T.Beardas: „Esame stipri komanda“ 0

Arijus ŽAKAS, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ kapitonas vidurio puolėjas Tanoka Beardas buvo ilgam iškritęs iš rikiuotės dėl patirtos kojos traumos. Tačiau principingose Lietuvos krepšinio rungtynėse tarp „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipų krepšininkas pasirodė. Per septyniolika minučių aukštaūgis surinko 9 taškus bei 4 atkovotus kamuolius, o po rungtynių džiaugėsi, jog pagaliau sugrįžo į aikštelę.

-Ar džiaugiatės įveikę „Lietuvos rytą“?

– Esu laimingas. Šios rungtynės parodė, kad esame stipri komanda, kuri yra pasiruošusi kovoti su stipriausiomis Europos komandomis. Rungtynės nebuvo idealios, tačiau nugalėti ypatingai pajėgius priešininkus yra labai geras rezultatas.

– Kaip jautėtės?

– Stengiausi atrasti savo žaidimo ritmą. Treneris neleido man daug rungtyniauti, nes jau kurį laiką nebuvau žaidęs. Be abejo, norėjau žaisti kiek įmanoma ilgiau, bet užtruks šiek tiek laiko, kol atstatysiu sportinę formą. Nereikia skubėti, viskas turi vykti palaipsniui.

– Ar tiesa, kad į aikštelę sugrįžote nesitreniravęs?

– Taip. Tiesiog nebuvo aišku, ar galėsiu žaisti. Pabandžiau ir man pavyko. Tokios traumos gijimas – ilgas procesas, tačiau panašu, kad kojos būklė gerėja. Artimiausias kelias dienas reikia stebėti koją ir bus matyti, ar jau galiu rimtai prisijungti prie ekipos.

– Kartais atrodė, jog norite įdėti kamuolį iš viršaus, bet nededate. Saugotės?

– Tikriausiai galėčiau atlikti dėjimą, tačiau atsiranda vidinis atsargumas. Nenorėčiau susižeisti

Komentarai