„Tau Ceramica“ galanda peilius 0

2006- ieji metai Kauno „Žalgiriui“ prasideda rimtu iššūkiu.

Lietuvos čempionai ketvirtadienį baskų žemėse bandys palaužti Vitorijos „Tau Ceramica“ krepšininkų pasipriešinimą. Fernando Buesa arenoje būsimieji „Žalgirio“ varžovai iki šiol dar nė karto nepajuto nesėkmės kartėlio, todėl žalgiriečių kova bus išties sunki. Vitorijos klubas praėjusius metus Eurolygoje užbaigė dviem pralaimėjimais, todėl natūralu, kad viena stipriausių Ispanijos komandų bandys su kaupu reabilituotis savų žiūrovų akivaizdoje. Vitorijos krepšininkai paskutiniame Eurolygos mače, rezultatu 86:66, turėjo pripažinti triuškinantį Bolonijos „Climamio“ pranašumą.

Prieš tai tituluotasis Ispanijos klubas gana sensacingai nusileido Strasbūro „Strasbourg“  krepšininkams. Prancūzijos čempionai „Tau Ceramicą“ įveikė aštuoniais taškais.

Po šių nesėkmių Vitorijos ekipa smuktelėjo į ketvirtąją A grupės vietą, savo sąskaitoje turėdama penkias pergales ir tris pralaimėjimus.

Rezultatyviausiai baskų komandoje žaidžia argentinietis Luisas Scola. „Tau Ceramica“ kapitonas per kiekvienas Eurolygos rungtynes vidutiniškai pelno po 16.5 taško, atkovoja 6.7 bei perima 1.6 kamuolio. Jam puikiai talkina gynėjas iš Turkijos S.Erdoganas, kuris prideda dar po 12.3 taško ir atkovoja 2.3 kamuolo. Tačiau šis legionierius negalės padėti savo komandai mače su „Žalgiriu“.  Krepšininkas dėl asmeninių priežasčių paliko klubą ir grįžo į namus. Turkas prie ekipos prisijungs tik penktadienį.
27 metų 190 cm ūgio krepšininkas šį sezoną jau buvo priverstas pasitraukti iš aikštelės dėl traumos ir spėjo sužaisti šešis mačus.
Vienas naudingiausių Eurolygos vidurio puolėjų Luisas Scola taip pat dar neprisijungė prie ekipos po Kalėdinių atostogų. Aukštaūgis turėjo grįžti pirmadienį, tačiau taip pat dėl asmeninių priežasčių negalėjo atvykti laiku ir pažadėjo, jog grįš trečiadienį, dieną prieš mačą su kauniečiais.

Naudingai „Tau Ceramicos“ gretose žaidžia ir amerikietis T.Hansenas, kuris savo komandai pelno po 10.1 taško, po krepšiais sugriebia 2.3 kamuolio ir per kiekvieną dvikovą blokuoja vieną varžovo metimą.

Ispanijos čempionate „Tau  Ceramica“ žengia pirmoje vietoje. Baskų klubas po 14 turų savo sąskaitoje turi 11 pergalių. Paskutiniame ACB lygos mače Vitorijos krepšininkai namuose, rezultatu 74:66, nugalėjo „Barceloną“.
Ispanijos čempionate taip pat nepakeičiamas yra  L.Scola – naudingiausias „Tau Ceramicos“ žaidėjas. Per kiekvienas rungtynes argentinietis įmeta po 16.6 taško ir atkovoja 6.1 kamuolio. Po 10.7 taško prideda amerikietis T.Hansenas. Legionierius po krepšiais sugriebia po 3.6 kamuolio.

 Pirmoje abiejų komandų dvikovoje galingesni buvo „Žalgirio“ krepšininkai, kurie savo aikštėje po sunkios kovos įveikė ispanus penkių taškų skirtumu – 63:58. Tačiau tuomet baskams dar vadovavo Ispanijos krepšinio specialistas P.Martinezas, kuris buvo atleistas lapkričio pabaigoje.O praėjus vos parai „Tau Ceramica“ pranešė naujojo stratego pavardę. Ketvirtadienį pamatysime, kokias staigmenas Lietuvos čempionams paruoš  nuo šiol Eurolygos vicečempionų žaidimui diriguojantis kroatas Velimiras Perasovičius.

V.Perasovičius, dar būdamas krepšininkas, tapo triskart Eurolygos čempionu su Splito ekipa. Taip pat jis žaidė Vitorijos „Tau Ceramica“ klube nuo 1993 iki 1997 metų.

Jis padėjo „Tau Ceramicai“ iškovoti Ispanijos taurę 1995 metais bei triumfuoti Saportos taurėje 1996 metais.

Krepšininko karjerą V.Perasovičius baigė po 2002-2003 metų sezono ir iškart pradėjo trenerio darbą Sevilijos „Caja San Fernando“ klube, kur rungtyniauja Donatas Slanina.

Komentarai