššūkį priims „Maccabi“. „Barcelonos“ ir 76’ers akistatos data kolkas dar neskelbiama. Šis mačas bus sužaistas Ispanijoje, Barselonos mieste.

Su NBA klubais turi šansų sužaisti ir Kauno „Žalgiris“. Tačiau tokiu atveju Lietuvos čempionams reikėtų triumfuoti arba užimti antrąją vietą Eurolygoje. Spalio 10 – 11 dienomis šis draugiškas turnyras finišuos Kelne (Vokietija), šiame mieste Filadelfijos „76’ers” ir Fynikso “Suns” savo pajėgumą galės palyginti su 2005/06 m. sezono Eurolygos čempionais ir vicečempionais.

Komentarai