Lietuvos čempionai nugalėjo geriausią Latvijos komandą (papildyta) 0

BBL čempionato rungtynėse tarp Kauno „Žalgirio“ ir Venspilio „Venspils“ krepšininkų iš Latvijos be didesnių sunkumų triumfavo kauniečiai. Mačo šeimininkai nugalėjo Latvijos čempionus rezultatu 100:88.

Pirmajame kėlinyje sėkmingiau startavo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Du taškus su bauda pelnė komandos kapitonas T.Beardas. Dar po akimirkos pastarasis amerikietis pridėjo tris taškus ir šeimininkai įsiveržė į priekį 6:0. Po R.Freemano tolimo šūvio Lietuvos čempionai savo persvarą padidino iki devynių taškų. Pirmuosius savo taškus Venspilio klubas pelnė sužaidus daugiau nei dvi minutes. Sužaidus beveik keturias minutes šeimininkai pirmavo 14:2. Žalgiriečiai ir toliau nemažino rungtnynių tempo ir tolo nuo savo varžovų. Po dviejų T.Beardo taškų su pražanga Kauno „Žalgiro“ persvara šoktelėjo iki 17 taškų. Per šešias pirmojo kėlinio minutes Latvijos čempionų sąskaitoje buvo tie patys du taškai. „Žalgirio“ gretose nesustabdomas buvo T.Beardas.

Kauniečiai jau pačioje rungtynių pradžioje pribloškė varžovus, lietuviai “Ventspils” gynybą daužė ir likusio kėlinuko metu. Ketvirtis baigėsi “Žalgiriui” pirmaujant 32:12. Tanoka Beardas per pirmąją rungtynių dalį buvo nesulaikomas. Jis pelnė net 20 taškų.

Antrajame kėlinuke latviams pulti sekėsi geriau, bet sumažinto deficito jiems nepavyko, o į didžiąją pertrauką komandos išėjo esant rezultatui 51:31.

Trečiajame ketvirtyje, po T.Beardo tritaškio, skirtumas jau tapo 31 taškas (64:33), o kėlinuko pabaigoje, po Pauliaus Jankūno baudų metimų, net 40 taškų – 82:42. Trečiasis ketvirtis baigėsi rezultatu 83:47.
Paskutinėje rungtynių dalyje “Žalgiris” į aikštę įleido atsarginius žaidėjus, to pasekoje latviai šiame ketvirtyje buvo akivaizdžiai pranašesni, tačiau įgyta kauniečių persvara neleido varžovams pagalvoti apie pergalę.

Nesulaikomas šiose rungtynėse buvo T.Beardas, kurio pasirodymas buvo įspūdingas. Legionierius per 29 minutes pelnė net 40 taškų (9/12 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 10/12 baudos) ir atkovojo 8 kamuolius.

Nugalėtojų gretose 18 taškų (6/7 tritaškiai) surinko Reggie Freemanas, Darjušas Lavrinovičius – 12 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), P.Jankūnas (5 atk. kam.) ir S.Serapinas – po 6.

“Ventspils” ekipoje išsiskyrė Dalronas Johnsonas, pelnęs 33 taškus, Ivars Timermanis – 12 (8 atk. kam.), Ugis Vilums (6 rez. perd.) ir Rasheedas Brokenborough – po 10. Lietuvio Marijono Petravičiaus sąskaitoje 8 taškai ir 5 atkovoti kamuoliai.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje Venspilio „Venspils“ vyr. treneris K.Muiznieks sakė, jog tikėjosi atkaklesnių rungtynių, tačiau „Žalgiris“ įrodė, kad šiame mače buvo visa galva aukštesnis. Strategas taip pat pripažino, kad Kauno klubui sekėsi viskas – tiek gynyba, tiek puolimas. Nesustabdomas buvo aukštaūgis T.Beardas, kuris buvo pavojingas tiek baudos aikštelėje, tiek nuo tritaškio zonos.

„Žalgirio“ vyr. treneris A.Sireika buvo patenkintas savo auklėtinių žaidimu ir sakė, jog jei ne paskutinis kėlinukas, jis ir neturėtų ko pridurti. A.Sireika pripažino, kad tikėjosi geresnio jaunųjų „Žalgirio“ krepšininkų nusiteikimo, tačiau taip pat pabrėžė, kad tik mačo pabaigoje išbėgusiems žaidėjams buvo sunku tinkamai įsijungti į žaidimą.

Spaudos konferencijoje Kauno „Žalgirio“ valdybos pirmininko pavaduotojas G.Navikauskas oficialiai pranešė, kad abipusiu susitarimu nutraukiamas kontraktas su puertorikiečiu L.Ayusu. Legionierius pats pasiprašė atleidžiamas iš komandos, savo tokį sprendimą motyvuodamas tuo, kad jis negali pritapti ir rasti savojo žaidimo „Žalgirio“ ekipoje. Šiuo metu tvarkomi L.Ayuso paleidimo dokumentai.

Ar kviesime pastiprinimą nuspręs treneriai. Be to, iki „TOP-16“ liko daugiau nei mėnuo, todėl laiko dar yra“, — sakė G.Navikauskas.

Komentarai