A.Sireika : „“Žalgirio” gynyba turi būti ideali“ 0

Šiandien Kauno “Žalgiris”, Fernando Buesa arenoje, priims “Tau Ceramicos” iššūkį. Lietuvos čempionai, absoliutūs A grupės lyderiai, pirmajame abiejų komandų susitikime nugalėjų baskų klubą penkių taškų skirtumu.

Kauno “Žalgirio” vyriausiasis treneris A.Sireika: “Kai mes laimėjome prieš „Tau Ceramicą“, žaidėme be T.Beardo. Buvo labai sunku, nes šio legionieriaus mums labai trūko. Varžovai tuomet bandė išnaudoti šią spragą ir žaidė per aukštaūgius krepšininkus, maksimaliai išnaudojo L.Scola ir K.Davidą. Bet T.Beardo netektis mobilizavo komandą ir žalgiriečiai sužaidė geras rungtynes. Kiekvienas turėjo didžiulę motyvaciją ir visa tai padėjo pasiekti pergalę. Dabartinė situacija yra kitokia, nes T.Beardas grįžo į komandą. Tai labai svarbu, nes „Tau Ceramica“ mėgsta žaisti baudos aikštelėje – „Žalgiriui“ reikia jėgos po krepšiu. Tačiau mes negalime pamiršti, kad baskų klubas turi ir  puikių snaiperių kaip Pablo Prigioni. “Žalgirio” gynyba turi būti ideali, turi neleisti mūsų oponentams susikurti progas atakuoti iš patogių pozicijų. Geros naujienos yra tos, kad mūsų visi žaidėjai yra sveiki ir pasiruošę žaisti.”

 Kauno “Žalgirio” puolėjas D.Lavrinovičius: “Nepaisant to fakto, kad mes – savo grupės lyderiai, aš nemanau, kad šio mačo favoritai esame mes. Žaisime išvykoje, o Ispanijoje laimėti yra labai sunku. Bet žinoma, mes stengsimės laimėti, nes būti silpnesniu nepatinka niekam. Aš manau, kad šiandien susikaus dvi lygios ekipos. Pirmame tarpusavio mače mums trūko T.Beardo, tačiau dabar jis grįžo ir viskas bus puiku.”

 Vitorijos “Tau Ceramica” vyriausiasis treneris V.Perasovičius: “„Žalgiris“ yra viena iš labiausiai nustebinusių komandų – ne tik A grupėje, tačiau, apskritai, visame Eurolygos turnyre. Jie yra mūsų pogrupio lyderiai, pirmi Baltijos lygoje. „Žalgiris“  nugalėjo stiprią „Lietuvos ryto“ ekipą. Tai įrodo, kad Kauno klubas  yra labai pajėgi komanda ir mes turėsime sunkias varžybas. Aš manau, kad T.Beardas yra dar vienas puikus žaidėjas, kuris prisijungs prie kitų talentingų „Žalgirio“ ekipos narių. Galėčiau išskirti ir D.Lavrinovičių, kuris šiame sezone mane labai nustebino. D.Lavrinovičius užaugo kaip žaidėjas, jo meistriškumo lygis šiuo metu yra labai aukštas. Tačiau iš tikrųjų visi „Žalgirio“ žaidėjai yra vienodai svarbūs ir vienodai pavojingi. Pavyzdžiui, R.Freemanas, kuris buvo geriausias pirmojo mačo žaidėjas.“

Vitorijos “Tau Ceramica” puolėjas T.Hansenas: “”Žalgiris” žaidžia labai gerai ir  yra puikioje situacijoje, ypač kai po traumas grįžo T.Beardas.  Amerikietis yra Kauno klubo lyderis, vienas svarbiausių žaidėjų, todėl ši kova mums bus sunki. Rungtynėms mes turime pasiruošti labai gerai ir žaisti susitelkus, vieningai. Aš tikiuosi intriguojančios ir įdomios kovos, nes abi komandos, tiek “Žalgiris”, tiek “Tau Ceramica” žaidžia gerai. Aš manau, kad E.Cota yra vienas geriausių Kauno klubo žaidėjų. Jis turi didelę patirtį Europoje ir yra puikus įžaidėjas, puikus komandos žaidimo kūrėjas. “Žalgiris” turi gerus snaiperius, kaip Freemanas ar Ayuso, kuriuos reikia atidžiai prižiūrėti, didelį dėmesį turėsime skirti gynybai.”

zalgiris.lt ir euroleague.net

Komentarai