J.Mačiulis: „Įrodėme, kad stipresni esame mes“ 0

Arijus ŽAKAS, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ naujokas Jonas Mačiulis sulig kiekvienomis rungtynėmis aikštelėje praleidžia daugiau laiko bei svariau prisideda prie gerų komandos rezultatų. Komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika išskyrė krepšininką, kaip vieną naudingiausių žaidėjų dvikovoje prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“. J.Mačiulis tąkart per beveik 13 minučių pelnė 6 taškus, atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius bei išprovokavo 4 varžovų pražangas.

Po rungtynių jaunuoju Mindaugu Timinsku vadinamas žaidėjas sutiko atsakyti į keletą Krepsinis.net klausimų.

– Kaip vertini rungtynes?

– Jos patiko tuo, kad laimėjome. Galima sakyti, kad tai buvo tikrų lyderių rungtynės, bet kuriuo metu rezultatas galėjo pasikeisti bet kuriuo metu ir beveik visą mačą nei viena komanda negalėjo ilgesniam laikui įgyti didesnės persvaros, todėl iki pat susitikimo pabaigos nebuvo aiškus nugalėtojas. Šį kartą nugalėjome mes, tačiau tai buvo sunkios rungtynės tiek fiziniu, tiek psichologiniu požiūriu. „Lietuvos rytas“ teigė, jog jie yra nenugalimi. Įrodėme, kad stipresni esame mes.

Rungtynių lygis buvo ne žemesnis kaip Eurolygoje. Negalėjome nė sekundei atsipalaiduoti, net nebuvo minčių, jog galime laimėti neįdėdami daug pastangų. Visi žinojome, kad žaidžiame su Eurolygos komanda, kuri rodo puikius rezultatus. Buvome pasiruošę sunkiam mačui.

– Kokia pagrindinė pergalės priežastis?

– Pagrindinis ginklas buvo labai gera gynyba. „Lietuvos rytas“ garsėja kaip gerai iš toli atakuojanti ekipa, o mums pasiteisino aikštės gynyba, prieš kurią vilniečiai negalėjo nieko padaryti. Tik kelis kartus Robertas Javtokas stojo prie baudų metimo linijos. Gynyba buvo užtikrinta ir priešininkai nieko negalėjo padaryti. Prieš rungtynes treneris akcentavo kovą dėl atšokusių kamuolių bei kibią gynybą, kad jie negalėtų laisvi mesti iš toli. Žinome, kad Eurolygoje vilniečiai labai gerai pataiko, todėl turėjome išspręsti šią problemą. Manau, kad laimėjo ta ekipa, kuri geriau gynėsi.

– „Lietuvos ryto“ sirgaliai teigė, jos svarbiau nugalėti „Žalgirį“, nei laimėti Eurolygoje. Ar galima būtų tą patį pasakyti apie pergalę prieš vilniečius?

– „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynės visada buvo ir yra principinės. Negalima lyginti, kas yra svarbiau. Dar kartą įrodėme, kad Lietuvoje šiuo metu stipriausi esame mes. Eurolyga – tai turnyras, kuriame bet kuri komanda gali nugalėti ir pralaimėti. Nemanau, kad būtų teisinga lyginti pergales, kiekvienas mačas yra svarbus.

– Ar pastebi, kad treneris vis labiau pasitiki tavimi?

– Jaučiu. Į aikštelę kartais išeinu tokiu metu, kai komandai sunku ir pagrindinę užduotį, kurią iškeliu, negadinti vaizdo. Jaučiu, kad treneris labiau pasitiki manimi negu sezono pradžioje. Ar pastebiu, kad rungtyniauju vis geriau? Žaidžiau ne pirmas ir ne antras Eurolygos lygio rungtynes, todėl įgyju patirties ir aikštelėje jaučiuos labiau užtikrintas. Randu bendrą kalbą su komandos draugais, geriau suprantame vienas kitą. Galima sakyti, priprantu prie komandos.

– Ar svarbus sirgalių palaikymas?

– Be abejo. Jeigu prisiminsime, rungtynių prieš „Lietuvos rytą“ persilaužimas įvyko, kai atsilikinėjome aštuoniais taškais antrajame kėlinuke. Sporto halėje susirinkę sirgaliai labai emocingai stebėjo kovą ir tai suteikė mums daugiau jėgų. Namų rungtynės turi didelį pranašumą. „Žalgirio“ sirgaliai sukelia triukšmą tada, kai to labiausiai reikia. O kai reikia susikaupti, pavyzdžiui, metant baudos metimus, jie šiek tiek nurimsta. Krepšininkai jaučia palaikymą ir tai juos veikia teigiamai.

– Kelis kartus emocionaliai reagavai į teisėjų švilpukus, ar nesutikai su jais?

– Abiejų komandų žaidėjai emocionaliai reagavo į teisėjų sprendimus. Būname užsivedę, galvojame, kad esame teisūs. Dvikovoje su „Lietuvos rytu“ teisėjai gerai dirbo savo darbą ir nepaisant to, kaip reaguojam, svarbu, kad jie nekeistų sprendimo. Nereikia bandyti lyginti rezultato. Kartais reaguoji emocionaliai, o pasižiūrėjus vaizdo įrašą pasirodo, kad teisėjas buvo teisus, todėl nemanau, kad kažkas buvo negerai. Paprasčiausiai emocijos daro savo.

– Sezonas artėja prie įpusėjimo. Kokios „Žalgirio“ perspektyvos?

– Jeigu visi krepšininkai bus sveiki, manyčiau, kad tapsime Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygų čempionais, o Eurolygoje į šešioliktuką tikiuosi pakliūsime. Neturėtume sustoti ties juo, manau, kad kovosime, kiek pajėgsime. Jeigu komandos gynyba bus tokia kaip prieš sostinės ekipą, mus bus sunku įveikti.

Komentarai