M.Paulauskas: „Žalgiris padovanojo puikią dovaną“ 0

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas : “Vakar buvo labai sunkios rungtynės, Liublijanos „Olimpijos“ klubas žaidė labai susikaupę, naudojo itin griežtą gynybą. Mūsiškiai iš pradžių rungtyniavo atsipalaidavę ir leido įsibėgėti savo varžovams bei patikėti galima šios dvikovos sėkme. O įsibėgėjusius priešininkus visuomet sustabdyti yra kur kas sunkiau. Paskutiniai E.Cota metimai, kurie nulėmė rungtynių baigtį, buvo tikras stebuklas. Taip pat galima išskirti D.Lavrinovičių, kuris eilinį kart parodė, kad yra pačios geriausios formos ir vienas ir pagrindinių „Žalgirio“ krepšininkų.

O T.Beardui šį kartą pritrūko kovingumo, jis prastai sužaidė gynyboje, leido varžovams užsiimti geras padėtis po krepšiu. Žalgiriečiams daug problemų pridarė slovėnų klubo snaiperis J.Oliveris, kuris keletą tolimų metimų pataikė iš neįtikėtinų situacijų. Tie tritaškiai metimai tikrai gniuždė. Liublijanos „Olimpijos“ žaidimo braižas, grįžus senajam treneriui Zmago Sagadinui, pasikeitė į gerąją pusę. Žaidimas tapo griežtesnis, grubesnis, žaidėjai pikti, nuteikti aršiai kovai. Tai yra stratego nuopelnas. Slovėnai dažnai žaidė labai elementariai – užtvara, du prieš du – ir dažniausiai metimai tuomet baigdavosi arba iš po krepšio arba nuo tritaškio zonos.

Rungtynės buvo labai nervingos ir intriguojančios, tačiau šis iškovotas taškas yra labai brangus ir išties puiki dovana krepšinio mėgėjams artėjančių švenčių proga. „

Krepšinio ekspertas Algis Gedminas: „ Visų pirma norėčiau pasidžiaugti tokiais Kauno „Žalgirio“ rezultatais, jie padovanojo nuostabią dovaną krepšinio mėgėjams. Vakarykštėse rungtynėse daugiau nei stebuklą padarė E.Cota. Turiu prisipažinti, kad tuo metu, kai A.Sireika išleido E.Cota, aš išsigandau, nes pastaruoju metu šio amerikiečio ranka dažnai sudrebėdavo. Tačiau „Žalgirio“ strategas žinojo ką daro ir šis sprendimas buvo teisingas, jis puikiai valdė komandą, atliko psichologinį darbą, sugebėjo nuteikti krepšininkus. Šis lemiamas metimas bus labai svarbus ir pačiam E.Cota, jam duos daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Šiame mače E.Cota pasiteisino 150%. Mano manymu didžiausia ir svarbiausia klaida žalgiriečių stovykloje buvo ta, kad per ilgai ant suolo buvo laikomas D.Lavrinovičius. Nesinori kritikuoti trenerių, tačiau būtent tais momentais, kai šio „Žalgirio“ aukštaūgio nebuvo aikštėje, kauniečiai papuldavo į duobę, sužaisdavo prastesnes atkarpas. D.Lavrinovičius sėkmingai gynėsi, blokavo varžovų metimus, naudingai atakavo.

Šiame mače žalgiriečiai buvo nesusikaupę, šiame sezone tai jau tampa chroniška liga. Po labai gerų rungtynių su Vilniaus „Lietuvos rytu“ Kauno klubo krepšininkai nebuvo nusiteikę rimtesnei kovai su Liublijanos „Olimpija“. Niekad negalima atsipalaiduoti, aikštėje visuomet reikia atiduoti visas jėgas. Tačiau džiugu, kad Lietuvos čempionai parodė savo charakterį. Kauno klubo žaidimas palaipsniui gerėjo, buvo protingai organizuojamas puolimas, logiški keitimai. Žaidimo grožį temdė tik kai kurie gana keisti teisėjų sprendimai. Liublijanos „Olimpija“ labai pasikeitė, atėjus Zmago Sagadinui. Jis yra labai puikus krepšinio specialistas, tinkamu metu išnaudojo palankias progas, ypač kai nebuvo D.Lavrinovičiaus. Sustiprino komandos gynybą, sureguliavo savo krepšininkus iš naujo ir labai produktyviai.“

Buvęs žalgirietis Virginijus Jankauskas: „Kaip yra pasakęs mano pirmasis treneris V.Garastas: „..šito taško jau niekas neatims..“. Šie žodžiai labai tinka „Žalgiriui“ .Nors pergalė iškovota tik vieno taško skirtumu, tačiau nemažiau vertinga. Atrodo, kad krepšinio mėgėjai jau buvo pamiršę „Olimpijos“ dvasią, kuri dar labiau sustiprėjo grįžus senajam treneriui Zmago Sagadinui. Šiose varžybose pamatėme, ką gali Liublijanos klubas. Agresyvi, kieta gynyba,dar įtakos turėjo ir neprofesionalus teisėjavimas, pauzės, kurios nežinia kuriai komandai buvo naudingesnės.

Amerikietis T.Beardas daugiau puolė nei gynėsi. Dar nemačiau jo taip žaidžiančio, legionierius tiesiog vaikščiojo po aikštelę, nesigynė. Pastarąjį buvom įpratę matyti kaip kovotoją, tačiau vakar jis toks nebuvo. Labai patiko D.Lavrinovičius, kuris atidavė visas jėgas. Amerikietis R.Freemanas pataikė svarbių metimų ir traukė komandą pirmyn, buvo vienas iš ekipos lyderių. Tačiau į akis krito tai, kad „Žalgirio“ treneriai mače su „Olimpija“ nerado optimalaus penketo, keitė po du – tris žaidėjus.

Paskutiniai E.Cota metimai buvo fantastiški, tai buvo ir laimės dalykas. Vakar dienos rungtynės puikiai vainikavo šiuos metus. Norėčiau pasveikinti visus „Žalgirio“ vyrus su artėjančiomis šventėmis ir palinkėti, kad kiti metai būtų dar geresni.“

Komentarai